תפוחי אדמה ממולאים בשר של אהרוני

איך הופכים תפוח אדמה אפוי לארוחה שלמה? ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה ממולאים בשר שממש כיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. אל תשכחו את הטחינה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ועוטפים את תפוחי האדמה (לא מקלפים) בנייר כסף. אופים את תפוחי האדמה בתנור החם כ-20 דקות.
  2. מכינים את מילוי הבשר: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קוצצים את הפלפל החריף והפטרוזיליה.
  3. למחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים בה את הבצל, השום, הפלפל והאורגנו.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון, מלח ופלפל שחור ומטגנים להשחמה, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ ופירוק הבשר.
  5. מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים.
  6. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים. מניחים בצד.
  7. חותכים את תפוחי האדמה לאורכם ובעזרת כף מרוקנים בזהירות את מרבית תוכנם אך משאירים שכבה דקה של תפוח אדמה קרוב לקליפה.
  8. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות נוספות.
  9. קוצצים את הבצל ירוק וכותשים את השום.
  10. מכינים טחינה: בקערה קטנה מערבבים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, השום הכתוש והמים עד להגעה לסמיכות הרצויה.
  11. מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה, מזלפים מעל טחינה ומפזרים בצל ירוק. מגישים מיד.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 636.5 קק״ל 3819.3 קק״ל
פחמימות 13.2 גרם 79.1 גרם
שומן 49.5 גרם 297.0 גרם
נתרן 905.5 מ״ג 5433.3 מ״ג
חלבון 37.4 גרם 224.5 גרם
סיבים תזונתיים 5.3 גרם 31.9 גרם
שומן רווי 12.5 גרם 75.0 גרם
כולסטרול 107.5 מ״ג 645.0 מ״ג
סידן 126.2 מ״ג 757.4 מ״ג
ברזל 7.4 מ״ג 44.5 מ״ג
אשלגן 968.9 מ״ג 5813.3 מ״ג
אבץ 7.7 מ״ג 46.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody