במקום בפיתה והכי בקלאס: מלבן פילו ממולא מעורב ירושלמי!
- רותם בן מויאל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 390.1 קק״ל 5851.6 קק״לפחמימות 16.6 גרם 249.3 גרםשומן 26.3 גרם 394.0 גרםנתרן 405.0 מ״ג 6075.0 מ״גחלבון 20.4 גרם 306.0 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.2 גרםשומן רווי 5.7 גרם 86.2 גרםכולסטרול 70.3 מ״ג 1054.5 מ״גסידן 25.0 מ״ג 375.0 מ״גברזל 2.6 מ״ג 38.8 מ״גאשלגן 180.9 מ״ג 2713.9 מ״גאבץ 93.6 מ״ג 1404.2 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות390
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 390.1 קק״ל 5851.6 קק״לפחמימות 16.6 גרם 249.3 גרםשומן 26.3 גרם 394.0 גרםנתרן 405.0 מ״ג 6075.0 מ״גחלבון 20.4 גרם 306.0 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.2 גרםשומן רווי 5.7 גרם 86.2 גרםכולסטרול 70.3 מ״ג 1054.5 מ״גסידן 25.0 מ״ג 375.0 מ״גברזל 2.6 מ״ג 38.8 מ״גאשלגן 180.9 מ״ג 2713.9 מ״גאבץ 93.6 מ״ג 1404.2 מ״גסגור
איך אני אוהב מעורב ירושלמי!
בתוך כל האווירה הצבעונית הזאת בירושלים, בין הפתיליות לבין המטוגנים וריחות השוק, צעקות הבאסטיונרים והירוק של הצנוניות, חובה לעצור כדי לתקוע איזה מעורב טוב!
את המנהגים של ירושלים אני משאיר שם, ולבית אני מנסה להכניס את את האוכל רחוב שאני אוהב בגרסאות קצת יותר בריאות, אם זה מתאפשר ובתנאי שהגרסה שומרת על הטעם והאותנטיות!
אז במקום פיתה – לקחתי פילו, במקום לטגן בשמן עמוק – טיגנתי במחבת עם תרסיס שמן, וככה נולד לו פילו ממולא במעורב, קריספי בטירוף, שומר אמונים למאכל המקורי והכי טעים בעולם!
מרכיבים 20 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 390 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ק"ג חזה עוף שלםחתוך לקוביות
-
150 גרם חזה הודו נקבה (פרפר)חתוך לקוביות
-
200 גרם טחולי עוף
-
200 גרם לבבות עוף
-
150 גרם כבדי עוף
-
1 חבילה בצק פילו
-
2 בצלים גדוליםקצוץ
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית אבקת קארי
-
1 כפית תבלין שווארמה
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
-
2 כפות עמבהאו אבקת עמבה
-
1 כפית אבקת מרק בצל
-
1 בקבוק תרסיס שמן קנולה
אופן ההכנה
- מכינים את חלקי הפנים: מניחים את הטחול בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומסננים. צולים את הכבדים על מחבת/ או על אש גלויה ומניחים בצד. צולים את הלבבות במחבת ומניחים בצד.
- מכינים את המעורב: במחבת שטוחה וגדולה מרססים מעט ספריי שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים היטב.
- מוסיפים את קוביות חזה העוף וההודו לסגירה קלה. מערבבים כ-5 דק’ עד להשחמה.
- מוסיפים את כל התבלינים והעמבה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הטחולים, הלבבות והכבדים ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל כוסברה קצוצה, מערבבים ומניחים בצד לקירור.
- בזמן שהמלית מתקררת, במחבת גדולה מחממים 4 כפות שמן, מוסיפים את הבצלים הפרוסים (להגשה) ומטגנים על אש קטנה לאט לאט, עד שהבצל מתרכך, משחים ומתקרמל.
- מכינים את המאפה: לאחר שהמלית התקררה, לוקחים עלה פילו, מניחים במרכז 2 כפות גדושות מהמלית ומגלגלים: מקפלים קודם את השוליים (מימין ומשמאל) פנימה, ואז מקפלים מלמטה למעלה שני קיפולים רחבים, עד שמתקבל מלבן יפה וחלק.
- מרססים במחבת פסים מעט ספריי שמן ומניחים את מלבני הפילו. חורכים היטב משני הצדדים עד להזהבה (איך יודעים שזה מוכן? תרגישו עם הפילו קריספי).
- מגישים: מעל כל מלבן פילו מניחים כמות נדיבה מהבצל המקורמל שהכנו מבעוד מועד, מגישים לצד טחינה טובה וחמוצה וסלט עגבניות - עגבניות, פלפל חריף, שום וכוסברה.
אופן ההכנה
- מכינים את חלקי הפנים: מניחים את הטחול בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומסננים. צולים את הכבדים על מחבת/ או על אש גלויה ומניחים בצד. צולים את הלבבות במחבת ומניחים בצד.
- מכינים את המעורב: במחבת שטוחה וגדולה מרססים מעט ספריי שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים היטב.
- מוסיפים את קוביות חזה העוף וההודו לסגירה קלה. מערבבים כ-5 דק’ עד להשחמה.
- מוסיפים את כל התבלינים והעמבה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הטחולים, הלבבות והכבדים ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל כוסברה קצוצה, מערבבים ומניחים בצד לקירור.
- בזמן שהמלית מתקררת, במחבת גדולה מחממים 4 כפות שמן, מוסיפים את הבצלים הפרוסים (להגשה) ומטגנים על אש קטנה לאט לאט, עד שהבצל מתרכך, משחים ומתקרמל.
- מכינים את המאפה: לאחר שהמלית התקררה, לוקחים עלה פילו, מניחים במרכז 2 כפות גדושות מהמלית ומגלגלים: מקפלים קודם את השוליים (מימין ומשמאל) פנימה, ואז מקפלים מלמטה למעלה שני קיפולים רחבים, עד שמתקבל מלבן יפה וחלק.
- מרססים במחבת פסים מעט ספריי שמן ומניחים את מלבני הפילו. חורכים היטב משני הצדדים עד להזהבה (איך יודעים שזה מוכן? תרגישו עם הפילו קריספי).
- מגישים: מעל כל מלבן פילו מניחים כמות נדיבה מהבצל המקורמל שהכנו מבעוד מועד, מגישים לצד טחינה טובה וחמוצה וסלט עגבניות - עגבניות, פלפל חריף, שום וכוסברה.