שטרודל תפוחים מהיר ולוהט לחמם לכם את הלילות הקרים
מי לא אוהב עוגת תפוחים? בטח אם מדובר בשטרודל! קבלו מתכון מהיר וטעים בטירוף להכנת שטרודל תפוחים משגע. אל תשכחו להגיש עם גלידת וניל
מי לא אוהב עוגת תפוחים? בטח אם מדובר בשטרודל! קבלו מתכון מהיר וטעים בטירוף להכנת שטרודל תפוחים משגע. אל תשכחו להגיש עם גלידת וניל
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2528.5 קק״ל 2528.5 קק״לפחמימות 255.3 גרם 255.3 גרםשומן 155.6 גרם 155.6 גרםנתרן 375.4 מ״ג 375.4 מ״גחלבון 7.8 גרם 7.8 גרםסיבים תזונתיים 20.2 גרם 20.2 גרםשומן רווי 87.8 גרם 87.8 גרםכולסטרול 311.8 מ״ג 311.8 מ״גסידן 77.1 מ״ג 77.1 מ״גברזל 1.8 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 905.8 מ״ג 905.8 מ״גאבץ 349.3 מ״ג 349.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות2529
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2528.5 קק״ל 2528.5 קק״לפחמימות 255.3 גרם 255.3 גרםשומן 155.6 גרם 155.6 גרםנתרן 375.4 מ״ג 375.4 מ״גחלבון 7.8 גרם 7.8 גרםסיבים תזונתיים 20.2 גרם 20.2 גרםשומן רווי 87.8 גרם 87.8 גרםכולסטרול 311.8 מ״ג 311.8 מ״גסידן 77.1 מ״ג 77.1 מ״גברזל 1.8 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 905.8 מ״ג 905.8 מ״גאבץ 349.3 מ״ג 349.3 מ״גסגור
שטרודל תפוחים זה ז’אנר נפרד ואהוב במיוחד בתחום הנקרא עוגות תפוחים. מה שמייחד אותו זה כמות גדולה של מלית תפוחים מתוקה וארומטית עטופה בשכבות דקות של בצק פריך ומתפצפץ. קינוח פשוט להכנה ששווה לנסות!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 2529 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פילו
מלית תפוחים
-
4 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 קורט קינמון טחון
-
1 קורט קליפת לימוןמגוררת
-
1 כף תמצית וניל
-
2 כפות קורנפלור
-
5 כפות שמנת מתוקה להקצפה 32%
הברשה בטרם האפייה
-
30 גרם חמאהמומסת
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
קישוט
-
1 כף אבקת סוכר
האופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים את מלית התפוחים: קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות.
- מבשלים במחבת את כל מרכיבי המילוי, למעט הקורנפלור והשמנת, כ-5 דקות.
- מערבבים בקערה את הקורנפלור והשמנת, מוסיפים לסיר עם התפוחים ומבשלים כ-2 דקות עד שהמלית מסמיכה.
- מברישים דף פילו בחמאה, מניחים מעל דף נוסף, מברישים שוב בחמאה ומניחים מעל את הדף השלישי.
- מפזרים את המילוי על דפי הפילו ומגלגלים לשטרודל יפה.
- מברישים את הגליל בחמאה ומפזרים מעט סוכר וקינמון.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה הנמל.
- אופים כ-20 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר. מגישים עם שמנת מוקצפת או גלידת וניל.
האופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים את מלית התפוחים: קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות.
- מבשלים במחבת את כל מרכיבי המילוי, למעט הקורנפלור והשמנת, כ-5 דקות.
- מערבבים בקערה את הקורנפלור והשמנת, מוסיפים לסיר עם התפוחים ומבשלים כ-2 דקות עד שהמלית מסמיכה.
- מברישים דף פילו בחמאה, מניחים מעל דף נוסף, מברישים שוב בחמאה ומניחים מעל את הדף השלישי.
- מפזרים את המילוי על דפי הפילו ומגלגלים לשטרודל יפה.
- מברישים את הגליל בחמאה ומפזרים מעט סוכר וקינמון.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה הנמל.
- אופים כ-20 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר. מגישים עם שמנת מוקצפת או גלידת וניל.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן