תבשיל קארי פרגיות בסיר אחד

כשאין כוח לבשל אבל רוצים ארוחה מעולה ארוחות בסיר אחד הן הפתרון המושלם! קארי פרגיות משגע עם אטריות אורז
כשאין כוח לבשל אבל רוצים ארוחה מעולה ארוחות בסיר אחד הן הפתרון המושלם! קארי פרגיות משגע עם אטריות אורז
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    442
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 442.4 קק״ל 2654.4 קק״ל
    פחמימות 41.2 גרם 247.3 גרם
    שומן 29.8 גרם 178.6 גרם
    נתרן 825.1 מ״ג 4950.5 מ״ג
    חלבון 6.5 גרם 39.2 גרם
    סיבים תזונתיים 6.8 גרם 41.1 גרם
    שומן רווי 24.9 גרם 149.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 62.0 מ״ג 371.7 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 15.1 מ״ג
    אשלגן 937.0 מ״ג 5622.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    442
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 442.4 קק״ל 2654.4 קק״ל
    פחמימות 41.2 גרם 247.3 גרם
    שומן 29.8 גרם 178.6 גרם
    נתרן 825.1 מ״ג 4950.5 מ״ג
    חלבון 6.5 גרם 39.2 גרם
    סיבים תזונתיים 6.8 גרם 41.1 גרם
    שומן רווי 24.9 גרם 149.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 62.0 מ״ג 371.7 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 15.1 מ״ג
    אשלגן 937.0 מ״ג 5622.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

תבשיל קארי

הגשה


אופן הכנה

  1. מניחים סיר כבד ורחב על הלהבה החלשה, מוזגים את שמן הקוקוס ומערבבים לתוכו את משחת הקארי כדי לתת לשמן ״לפתוח״ את כל ניחוחות וטעמי מיליון המרכיבים שמתסתתרים בקארי.
  2. במקביל, שמים במעבד מזון בצל, שום, ג׳ינג׳ר, למון גראס, בצל ירוק וטוחנים בפולסים למחית גסה; אם אין מעבד מזון, בקשו מעוזר המטבח שלכם לקצוץ הכל יפה עם סכין וקרש חיתוך.
  3. מוסיפים את המחית לסיר יחד עם הקארי ומערבבים.
  4. מוסיפים צ’ילי (לא חייבים), קוביות קולורבי, קוביות דלעת, עלי כפיר ליים (אקסטרא ארומה תאילנדית), גבעולי סלרי, קרם קוקוס, מים או ציר וסוכר דקלים - ומביאים לרתיחה קלה.
  5. מוסיפים את העוף, מערבבים היטב - פני הנוזלים צריכים לכסות את כל תכולת הסיר; במידה וחסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים; מכסים, מביאים ורתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-35 דקות.
  6. מסירים את המכסה ומערבבים, טועמים ומתקנים טעם במידת הצורך; ומוודאים שהפרגית מבושלת דיה; במידה ולא, ממשיכים לבשל עוד כ10-15 דקות.
  7. מסירים את המכסה, מכניסים את האטריות ומשקיעים אותן פנימה אל תוך התבשיל; מבשלים על אש בינונית כ5-7 דקות, מערבבים את האטריות ובודקים שהן מבושלות דיין; במידה ולא, מבשלים עוד כ2-3 דקות.
  8. מסירים מהאש, מפזרים כוסברה ובזיליקום, מערבבים היטב ומגישים (לא רותח - זה יותר טעים!) עם פלחי ליים או לימון וזרזיף של שמן שומשום.
תבשיל קארי פרגיות בסיר אחד2
תבשיל קארי פרגיות בסיר אחד. צילום: ירדן עדי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות