אהבה ממבט ראשון: מאפה שמרים ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות

מתכון למאפה שמרים משגע עם מלית מלוחה של ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות שישדרג כל ארוחה, נראה עם תעמדו בריח שייצא מהתנור, יש שמועות שהוא ממכר
מתכון למאפה שמרים משגע עם מלית מלוחה של ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות שישדרג כל ארוחה, נראה עם תעמדו בריח שייצא מהתנור, יש שמועות שהוא ממכר
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    2924
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2923.5 קק״ל 2923.5 קק״ל
    פחמימות 406.5 גרם 406.5 גרם
    שומן 86.0 גרם 86.0 גרם
    נתרן 12370.1 מ״ג 12370.1 מ״ג
    חלבון 135.6 גרם 135.6 גרם
    סיבים תזונתיים 19.1 גרם 19.1 גרם
    שומן רווי 26.3 גרם 26.3 גרם
    כולסטרול 1279.1 מ״ג 1279.1 מ״ג
    סידן 1060.3 מ״ג 1060.3 מ״ג
    ברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״ג
    אשלגן 1712.2 מ״ג 1712.2 מ״ג
    אבץ 13.6 מ״ג 13.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    2924
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2923.5 קק״ל 2923.5 קק״ל
    פחמימות 406.5 גרם 406.5 גרם
    שומן 86.0 גרם 86.0 גרם
    נתרן 12370.1 מ״ג 12370.1 מ״ג
    חלבון 135.6 גרם 135.6 גרם
    סיבים תזונתיים 19.1 גרם 19.1 גרם
    שומן רווי 26.3 גרם 26.3 גרם
    כולסטרול 1279.1 מ״ג 1279.1 מ״ג
    סידן 1060.3 מ״ג 1060.3 מ״ג
    ברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״ג
    אשלגן 1712.2 מ״ג 1712.2 מ״ג
    אבץ 13.6 מ״ג 13.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
מערכת Foody
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית

הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: טורפים בקערת מיקסר בעזרת מטרפה ידנית את החלב, השמרים והסוכר. מתקינים את וו הלישה, מוסיפים את הקמח, הביצים והשמן ומתחילים ללוש: תחילה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות. הבצק אמור להיות רך וגמיש. משמנים קערה, מעבירים לתוכה את הבצק, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
  3. כשהבצק כמעט תפח, מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הריקוטה, הביצה, השום, המלח והפלפל. מוסיפים את עלי התרד והעגבניות המיובשות ומערבבים.
  4. מוציאים את הבצק ולשים כדי להוציא את בועות האוויר. מרדדים למלבן בגודל של כ-30 על 40 ס”מ. עובדים עם הבצק כאשר הצד הרחב יותר פונה אלינו.
  5. מורחים את המלית על גבי הבצק, משאירים בסוף כ-2 ס”מ בצק נקי. מגלגלים לרולדה הדוקה, ובעזרת סכין חדה חותכים אותה ל-8 שבלולים שווים.
  6. מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים שנית כ-30 דקות נוספות.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. מברישים את המאפה בביצה טרופה ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה יפה.
    מאפה שמרים ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות. צילום: שניא גוואטה
    מאפה שמרים ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות. צילום: שניר גואטה

     


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אהבה ממבט ראשון: מאפה שמרים ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    ארז כהן

    עכשיו כשלא ניתן להשיג תרד (ואני מאוד אוהב) האם ניתן לעשות את המתכון הזה עם מרכיב חליפי לתרד?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש במנגולד במקום בתרד או לא לשים תרד בכלל. אפשר למלא בתערובת של גבינות, גבינות וזיתים, בצל מטוגן, פטריות וכדומה.

    Avatar
    ענת לפיד

    הכנתי את השבלולים. המילוי טעים בטירוף אך חלוקה ל8 שבלולים לא הגיונית. יצאו שבלולי ענק עם המון בצק שתפח. כדאי לחלק את הבצק לשניים ולרדד דק יחסית, כך היחס בין הבצק למילוי יהיה סביר יותר.

    Avatar
    מירי קדושים

    נראה מעולה, ניתן לערבב חצי קמח רגיל וחצי קמח כוסמין?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות