אהבה ממבט ראשון: מאפה שמרים ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות
מתכון למאפה שמרים משגע עם מלית מלוחה של ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות שישדרג כל ארוחה, נראה עם תעמדו בריח שייצא מהתנור, יש שמועות שהוא ממכר
מתכון למאפה שמרים משגע עם מלית מלוחה של ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות שישדרג כל ארוחה, נראה עם תעמדו בריח שייצא מהתנור, יש שמועות שהוא ממכר
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2923.5 קק״ל 2923.5 קק״לפחמימות 406.5 גרם 406.5 גרםשומן 86.0 גרם 86.0 גרםנתרן 12370.1 מ״ג 12370.1 מ״גחלבון 135.6 גרם 135.6 גרםסיבים תזונתיים 19.1 גרם 19.1 גרםשומן רווי 26.3 גרם 26.3 גרםכולסטרול 1279.1 מ״ג 1279.1 מ״גסידן 1060.3 מ״ג 1060.3 מ״גברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 1712.2 מ״ג 1712.2 מ״גאבץ 13.6 מ״ג 13.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות2924
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2923.5 קק״ל 2923.5 קק״לפחמימות 406.5 גרם 406.5 גרםשומן 86.0 גרם 86.0 גרםנתרן 12370.1 מ״ג 12370.1 מ״גחלבון 135.6 גרם 135.6 גרםסיבים תזונתיים 19.1 גרם 19.1 גרםשומן רווי 26.3 גרם 26.3 גרםכולסטרול 1279.1 מ״ג 1279.1 מ״גסידן 1060.3 מ״ג 1060.3 מ״גברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 1712.2 מ״ג 1712.2 מ״גאבץ 13.6 מ״ג 13.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 2924 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
250גרם או 1 גביע גבינת ריקוטה פרסקה
-
100 גרם עלי תרדקצוצים
-
1 חופן עגבניות מיובשותקצוצות
-
1 ביצה L
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הברשה
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: טורפים בקערת מיקסר בעזרת מטרפה ידנית את החלב, השמרים והסוכר. מתקינים את וו הלישה, מוסיפים את הקמח, הביצים והשמן ומתחילים ללוש: תחילה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות. הבצק אמור להיות רך וגמיש. משמנים קערה, מעבירים לתוכה את הבצק, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
- כשהבצק כמעט תפח, מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הריקוטה, הביצה, השום, המלח והפלפל. מוסיפים את עלי התרד והעגבניות המיובשות ומערבבים.
- מוציאים את הבצק ולשים כדי להוציא את בועות האוויר. מרדדים למלבן בגודל של כ-30 על 40 ס”מ. עובדים עם הבצק כאשר הצד הרחב יותר פונה אלינו.
- מורחים את המלית על גבי הבצק, משאירים בסוף כ-2 ס”מ בצק נקי. מגלגלים לרולדה הדוקה, ובעזרת סכין חדה חותכים אותה ל-8 שבלולים שווים.
- מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים שנית כ-30 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את המאפה בביצה טרופה ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה יפה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: טורפים בקערת מיקסר בעזרת מטרפה ידנית את החלב, השמרים והסוכר. מתקינים את וו הלישה, מוסיפים את הקמח, הביצים והשמן ומתחילים ללוש: תחילה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות. הבצק אמור להיות רך וגמיש. משמנים קערה, מעבירים לתוכה את הבצק, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
- כשהבצק כמעט תפח, מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הריקוטה, הביצה, השום, המלח והפלפל. מוסיפים את עלי התרד והעגבניות המיובשות ומערבבים.
- מוציאים את הבצק ולשים כדי להוציא את בועות האוויר. מרדדים למלבן בגודל של כ-30 על 40 ס”מ. עובדים עם הבצק כאשר הצד הרחב יותר פונה אלינו.
- מורחים את המלית על גבי הבצק, משאירים בסוף כ-2 ס”מ בצק נקי. מגלגלים לרולדה הדוקה, ובעזרת סכין חדה חותכים אותה ל-8 שבלולים שווים.
- מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים שנית כ-30 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את המאפה בביצה טרופה ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה יפה.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
עכשיו כשלא ניתן להשיג תרד (ואני מאוד אוהב) האם ניתן לעשות את המתכון הזה עם מרכיב חליפי לתרד?
אפשר להשתמש במנגולד במקום בתרד או לא לשים תרד בכלל. אפשר למלא בתערובת של גבינות, גבינות וזיתים, בצל מטוגן, פטריות וכדומה.
הכנתי את השבלולים. המילוי טעים בטירוף אך חלוקה ל8 שבלולים לא הגיונית. יצאו שבלולי ענק עם המון בצק שתפח. כדאי לחלק את הבצק לשניים ולרדד דק יחסית, כך היחס בין הבצק למילוי יהיה סביר יותר.
נראה מעולה, ניתן לערבב חצי קמח רגיל וחצי קמח כוסמין?