ארוחה בסיר אחד – עוף בתנור עם פתיתים ברוטב פומודורו
המשפחה רעבה ולכם לא מתחשק לעבוד קשה מדי? סידרנו לכם ארוחה בסיר אחד - עוף בתנור עם פתיתים ברוטב אדום שכולם אוהבים עם מקסימום טעם ומינימום כלים מלוכלכים
המשפחה רעבה ולכם לא מתחשק לעבוד קשה מדי? סידרנו לכם ארוחה בסיר אחד - עוף בתנור עם פתיתים ברוטב אדום שכולם אוהבים עם מקסימום טעם ומינימום כלים מלוכלכים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 262.7 קק״ל 1313.6 קק״לפחמימות 26.2 גרם 131.2 גרםסוכר 3.5 גרם 17.5 גרםשומן 16.0 גרם 80.2 גרםנתרן 825.5 מ״ג 4127.5 מ״גחלבון 4.2 גרם 21.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.1 גרםשומן רווי 2.0 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.6 מ״ג 28.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 36.1 מ״ג 180.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות263
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 262.7 קק״ל 1313.6 קק״לפחמימות 26.2 גרם 131.2 גרםסוכר 3.5 גרם 17.5 גרםשומן 16.0 גרם 80.2 גרםנתרן 825.5 מ״ג 4127.5 מ״גחלבון 4.2 גרם 21.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.1 גרםשומן רווי 2.0 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.6 מ״ג 28.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 36.1 מ״ג 180.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 263 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל בינוני
-
2 שיני שום
-
2 כפות שמן זית
-
2 כוסות פתיתים
-
1/2 כפית מלח דקמחוקה
-
1/2 צנצנת רוטב פומודורו קנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
2 כוסות מים רותחים
-
5 שוקי עוף עם עור בינונייםאו 4 יחידות של רבע עוף
-
5 כפות שמן זית
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים דק את הבצל. פורסים דק את שיני השום.
- בסיר שמתאים גם לאפייה בתנור מחממים שמן זית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את הפתיתים והמלח ומטגנים כשתי דקות, עד שהפתיתים משחימים מעט.
- מוסיפים רוטב פומודורו ומים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומסירים מהאש. ממתינים 5 דקות ולא פותחים את הסיר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מתבלים את העוף בשמן זית, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
- מניחים את חתיכות העוף על הפתיתים המוכנים בסיר. מכסים במכסה ואופים בתנור החם 45 דקות.
- מסירים את המכסה בזהירות, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד 10 דקות או עד שהעוף משחים.
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים דק את הבצל. פורסים דק את שיני השום.
- בסיר שמתאים גם לאפייה בתנור מחממים שמן זית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את הפתיתים והמלח ומטגנים כשתי דקות, עד שהפתיתים משחימים מעט.
- מוסיפים רוטב פומודורו ומים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומסירים מהאש. ממתינים 5 דקות ולא פותחים את הסיר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מתבלים את העוף בשמן זית, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
- מניחים את חתיכות העוף על הפתיתים המוכנים בסיר. מכסים במכסה ואופים בתנור החם 45 דקות.
- מסירים את המכסה בזהירות, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד 10 דקות או עד שהעוף משחים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
הכנתי יצא מעולה ,טעים מאוד וגם אסטטי להגשה
אפשר להחליף את הפתיתים באורז או כוסמת ?
בהחלט. ספרי לנו איך יצא.
טעים ברמות!