בננה לוטי, מישהו? הלהיט החדש במטבח שלכם! בננה פאי מדפי אורז
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 259.0 קק״ל 1035.9 קק״לפחמימות 34.2 גרם 137.0 גרםשומן 10.1 גרם 40.5 גרםנתרן 4.2 מ״ג 16.7 מ״גחלבון 1.8 גרם 7.1 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 6.0 גרם 23.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.2 מ״ג 68.7 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 322.0 מ״ג 1288.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות259
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 259.0 קק״ל 1035.9 קק״לפחמימות 34.2 גרם 137.0 גרםשומן 10.1 גרם 40.5 גרםנתרן 4.2 מ״ג 16.7 מ״גחלבון 1.8 גרם 7.1 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 6.0 גרם 23.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.2 מ״ג 68.7 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 322.0 מ״ג 1288.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
אני בטוחה ששמעתם על טרנד בורקס דפי האורז ששטף את הארץ לפני כמה חודשים ואפילו גרם למחסור של דפי אורז בכל רשתות השיווק.
גם אני תרמתי למחסור בגלל שהכנתי עשרות פעמים דפי בורקסים בגרסה הבריאה, מדפי אורז עם כל מיני מילוים. לפעמים במילוי תפו”א, לפעמים קמח חומוס, לפעמים גבינות, ולפעמים תרד ומנגולד. כל מי שטועם מתלהב, ואצלנו בבית זו ארוחת ערב שיש עליה קונצנזוס מוחלט.
ואז חשבתי לעצמי, אם זה כל כך מוצלח וקל – למה לא להכין גם בגרסה מתוקה?
לא מזמן ראיתי שקרן אגם המהממת, מהבלוג “נשואה למאפיה”, הכינה פאי בננה מעלי פילו. זה מיד גרם לי לחשוב על גרסה ללא גלוטן, שאפשר להכין בכמה דקות כשבא לי להתפנק במשהו טעים.
וככה נולד בננה פאי בדפי אורז. ההכנה פשוטה כל כך, תוך 5 דקות יהיה לכם בננה פאי בתנור ועוד יותר טוב – תנו לילדים לעזור ולהכין לכם ולעצמם!
מניסיון – ילדים מאוד אוהבים לעבוד עם דפי אורז, ועושים את זה מצוין.
אתם מוזמנים להשתולל עם התוספות לפי מה שאתם אוהבים. אני הכי אוהבת לשלב שבבי קוקוס וקצת שמן קוקוס בתוך הפאי, בנוסף למריחה מבחוץ.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 259 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בננה פאי
-
2 בננות בינוניותבשלות ומוצקות
-
1 כף גדושה קינמון טחון
-
8 דפי אורז בינוניים
הברשה
-
1 כף שמן קוקוס
תוספות לבחירה
-
1/4 כוס שוקולד צ’יפס
-
2 כפות סירופ מייפל
-
2 כפות שבבי קוקוס
-
2 כפות חמוציות מיובשות
-
2 כפות אגוזי מלךקצוצים, או כל אגוז אחר
-
1 כף סוכר חום
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקלפים את הבננות וחותכים אותן לרבעים: חותכים לחצי לרוחב, ואז חותכים כל חצי לשניים, לאורך.
- משרים את דפי האורז בקערה עם מים חמימים למשך 20 שניות עד שמתרככים מעט.
- מוציאים את דפי האורז ומניחים על משטח עבודה נקי. מניחים רבע בננה בחלק התחתון של דף האורז. מפזרים מעל קינמון ותוספות נוספות לבחירתכם.
- מקפלים את החלק התחתון של דף האורז כך שיכסה את הבננה. מקפלים פנימה את הצדדים לצורת מעטפה, ממשיכים לקפל מלמטה לכיוון מעלה, עד לצורה של כיס הדוק וסגור.
- מניחים בתבנית, כשהקצה של דף האורז פונה כלפי מטה, מברישים כל פאי במעט שמן קוקוס, ואופים במשך כ-15-20 דקות עד הזהבה.
- מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקלפים את הבננות וחותכים אותן לרבעים: חותכים לחצי לרוחב, ואז חותכים כל חצי לשניים, לאורך.
- משרים את דפי האורז בקערה עם מים חמימים למשך 20 שניות עד שמתרככים מעט.
- מוציאים את דפי האורז ומניחים על משטח עבודה נקי. מניחים רבע בננה בחלק התחתון של דף האורז. מפזרים מעל קינמון ותוספות נוספות לבחירתכם.
- מקפלים את החלק התחתון של דף האורז כך שיכסה את הבננה. מקפלים פנימה את הצדדים לצורת מעטפה, ממשיכים לקפל מלמטה לכיוון מעלה, עד לצורה של כיס הדוק וסגור.
- מניחים בתבנית, כשהקצה של דף האורז פונה כלפי מטה, מברישים כל פאי במעט שמן קוקוס, ואופים במשך כ-15-20 דקות עד הזהבה.
- מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.