אהרוני מחמם אווירה – חמין מקרוני עם שוקי עוף ותפוחי אדמה
- ישראל אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 835.1 קק״ל 3340.5 קק״לפחמימות 93.9 גרם 375.6 גרםשומן 28.7 גרם 114.8 גרםנתרן 1315.7 מ״ג 5262.9 מ״גחלבון 46.7 גרם 186.7 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.7 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.6 גרםכולסטרול 104.4 מ״ג 417.6 מ״גסידן 69.8 מ״ג 279.2 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 508.5 מ״ג 2034.0 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 16.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות835
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 835.1 קק״ל 3340.5 קק״לפחמימות 93.9 גרם 375.6 גרםשומן 28.7 גרם 114.8 גרםנתרן 1315.7 מ״ג 5262.9 מ״גחלבון 46.7 גרם 186.7 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.7 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.6 גרםכולסטרול 104.4 מ״ג 417.6 מ״גסידן 69.8 מ״ג 279.2 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 508.5 מ״ג 2034.0 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 16.6 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 835 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אטריות
-
1 חבילה פסטה ספגטי
-
3 שיני שום
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/4 כוס שמן זית
עוף
-
2 כפות שמן זית
-
8 שוקי עוף ללא עור קטנות
-
2 בצלים סגולים בינונייםחתוך לחצאי טבעות
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/2 כוס מים
אופן הכנה
- מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן פחות 2 דקות. מסננים ושמים בקערה גדולה.
- קוצצים דק את השום והפטרוזיליה. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מוסיפים לאטריות המבושלות את השום, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, מלח, פלפל שחור, שבבי צ’ילי יבש ושמן זית ומערבבים.
- מחממים סיר כבד על אש גבוהה ומשמנים קלות.
- צורבים את שוקי העוף מכל צדיהן עד שהן שחומות אבל לא מוכנות - הן יסיימו את הבישול בתנור. מוציאים לצלחת.
- קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לאורכם. מניחים בסיר כשחציים החתוך כלפי מטה ומטגנים 5 דקות יחד עם הבצל.
- משטחים חצי מכמות האטריות על תפוחי האדמה, מעליהן את שוקי העוף ומעל את המחצית השנייה של האטריות.
- מוסיפים את המים ומבשלים 5 דקות. בינתיים, מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מכסים את הסיר ומעבירים לתנור החם לשעתיים.
- להגשה, הופכים את החמין על צלחת הגשה גדולה.
רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן
אופן הכנה
- מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן פחות 2 דקות. מסננים ושמים בקערה גדולה.
- קוצצים דק את השום והפטרוזיליה. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מוסיפים לאטריות המבושלות את השום, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, מלח, פלפל שחור, שבבי צ’ילי יבש ושמן זית ומערבבים.
- מחממים סיר כבד על אש גבוהה ומשמנים קלות.
- צורבים את שוקי העוף מכל צדיהן עד שהן שחומות אבל לא מוכנות - הן יסיימו את הבישול בתנור. מוציאים לצלחת.
- קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לאורכם. מניחים בסיר כשחציים החתוך כלפי מטה ומטגנים 5 דקות יחד עם הבצל.
- משטחים חצי מכמות האטריות על תפוחי האדמה, מעליהן את שוקי העוף ומעל את המחצית השנייה של האטריות.
- מוסיפים את המים ומבשלים 5 דקות. בינתיים, מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מכסים את הסיר ומעבירים לתנור החם לשעתיים.
- להגשה, הופכים את החמין על צלחת הגשה גדולה.
רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן
הכנתם את המתכון?
תגובות (26)
מתכון נהדר ! מה שבעיקר אהבתי זה התיבול של בצל שום מלח פילפל פטרוזילה , ללא פפריקה כורכום וכול השאר היה יוצא כהה מידי ופחות טעים , המצכון הזה יצא מעולה . כול המתכונים שניסיתי של אהרוני יצאו לי מעולים . תודה רבה 🧑🍳😋🏆♥️
תודה לך חנצי
תודה רבה , המתכון הזה טעים מאוד . כמובן מאת אהרוני המחונן
תודה רבה
אפשר להוסיף ביצים? ואם כן אז איך?
הי דוגית. אפשר להוסיף ביצים לחמין, אם את מכינה כל הלילה, אז בבוקר אפשר, או אפילו מתחילת הבישול.