שמישהו ידליק את המנגל – סלט עגבניות שרופות (חריף)

הסלט המושלם ליד המנגל, אופירה מור מביאה לנו מתכון מהיר וקל להכנה לסלט עגבניות שרופות, חריף ועם הטעם היחודי של האש שמשמש כמו תבלין עשיר ועמוק לסלט הטעים הזה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

כל מנגל אצלנו, מתחיל בירקות: עגבניות, חצילים, גמבות, שום, בצל.

יש אין סוף אופציות להכין מאלה, הטעם החרוך של האש הגלויה עושה הרבה מהעבודה והדרך לסלט ערב לחיך - מתקצר פלאים.

את אותו הסלט אני מכינה גם בערב שישי רק עם ירקות חיים (ללא המנגל) וזה שונה במהות שלו.

תנסו גם.

לאש יש טעם משל עצמה, היא ממש כמו תבלין, רק שאת התבלין הזה אי אפשר לקנות באף שוק.

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. שמים על אש גלויה (מנגל או גז) את העגבניות והפלפלים בשלמותם, כמה דקות עד שרואים סימני חריכה (זה לא צריך להיות שרוף ושחור, אלא רק חרוך).

    שמים על האש עגבניות ופלפלים עד קבלת סימני חריכה. צילום: אופירה מור
    שמים על האש עגבניות ופלפלים עד קבלת סימני חריכה. צילום: אופירה מור

  2. מורידים מהאש, מניחים בצד ומצננים.
  3. לאחר שהתקררו, מקלפים וחותכים לריבועים.
  4. בקערה קטנה מכינים את הרוטב: מזלפים את שמן זית, כותשים את שיני השום, כפית מלח, ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
  5. שופכים את הרוטב מעל הירקות ומקשטים במעט כוסברה טרייה קצוצה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 712.2 קק״ל 712.2 קק״ל
פחמימות 34.1 גרם 34.1 גרם
שומן 58.1 גרם 58.1 גרם
נתרן 3154.7 מ״ג 3154.7 מ״ג
חלבון 9.6 גרם 9.6 גרם
סיבים תזונתיים 13.0 גרם 13.0 גרם
שומן רווי 7.7 גרם 7.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 146.5 מ״ג 146.5 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
אשלגן 2222.5 מ״ג 2222.5 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody