איך מכינים חומוס בבית בקלות?
להכנת חומוס בבית יצא שם של אתגר מורכב שדורש שנים של נסיון. האמת? ממש קל להכין חומוס בבית, הטעם פשוט ממכר וכמובן הרבה יותר בריא מחומוס מעובד עם חומרים משמרים
להכנת חומוס בבית יצא שם של אתגר מורכב שדורש שנים של נסיון. האמת? ממש קל להכין חומוס בבית, הטעם פשוט ממכר וכמובן הרבה יותר בריא מחומוס מעובד עם חומרים משמרים
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1551.6 קק״ל 1551.6 קק״לפחמימות 82.9 גרם 82.9 גרםשומן 107.0 גרם 107.0 גרםנתרן 7762.9 מ״ג 7762.9 מ״גחלבון 53.5 גרם 53.5 גרםסיבים תזונתיים 44.4 גרם 44.4 גרםשומן רווי 15.0 גרם 15.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 274.7 מ״ג 274.7 מ״גברזל 13.9 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 763.2 מ״ג 763.2 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 16 שעות
-
קלוריות1552
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1551.6 קק״ל 1551.6 קק״לפחמימות 82.9 גרם 82.9 גרםשומן 107.0 גרם 107.0 גרםנתרן 7762.9 מ״ג 7762.9 מ״גחלבון 53.5 גרם 53.5 גרםסיבים תזונתיים 44.4 גרם 44.4 גרםשומן רווי 15.0 גרם 15.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 274.7 מ״ג 274.7 מ״גברזל 13.9 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 763.2 מ״ג 763.2 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 16 שעות | קלוריות 1552 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשיםמזן קטן
-
2 שיני שום
-
1 כף מלח דק
-
1 כוס טחינה גולמיתאיזה סוג שאוהבים
-
1 1/2 לימונים בינונייםלמיץ לימון טרי
-
1/3 כפית כמון טחון
אופן הכנה
- משרים את גרגרי החומוס לילה שלם בקערה גדולה עם הרבה מים.
- מסננים את הגרגרים מהמים ומשרים במים טריים לעוד 3-4 שעות (אפשר גם קצת יותר).
- מסננים שוב את הגרגרים מהמים ומעבירים לסיר גדול מלא במים, מוסיפים את השום והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד ריכוך מלא. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים את מי הבישול (אפשר לקצר את תהליך בישול החומוס בשימוש בבישול בסיר לחץ במכשיר נינג’ה פודי).
- מעבירים את גרגרי החומוס ומי הבישול (כדאי להציץ שוב בטיפים שלמעלה כדי לדעת כמה מים להוסיף) למעבד המזון Precision Processor בוחרים בתכנית PUREE וטוחנים 2-5 דקות למרקם חלק.
אופן הכנה
- משרים את גרגרי החומוס לילה שלם בקערה גדולה עם הרבה מים.
- מסננים את הגרגרים מהמים ומשרים במים טריים לעוד 3-4 שעות (אפשר גם קצת יותר).
- מסננים שוב את הגרגרים מהמים ומעבירים לסיר גדול מלא במים, מוסיפים את השום והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד ריכוך מלא. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים את מי הבישול (אפשר לקצר את תהליך בישול החומוס בשימוש בבישול בסיר לחץ במכשיר נינג’ה פודי).
- מעבירים את גרגרי החומוס ומי הבישול (כדאי להציץ שוב בטיפים שלמעלה כדי לדעת כמה מים להוסיף) למעבד המזון Precision Processor בוחרים בתכנית PUREE וטוחנים 2-5 דקות למרקם חלק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זולה
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת ערב משפחתית
- ארוחת עשר
- בראנץ'
- העיקר הבריאות
- מנות ראשונות
- מעבדי מזון ובלנדרים נינג'ה
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים מכל העדות
- מתכונים צמחוניים
- נינג'ה בעשר דקות
- נינג'ה מעבד מזון 4 ב-1 - CT683
- עולם ה- NINJA
- פיקניק
- צמחוני וטבעוני
- קטניות וחיטה
- רטבים וממרחים
- תבשילים ביתיים