אוזן של הפתעות: אוזני המן עם בצק קונפטי ומלית שוקולד ועדשים
מי אמר שרק לעוגת שוקולד מגיע? נקדו את בצק אוזני ההמן שלכם עם סוכריות צבעוניות ליצירת בצק צבעוני ומשמח, ומלאו אותם במלית של שוקולד ועדשים. הילדים ישתגעו
מי אמר שרק לעוגת שוקולד מגיע? נקדו את בצק אוזני ההמן שלכם עם סוכריות צבעוניות ליצירת בצק צבעוני ומשמח, ומלאו אותם במלית של שוקולד ועדשים. הילדים ישתגעו
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 167.7 קק״ל 3353.0 קק״לפחמימות 14.1 גרם 282.8 גרםשומן 9.2 גרם 183.3 גרםנתרן 10.2 מ״ג 204.7 מ״גחלבון 2.3 גרם 46.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.9 גרםשומן רווי 5.4 גרם 108.6 גרםכולסטרול 42.4 מ״ג 847.1 מ״גסידן 17.2 מ״ג 345.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 26.4 מ״ג 527.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות168
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 167.7 קק״ל 3353.0 קק״לפחמימות 14.1 גרם 282.8 גרםשומן 9.2 גרם 183.3 גרםנתרן 10.2 מ״ג 204.7 מ״גחלבון 2.3 גרם 46.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.9 גרםשומן רווי 5.4 גרם 108.6 גרםכולסטרול 42.4 מ״ג 847.1 מ״גסידן 17.2 מ״ג 345.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 26.4 מ״ג 527.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 168 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
200 גרם חמאהקרה וחתוכה לקוביות
-
100 גרם אבקת סוכר
-
1 שקית אבקת אפייה10 גרם
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 חלמונים L
-
2 כפות מים
מלית
-
1 קופסה נוטלה
-
1 שקית סוכריות עדשים צבעוניותועדיף הקטנות של חברת m&m
קישוט
-
2 חלבונים L
-
1 כפית סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לקערת מעבד המזון מכניסים את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, אבקת האפייה והוניל ומעבדים בפולסים קצרים עד שמקבלים תערובת פירורית.
- מוסיפים את החלמונים והמים ומעבדים עוד כ-30 שניות.
- אוספים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של חצי סנטימטר, קורצים עיגולים עם כוס ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. אם הבצק מתרכך ונעשה לא נוח לעבודה, אפשר להחזיר אותו עטוף למקרר, ואחרי קירור להמשיך להכין עוד אוזני המן.
- מניחים תלולית מהנוטלה במרכז כל עיגול (כחצי כפית) ומעליה כשלושה עדשי שוקולד קטנים.
- מקפלים את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן, כשחלק מהמילוי מציץ מהמרכז. מהדקים היטב בקצוות.
- מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לקירור של חצי שעה, כדי שמילוי הנוטלה יתקשה קצת.
- טורפים את החלבונים ומברישים את אוזני ההמן בחלבון ומפזרים על הבצק את הסוכריות הצבעוניות.
- אופים את אוזני ההמן כ-20 דקות עד שהם מזהיבים מעט.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לקערת מעבד המזון מכניסים את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, אבקת האפייה והוניל ומעבדים בפולסים קצרים עד שמקבלים תערובת פירורית.
- מוסיפים את החלמונים והמים ומעבדים עוד כ-30 שניות.
- אוספים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של חצי סנטימטר, קורצים עיגולים עם כוס ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. אם הבצק מתרכך ונעשה לא נוח לעבודה, אפשר להחזיר אותו עטוף למקרר, ואחרי קירור להמשיך להכין עוד אוזני המן.
- מניחים תלולית מהנוטלה במרכז כל עיגול (כחצי כפית) ומעליה כשלושה עדשי שוקולד קטנים.
- מקפלים את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן, כשחלק מהמילוי מציץ מהמרכז. מהדקים היטב בקצוות.
- מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לקירור של חצי שעה, כדי שמילוי הנוטלה יתקשה קצת.
- טורפים את החלבונים ומברישים את אוזני ההמן בחלבון ומפזרים על הבצק את הסוכריות הצבעוניות.
- אופים את אוזני ההמן כ-20 דקות עד שהם מזהיבים מעט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן