בואו נעשה לנו חג! מתכון סוחט מחמאות של סלט קישואים של אמא אורה
- אלכס ולינוי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 684.9 קק״ל 684.9 קק״לפחמימות 29.5 גרם 29.5 גרםשומן 62.2 גרם 62.2 גרםנתרן 3162.4 מ״ג 3162.4 מ״גחלבון 8.7 גרם 8.7 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 7.7 גרםשומן רווי 8.8 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 130.9 מ״ג 130.9 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 1416.1 מ״ג 1416.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות685
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 684.9 קק״ל 684.9 קק״לפחמימות 29.5 גרם 29.5 גרםשומן 62.2 גרם 62.2 גרםנתרן 3162.4 מ״ג 3162.4 מ״גחלבון 8.7 גרם 8.7 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 7.7 גרםשומן רווי 8.8 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 130.9 מ״ג 130.9 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 1416.1 מ״ג 1416.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״גסגור
ירוקים ירוקים ירוקים! זה יפה, זה טעים, זה פרשי וזה הכי ישראלי שיש.
ישראלים אוהבים ירוקים! לא סתם לרובנו מתעקם הפרצוף כשמישהו אומר שהוא לא אוכל כוסברה (לא שופטים, רק לא מבינים).
האהבה לירוקים באה לידי ביטוי באוכל שלנו מתבשילים, קציצות, בטחינה, בחומוס ובמגוון סלטים.
סלט ישראלי טוב יהיה מפוצץ במלא עשבי תיבול!
הסלט הזה הוא הברקה של אמא שלי (אימא של לינוי). נשארו לה כמה קישואים עייפים במקרר, כשהם עייפים אז צולים. היא הכניסה את הקישואים לתנור, קצצה דק, הוסיפה שום, פלפל חריף ומלא עשבי תיבול ואת התיבול האהוב על כולנו – מלח, לימון ושמן זית.
זה סלט פשוט, קל להכנה ואתם תודו לנו שיש לכם אותו במקרר! הוא ישדרג כל סנדוויץ’, פיתה והולך מושלם גם לצד בשר, דגים וירקות.
תדאגו שהוא יהיה בתפריט שלכם ביום העצמאות הקרוב, זה שלא נחגוג בגדול לא אומר שלא יהיה לנו טעים.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 685 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים טוב את הקישואים ומורידים להם את הקצוות. מייבשים טוב במגבת ועוטפים כל אחד בנייר כסף. מכניסים לתנור החם ל-30-40 דק’ עד שהקישואים מתרככים.
- מוציאים את הקישואים מנייר הכסף, חוצים אותם לחצי ומניחים אותם כלפי מטה על קרש חיתוך כדי שיגירו חלק מנוזלי הקישוא - זה משתנה מקישוא לקישוא יש קישואים שכמעט ולא יגירו נוזלים ויש קישואים יותר “נוזליים”- במידה והם הגירו נוזלים, שופכים אותם.
- את הפלפל החריף צולים על מחבת/ רשת על הכיריים/ בתנור/ מנגל, מעבירים לשקית ניילון על מנת שיהיה קל לקלפו, מנקים מגרעינים וקוצצים דק- מהפלפל ניתן להוסיף לפי רמת החריפות שתרצו את הסלט.
- עכשיו הגיע השלב שקוצצים הכל דק דק , מתחילים בקישואים, ממשיכים עם השום ועשבי התיבול, מוסיפים מהפלפל החריף ומעבירים הכל לקערה ומתבלים, מערבבים היטב, מתקנים טעמים במידת הצורך ומגישים.
- ניתן לשמור במקרר בין שבוע לחודש, אבל זה כנראה יגמר קודם!
- במידה ואתם מכינים את הסלט ביום עצמו והמנגל כבר דלוק, תניחו את הקישואים עם נייר הכסף על המנגל ואת הפלפל החריף תצלו על האש גם- תקבלו טעמים קצת יותר מעושנים ועמוקים לסלט.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים טוב את הקישואים ומורידים להם את הקצוות. מייבשים טוב במגבת ועוטפים כל אחד בנייר כסף. מכניסים לתנור החם ל-30-40 דק’ עד שהקישואים מתרככים.
- מוציאים את הקישואים מנייר הכסף, חוצים אותם לחצי ומניחים אותם כלפי מטה על קרש חיתוך כדי שיגירו חלק מנוזלי הקישוא - זה משתנה מקישוא לקישוא יש קישואים שכמעט ולא יגירו נוזלים ויש קישואים יותר “נוזליים”- במידה והם הגירו נוזלים, שופכים אותם.
- את הפלפל החריף צולים על מחבת/ רשת על הכיריים/ בתנור/ מנגל, מעבירים לשקית ניילון על מנת שיהיה קל לקלפו, מנקים מגרעינים וקוצצים דק- מהפלפל ניתן להוסיף לפי רמת החריפות שתרצו את הסלט.
- עכשיו הגיע השלב שקוצצים הכל דק דק , מתחילים בקישואים, ממשיכים עם השום ועשבי התיבול, מוסיפים מהפלפל החריף ומעבירים הכל לקערה ומתבלים, מערבבים היטב, מתקנים טעמים במידת הצורך ומגישים.
- ניתן לשמור במקרר בין שבוע לחודש, אבל זה כנראה יגמר קודם!
- במידה ואתם מכינים את הסלט ביום עצמו והמנגל כבר דלוק, תניחו את הקישואים עם נייר הכסף על המנגל ואת הפלפל החריף תצלו על האש גם- תקבלו טעמים קצת יותר מעושנים ועמוקים לסלט.
הכנתם את המתכון?
קטגוריות
- ארוחה בריאה
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- ט"ו בשבט
- יום האהבה
- יום העצמאות
- ל"ג בעומר
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים בריאים
- מתכונים דיאטטיים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים צמחוניים
- סוכות
- סלטים
- סלטים חמים
- סלטים קרים
- פיקניק