תבשיל קינואה, בטטה וכל ירוקי ארצנו. טבעוני, בטח שטבעוני!
- דפנה קרמר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 389.1 קק״ל 1556.4 קק״לפחמימות 56.4 גרם 225.5 גרםשומן 6.9 גרם 27.7 גרםנתרן 907.6 מ״ג 3630.2 מ״גחלבון 11.5 גרם 45.9 גרםסיבים תזונתיים 19.6 גרם 78.2 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 454.3 מ״ג 1817.2 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 2732.5 מ״ג 10929.8 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות389
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 389.1 קק״ל 1556.4 קק״לפחמימות 56.4 גרם 225.5 גרםשומן 6.9 גרם 27.7 גרםנתרן 907.6 מ״ג 3630.2 מ״גחלבון 11.5 גרם 45.9 גרםסיבים תזונתיים 19.6 גרם 78.2 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 454.3 מ״ג 1817.2 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 2732.5 מ״ג 10929.8 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.1 מ״גסגור
הוזמנתי כלאחר כבוד לארוחת thanksgiving חברתית, טבעונית.
כללי הפורמט – כל אחד מהמוזמנים ‘מדרדס’ את תרומתו לשלל הקבוצתי במקסימום אהבה ויצירתיות, והכל נטו ״פרי האדמה״.
כן כן, בדיוק אותה ארוחה שבה נהוג למשוך תרנגול הודו שמן ועסיסי במרינדת דבש ופפריקה, למלא את קרביו בכל טוב ולהשליכו לתנור לתקופת שיזוף ארוכה שבסופה יככב במרכז שולחן חג ההודיה.
אז לא הפעם. לא כאן. כאן הכל פרי ביטנה של מאמא אדמה ובחסות נפלאות העונה.
יש להודות שמעט ממורמרת מהאתגר (הטבעוני), אני ניגשת לחיפוש ממוקד בוויקיפדיה שמחדד לי שמהות החג הטוב היא ״ביטוי אסירות תודה על יבולי הסתיו והכרת תודה כללית לאלוהים״.
התעודדתי מיד! אלה דברים שמאד בקלות אני מתחברת אליהם. לבטח בעונת הסתיו הנפלאה.
המרמור התחלף בחגיגת הודיה משלי על השפע הזמין של סוף נובמבר.
קפיצה קצרה לשוק הקרוב למקום מגוריי (משק קנטור שהוא בעצמו סוג של קרנבל הודיה פקוק וצבעוני בימי שישי) מחזירה אותי הביתה שעה קלה מאוחר יותר עם שפע טרי ויפיפה בקשת מרגשת של גוונים וברור לי שיהיה מאד קשה לחטוא לטעמים הטבעיים הנהדרים המונחים לפני כחומר גלם;
גרגר נחלים, סירפד, עולש מצוי, גדילן מצוי, עירית, סלרי, מיני דלועים וחמוציות. אלו הם רק חלק ממה שליקטתי בשוק. לא פשוט היה לעצור את טראנס הקניה נוכח המצאי הרב ומנקר העיניים.
עם כניסתי למטבח אני מעמידה סיר לא מתחכם של קינואה נטורל שיהיה הבסיס של המנה המנצחת שלי.
במחבת, על הלהבה הסמוכה, מוקפצות קוביות קטנות וכתומות של מיני דלועים עונתיים בשמן זית סמיך עם שום, מלח פרסי, ופלפל אנגלי טחון. המטבח מתמלא לאיטו בריחות נהדרים שיהפכו ממש בקרוב לסלט שמח, בריא ויפיפה שכולו הודיה לסתיו ולאלוהי הדברים הקטנים.
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 389 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
6 שיני שום
-
100 גרם דלעת
-
80 גרם בטטות
-
1 צרור בזיליקוםעלים
-
1 צרור גרגר נחלים
-
1 חופן עלי סרפד
-
1 חופן עולש מצוי
-
1 חופן גדילן מצוי
-
1 צרור עירית
-
2 גבעולי סלרי
-
1 כוס חמוציות מיובשות
תיבול
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה עם המים והמלח על להבה נמוכה למשך 25 דקות (או יותר, לפי הצורך).
- מקלפים את הדלעת והבטטות וחותכים לקוביות קטנות.
- חותכים את שיני השום לרצועות דקיקות.
- יוצקים את השמן למחבת כבדה, מוסיפים את פרוסות השום וקוביות הדלועים ומטגנים עד ריכוך ושיזוף.
- מעבירים את הקינואה ותכולת המחבת לקערה ומקררים כחצי שעה לטמפרטורת החדר.
- קוצצים דק את הבזיליקום, גרגר הנחלים, העולש, הגדילן, הסירפד, העירית וגבעולי הסלרי.
- מוסיפים את מיקס הירוקים לקערת הקינואה והירקות.
- מוסיפים את החמוציות. מתבלים במלח ופלפל.
- יוצקים את שמן הזית. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בחיוך.
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה עם המים והמלח על להבה נמוכה למשך 25 דקות (או יותר, לפי הצורך).
- מקלפים את הדלעת והבטטות וחותכים לקוביות קטנות.
- חותכים את שיני השום לרצועות דקיקות.
- יוצקים את השמן למחבת כבדה, מוסיפים את פרוסות השום וקוביות הדלועים ומטגנים עד ריכוך ושיזוף.
- מעבירים את הקינואה ותכולת המחבת לקערה ומקררים כחצי שעה לטמפרטורת החדר.
- קוצצים דק את הבזיליקום, גרגר הנחלים, העולש, הגדילן, הסירפד, העירית וגבעולי הסלרי.
- מוסיפים את מיקס הירוקים לקערת הקינואה והירקות.
- מוסיפים את החמוציות. מתבלים במלח ופלפל.
- יוצקים את שמן הזית. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בחיוך.