אל תגעו לי בכנאפה: כנאפה אישית במילוי קרם פטיסייר ופיסטוק טחון

יהודה עמר במתכון עם אפקט ה-וואו! מאפי כנאפה אישיים, ממולאים בשכבה של קרם פטיסייר ופיסטוק טחון. הקינוח המתוק והאהוב מהמטבח הערבי בשדרוג יפייפה וטעים בטירוף
יהודה עמר במתכון עם אפקט ה-וואו! מאפי כנאפה אישיים, ממולאים בשכבה של קרם פטיסייר ופיסטוק טחון. הקינוח המתוק והאהוב מהמטבח הערבי בשדרוג יפייפה וטעים בטירוף
  • יהודה עמר
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    538
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 537.9 קק״ל 3227.5 קק״ל
    פחמימות 44.5 גרם 266.8 גרם
    שומן 39.6 גרם 237.3 גרם
    נתרן 19.5 מ״ג 116.8 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 28.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 22.0 גרם 131.9 גרם
    כולסטרול 156.7 מ״ג 940.0 מ״ג
    סידן 52.3 מ״ג 313.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 156.4 מ״ג 938.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    538
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 537.9 קק״ל 3227.5 קק״ל
    פחמימות 44.5 גרם 266.8 גרם
    שומן 39.6 גרם 237.3 גרם
    נתרן 19.5 מ״ג 116.8 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 28.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 22.0 גרם 131.9 גרם
    כולסטרול 156.7 מ״ג 940.0 מ״ג
    סידן 52.3 מ״ג 313.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 156.4 מ״ג 938.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים אישיים
יהודה עמר
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שערות קדאיף

מי סוכר

קרם פטיסייר


אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם פטיסייר: בסיר קטן מכניסים את החלב ואת הוניל ומחממים מעט על אש נמוכה.
  2. בקערה נפרדת שמים את החלמונים ואת הסוכר ובעזרת מטרפה מערבבים היטב, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. עושים השוואת טמפרטורות ומוסיפים לתוך הקערה עם הביצים מעט חלב ומערבבים היטב.
  4. לאחר מכן מחזירים לתוך הסיר את התערובת ובוחשים היטב שלא יהיו גושים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
  5. מורידים מהאש ומעבירים לקערה מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה מקררים לפני השימוש.
  6. מכינים את הכנאפה: מערבבים את שיערות הקדאיף יחד עם החמאה המומסת וקוצצים אותן מעט.
  7. מכניסים לתוך תבנית שקעים קטנה ומשומנת מעט את שערות הקדאיף המשומנות קצוצות ומהדקים בעזרת תחתית של כוס - חשוב להדק היטב.
  8. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ-5 דק עד שהשערות קדאיף מזהיבות.
  10. מקררים מעט ומזלפים במרכז מהקרם, מפזרים פיסטוק טחון ומכסים עם עוד שערות קדאיף קצוצות ומשומנת מעט בחמאה או שמן. מהדקים שוב ומכניסים שוב לאפיה של 5-7 דק עד להזהבה.
  11. מכינים מי סוכר: מחממים בסיר קטן את המים והסוכר. מבשלים עד שהסוכר נמס ומי הסוכר מסמיכים מעט, מוסיפים מעט מיץ לימון, מורידים מהאש ומקררים.
  12. מוציאים ומזלפים מי סוכר קר שהכנו מראש.

    מוציאים מהתבנית ומזלפים מי סוכר קר שהכנו מראש. צילום: יהודה עמר
    מוציאים מהתבנית ומזלפים מי סוכר קר שהכנו מראש. צילום: יהודה עמר


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אל תגעו לי בכנאפה: כנאפה אישית במילוי קרם פטיסייר ופיסטוק טחון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות