״סלט דקס״ – סלט פטריות ורימונים של פלג בכור
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 423.3 קק״ל 1693.3 קק״לפחמימות 23.8 גרם 95.4 גרםשומן 33.5 גרם 133.8 גרםנתרן 236.5 מ״ג 945.8 מ״גחלבון 8.5 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 5.9 גרם 23.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.5 מ״ג 101.9 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 486.6 מ״ג 1946.6 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 12.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות423
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 423.3 קק״ל 1693.3 קק״לפחמימות 23.8 גרם 95.4 גרםשומן 33.5 גרם 133.8 גרםנתרן 236.5 מ״ג 945.8 מ״גחלבון 8.5 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 5.9 גרם 23.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.5 מ״ג 101.9 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 486.6 מ״ג 1946.6 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 12.5 מ״גסגור
כל שנה ביום הזיכרון למותו של יוסי ג’ינו ז”ל ממגדל, אני נזכר איך בעצם הכרתי את אחת הנשים האהובות עלי, ורד גרוס, שהיא כמו אמא בשבילי.
ורד, היא הבעלים של מסעדת “הפגודה” (הסינית) ומסעדת “הדקס” (בשרים ועוד) המיתולוגיות בטבריה, אישה עם לב רחב שעוד לא פגשתי כמוה.
לפני שנים רבות, כ-30 שנה, קיבלתי מאתי ויוסי ג’ינו את כלבתם האהובה פטרה, בוקסרית מדהימה. יוסי ג’ינו ז”ל, היה אחד הלוחמים המוערכים והאמיצים בצה”ל. לוחם סיירת מטכ”ל שנקרא גם “ג’יימס בונד הישראלי”. בחור משכמו ומעלה.
בקיצור, הם נאלצו למסור את כלבתם בשל סכסוך שכנים ואני זכיתי . ורד שהיה לה זכר בוקסר והתייחסה אליו כמו אל בן משפחה (כמו לשאר הכלבים שלה) שמעה מאתי שפטרה אצלי וביקשה שאגיע עם הכלבה שלה כדי להכיר בין השניים.
השידוך הצליח ומאז אני וורד מכירים ושותפים לשמחות, לעצב ולשאר החיים!
עידו גרנות, כמו אמא שלו איש עם לב ענק, אמון על החלק הקולינרי במסעדת הדקס, שם בעצם פגשתי לראשונה את סלט הפטריות הקל והטעים הזה, שממנו שאבתי את ההשראה לסלט הכל-כך טעים ופשוט הזה.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 423 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 סלסילות פטריות שמפיניון
-
1 שקית זיתי קלמטה
-
1 צרור כוסברהנטו כוסברה של ״עלעלים רעננים״
-
200 גרם אגוזי קשיו טבעייםקלוי בתנור
-
1/2 רימון בינונימפורק לגרעינים
-
1 קורט מלח דק
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 לימון בינוניסחוט
-
2 כפות רוטב סויה
אופן הכנה
- פורסים את הפטריות דק דק ושמים בקערה.
- מוסיפים את הכוסברה ״בקיצוץ גס״, את הזיתים, הקשיו (משאירים קצת בצד לפזר מלמעלה בזמן ההגשה).
- מתבלים בסויה וכל שאר המרכיבים, את הסויה חשוב לשים בהתחלה ובהתאם למליחות להוסיף מלח.
- מניחים את הסלט בצלחת הגשה ומפזרים מעל את יתרת הקשיו וגרעיני הרימון.
אופן הכנה
- פורסים את הפטריות דק דק ושמים בקערה.
- מוסיפים את הכוסברה ״בקיצוץ גס״, את הזיתים, הקשיו (משאירים קצת בצד לפזר מלמעלה בזמן ההגשה).
- מתבלים בסויה וכל שאר המרכיבים, את הסויה חשוב לשים בהתחלה ובהתאם למליחות להוסיף מלח.
- מניחים את הסלט בצלחת הגשה ומפזרים מעל את יתרת הקשיו וגרעיני הרימון.
הכנתם את המתכון?
תגובות (0)
קטגוריות
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום האהבה
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים לשבת
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סלטים
- סלטים קרים