ארוחת שף רומנטית למתחילים – שוק אווז קונפי ליום האהבה!
- אלכס ולינוי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2532.9 קק״ל 5065.8 קק״לפחמימות 55.7 גרם 111.3 גרםשומן 250.1 גרם 500.2 גרםנתרן 1959.1 מ״ג 3918.2 מ״גחלבון 6.5 גרם 12.9 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 11.9 גרםשומן רווי 37.5 גרם 75.0 גרםכולסטרול 100.0 מ״ג 200.0 מ״גסידן 62.2 מ״ג 124.3 מ״גברזל 10.9 מ״ג 21.9 מ״גאשלגן 1430.1 מ״ג 2860.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעהכולל 4 שעות
-
קלוריות2533
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2532.9 קק״ל 5065.8 קק״לפחמימות 55.7 גרם 111.3 גרםשומן 250.1 גרם 500.2 גרםנתרן 1959.1 מ״ג 3918.2 מ״גחלבון 6.5 גרם 12.9 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 11.9 גרםשומן רווי 37.5 גרם 75.0 גרםכולסטרול 100.0 מ״ג 200.0 מ״גסידן 62.2 מ״ג 124.3 מ״גברזל 10.9 מ״ג 21.9 מ״גאשלגן 1430.1 מ״ג 2860.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
עוד רגע יום האהבה! בכל מסעדה תוכלו למצוא תפריט מפתה או אטרקציה כלשהי בעקבות היום הזה. אבל בסופו של דבר המטרה העיקרית של היום הזה היא לחגוג את הזוגיות שלנו, ובגלל שכל זוג שונה מן האחר, כל אחד מוצא את הדרך המתאימה לו.
מה אתם חושבים שאנחנו בוחרים לעשות? ברור שלאכול. לדעתנו אין דבר יותר רומנטי מלבשל לבן/ת הזוג ארוחת ערב שווה. אנחנו יודעים שאין זמן, וכולם עסוקים ורוצים מתכונים זריזים, שיראו מושקעים, אבל שיהיו גם פשוטים.
איזה מזל שיש לכם אותנו! אנחנו נלמד אתכם איך לעשות ארוחת שף בבית בכמה צעדים וטכניקות שנשמעות מפציצות אבל הן ממש פשוטות. כל מה שזה ידרוש מכם זה קצת תכנון. אבל זה חלק מהקטע של החג הזה לא? אנחנו מבטיחים לכם שאת הערב הזה תסיימו מחובקים ומרוצים.
נתחיל מטכניקה מס’ 1- הטכניקה המושלמת לחלבונים ולירקות – קונפי.
הטכניקה הזו הולכת עם הכל: עוף, בשר, גזרים, שום ועוד כל כך הרבה אופציות. אנחנו בחרנו באווז, היום גם בסופרים וגם בקצביות אפשר למצוא חבילה של שוק אווז קפוא – השוס הוא, שזה מושלם לארוחת ערב רומנטית כי בדרך כלל חבילת האווז מכילה בדיוק 2 שוקיים.
אז מה זה קונפי (confit)?
בישול בשומן לאורך זמן על טמפרטורה נמוכה. בתהליך הזה יש שני יתרונות:
1. הבישול הארוך בטמפרטורה נמוכה, עוזר לפרק את החומר גלם שבחנו עד למרקם רך מאוד.
2. השומן מקבל את הטעמים של אותו חומר גלם שבושל בו.
המלצה שלנו: תשמרו את השומן אחרי הבישול בקופסה במקרר ותוכלו לשדרג איתו כל מיני מאכלים, החל מחביתה פשוטה ועד לתבשילים מורכבים יותר.
אנחנו בחרנו לבשל את השוק אווז בשומן אווז ושמן קנולה. אל תשתמשו בשמן זית כי הטעם שלו חזק מידי. יש חומרי גלם ששמן זית מאוד יתאים לבישול קונפי אבל גם אז חשוב לערבב אותו עם שמן נטרלי כלשהו.
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 2533 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
שוק אווז קונפי
-
2 שוק אווז בינוניים
-
200 גרם שומן אווז
-
300 מ"ל שמן קנולה
-
2 מקלות קינמון בינוניים
-
5 כוכבי אניס בינוניים
-
6 פלפל אנגלי בינוניים
-
5 עלי דפנה בינוניים
ארטישוק ירושלמי ורוטב
-
6 ארטישוקים ירושלמים בינונייםקלופים
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כף חמאת קשיו
שדרוג של תותים
-
100 גרם תותים3-4 תותים
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כפית חומץ בלסמי
-
1/2 כפית סוכר לבן
אופן הכנה
- מכינים את האווז: סיר או מחבת, (העיקר שיהיה מכסה תואם) ניתן לבשל על כיריים ואז להעביר לתנור (עם כלי מתאים) או לעשות את כל הבישול על הכיריים.
- מחממים תנור לחום של 110 מעלות.
- מחממים את הסיר על אש בינונית, כשהסיר חם מאוד מכניסים את האווז לצריבה על הצד של העור. צורבים עד להשחמה.
- מוסיפים את השומנים (שומן אווז ושמן הקנולה) ואת התבלינים ומכניסים לתנור שחיממנו מראש לכ-4 שעות. מה שנקרא שגר ושכח. שימו לב שהשומנים צריכים לכסות את השוקיים.
- לאחר מכן, מוציאים את האווז לרשת התנור/ נייר סופג כדי להסיר את שאריות השומן.
- מכינים את הארטישוקים: בסיר קטן, שמים את הנוזלים, התיבול והארטישוקים. מכסים ומבשלים בין 40 דקות לשעה על אש בינונית/ קטנה עד שהארטישוקים מתרככים. זה ממש תלוי בארטישוק לפעמים לוקח לו יותר זמן להתבשל. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מים.
- כשהארטישוקים רכים, מוציאים אותם מהנוזל.
- מוסיפים לסיר עם נוזלי הבישול את חמאת הקשיו, מערבבים היטב וממשיכים לבשל לעוד 10 דקות. זה יהיה הרוטב שלנו.
- מחממים מחבת עם כף שמן מהקונפי אווז, חוצים את הארטישוקים לחצי לאורכם וצורבים במחבת עד להשחמה.
- שוטפים את התותים וחותכים לקוביות קטנות, שמים בקערה עם שאר המרכיבים. אפשר להכין את זה ממש לפני ההגשה או לתת לזה לשבת קצת לפני.
- מצלחתים: שמים את שוק האווז ומעליו מהתותים המתובלים. את חצאי הארטישוק ומעליו מהרוטב בו בושל הארטישוק.
- אנחנו ממליצים להדליק כמה נרות, לפתוח בקבוק יין טוב, לשים ברקע מוזיקה ששניכם אוהבים ולהנות מערב נעים ומאוד טעים!
אופן הכנה
- מכינים את האווז: סיר או מחבת, (העיקר שיהיה מכסה תואם) ניתן לבשל על כיריים ואז להעביר לתנור (עם כלי מתאים) או לעשות את כל הבישול על הכיריים.
- מחממים תנור לחום של 110 מעלות.
- מחממים את הסיר על אש בינונית, כשהסיר חם מאוד מכניסים את האווז לצריבה על הצד של העור. צורבים עד להשחמה.
- מוסיפים את השומנים (שומן אווז ושמן הקנולה) ואת התבלינים ומכניסים לתנור שחיממנו מראש לכ-4 שעות. מה שנקרא שגר ושכח. שימו לב שהשומנים צריכים לכסות את השוקיים.
- לאחר מכן, מוציאים את האווז לרשת התנור/ נייר סופג כדי להסיר את שאריות השומן.
- מכינים את הארטישוקים: בסיר קטן, שמים את הנוזלים, התיבול והארטישוקים. מכסים ומבשלים בין 40 דקות לשעה על אש בינונית/ קטנה עד שהארטישוקים מתרככים. זה ממש תלוי בארטישוק לפעמים לוקח לו יותר זמן להתבשל. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מים.
- כשהארטישוקים רכים, מוציאים אותם מהנוזל.
- מוסיפים לסיר עם נוזלי הבישול את חמאת הקשיו, מערבבים היטב וממשיכים לבשל לעוד 10 דקות. זה יהיה הרוטב שלנו.
- מחממים מחבת עם כף שמן מהקונפי אווז, חוצים את הארטישוקים לחצי לאורכם וצורבים במחבת עד להשחמה.
- שוטפים את התותים וחותכים לקוביות קטנות, שמים בקערה עם שאר המרכיבים. אפשר להכין את זה ממש לפני ההגשה או לתת לזה לשבת קצת לפני.
- מצלחתים: שמים את שוק האווז ומעליו מהתותים המתובלים. את חצאי הארטישוק ומעליו מהרוטב בו בושל הארטישוק.
- אנחנו ממליצים להדליק כמה נרות, לפתוח בקבוק יין טוב, לשים ברקע מוזיקה ששניכם אוהבים ולהנות מערב נעים ומאוד טעים!
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
נראה ממש טוב
היי מאיה, שמחים לשמוע שאהבת. תכיני ושתפי אותנו איך יצא 🙂