בראוניז סלק טבעוניים – ורוד זה החום החדש!
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1065.4 קק״ל 1065.4 קק״לפחמימות 112.7 גרם 112.7 גרםשומן 66.3 גרם 66.3 גרםנתרן 990.6 מ״ג 990.6 מ״גחלבון 13.9 גרם 13.9 גרםסיבים תזונתיים 18.5 גרם 18.5 גרםשומן רווי 49.6 גרם 49.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 294.5 מ״ג 294.5 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 1200.5 מ״ג 1200.5 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1065
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1065.4 קק״ל 1065.4 קק״לפחמימות 112.7 גרם 112.7 גרםשומן 66.3 גרם 66.3 גרםנתרן 990.6 מ״ג 990.6 מ״גחלבון 13.9 גרם 13.9 גרםסיבים תזונתיים 18.5 גרם 18.5 גרםשומן רווי 49.6 גרם 49.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 294.5 מ״ג 294.5 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 1200.5 מ״ג 1200.5 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״גסגור
ושוב חג שמח!
חגגנו לאילנות רק לפני רגע, וכבר שוב חוגגים לאוהבים ולנאהבים.
זה מעולה – אני הראשונה לחגוג, גם אם זה לא חג האהבה העברי. כי מה יותר טוב מלחגוג אהבה? וכל יום בשנה הוא יום מתאים לחשוב על האהובים שלנו, ולחגוג איתם.
אמרתם אהבה – אמרתם שוקולד.
ומי אני שאתווכח?
לאהובים שלי החלטתי להכין את המנה הכי פאדג’ית והכי שוקולדית, והכי לא ברוח הבית שלנו. אבל טעיייייייימה כל כך – בראוניז!
וכדי להכניס בכל זאת את רוח הבית שלנו לתוך הבראוניז, השתמשתי בסלק – שמוסיף צבע סגול עמוק ומשגע, וגם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. אז יש לנו WIN-WIN.
לא להיבהל – הסלק בכלל לא מורגש, חוץ מהצבע המהפנט. אתם חייבים להכין, גם אם רק בשביל לראות את הצבע המהמם הזה אצלכם בתנור.
כשהבראוניז היו בתנור וכל הבית התמלא בריח שוקולדי ומתוק, הילדים שלי הסתכלו עליי בחשדנות ושאלו מה כבר הכנסתי לתוך הבראוניז. כשהם טעמו בזהירות, הגבות שלהם התרוממו, והם אמרו: “איזה טעים הבראוניז סלק!”.
רואים? WIN-WIN-WIN
מכינים את הבראוניז האלה בקלות בבלנדר או במעבד מזון, ומכניסים לתנור. חשוב לא לאפות אותם יותר מדי, כדי לשמור אותם פאדג’יים מבפנים, וגם כדי לא לאבד את הצבע המשגע.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1065 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות זרעי פשתןטחונים, אפשר לטחון לבד במטחנת תבלינים או בבלנדר חזק
-
5 כפות מים
-
120 גרם סלקיםאו 2 סלקים קטנים, אפויים ומקולפים
-
1/2 כוס רסק תפוחיםטבעי, ניתן להמיר בבננה אחת מרוסקת
-
1/4 כוס סירופ מייפלטבעי
-
1/4 כוס חלב סויהאו חלב צמחי אחר
-
1/4 כוס שמן קוקוסנוזלי
-
1 1/2 כוסות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)או קמח שיבולת שועל
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/3 כוס אבקת קקאונא אורגנית
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/3 כוס שוקולד צ’יפס קטנטניםמשקולד מריר (אפשר להחליף ולערבב עם סוג אחר אם רוצים) ועוד 2 כפות לפיזור מעל הבראוניז לפני האפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס”מ בנייר אפייה.
- מערבבים את הפשתן הטחון עם המים ומניחים בצד ל-5 דקות לפחות, עד שהמרקם מסמיך והופך לג’לטיני.
- בינתיים טוחנים במעבד מזון או בבלנדר את הסלק האפוי, תמצית הווניל, מייפל, רסק תפוחים ושמן קוקוס. טוחנים עד שהסלק נטחן לחלוטין, והבלילה אחידה וחלקה.
- מוסיפים את תערובת הפשתן הטחון והמים ואת יתר המצרכים, חוץ מהשוקולד צ’יפס. טוחנים שוב עד לבלילה אחידה.
- מערבבים פנימה בעזרת כף את השוקולד צ’יפס. יוצקים את הבלילה לתבנית, משטחים ומפזרים מעל את יתרת השוקולד צ’יפס (לא חובה).
- אופים במשך 30 דקות או עד שהבראוניז מתייצבים ויבשים למגע מבחוץ.
- מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד כ-5 ימים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס”מ בנייר אפייה.
- מערבבים את הפשתן הטחון עם המים ומניחים בצד ל-5 דקות לפחות, עד שהמרקם מסמיך והופך לג’לטיני.
- בינתיים טוחנים במעבד מזון או בבלנדר את הסלק האפוי, תמצית הווניל, מייפל, רסק תפוחים ושמן קוקוס. טוחנים עד שהסלק נטחן לחלוטין, והבלילה אחידה וחלקה.
- מוסיפים את תערובת הפשתן הטחון והמים ואת יתר המצרכים, חוץ מהשוקולד צ’יפס. טוחנים שוב עד לבלילה אחידה.
- מערבבים פנימה בעזרת כף את השוקולד צ’יפס. יוצקים את הבלילה לתבנית, משטחים ומפזרים מעל את יתרת השוקולד צ’יפס (לא חובה).
- אופים במשך 30 דקות או עד שהבראוניז מתייצבים ויבשים למגע מבחוץ.
- מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד כ-5 ימים.
הערות
- מומלץ להשתמש בסלק שנאפה בשלמותו בתנור. האפייה בקליפה שומרת על הצבע החזק וגם מחזקת את המתיקות, שהיא חשובה למתכון. במידה ואתם נאלצים להשתמש בסלק מבושל – זה ישפיע על הצבע הסופי של הבראוניז, וגם כדאי לחזק את המתיקות. אפשר ברבע כוס סוכר קנים או סוכר גבישי אחר.
- אפשר להחליף את שבולת השועל בקמח מלא או בקמח כוסמין מלא.
- חשוב לא לאפות את הבראוניז יותר מדי, כדי לשמור על הלחות שלהם, וגם על הצבע שנאבד בהדרגה באפייה ממושכת. גם אם הבראוניז לא נראים מוכנים לגמרי כשאתם מוציאים אותם מהתנור, הם ימשיכו להתייצב בחוץ.
- לא בא לכם על סלק אבל עדיין רוצים להכניס בריאות לבראוניז שלכם? אתם יכולים להשתמש בכמות זהה של בטטה אפויה או דלורית אפויה.
הערות
- מומלץ להשתמש בסלק שנאפה בשלמותו בתנור. האפייה בקליפה שומרת על הצבע החזק וגם מחזקת את המתיקות, שהיא חשובה למתכון. במידה ואתם נאלצים להשתמש בסלק מבושל – זה ישפיע על הצבע הסופי של הבראוניז, וגם כדאי לחזק את המתיקות. אפשר ברבע כוס סוכר קנים או סוכר גבישי אחר.
- אפשר להחליף את שבולת השועל בקמח מלא או בקמח כוסמין מלא.
- חשוב לא לאפות את הבראוניז יותר מדי, כדי לשמור על הלחות שלהם, וגם על הצבע שנאבד בהדרגה באפייה ממושכת. גם אם הבראוניז לא נראים מוכנים לגמרי כשאתם מוציאים אותם מהתנור, הם ימשיכו להתייצב בחוץ.
- לא בא לכם על סלק אבל עדיין רוצים להכניס בריאות לבראוניז שלכם? אתם יכולים להשתמש בכמות זהה של בטטה אפויה או דלורית אפויה.
תגובות (2)
מה אפשר במקום הפשתן?
היי, אפשר להשתמש בזרעי צ’יה במקום בפשתן. מטרתם היא לאחד את המרכיבים (במקום ביצה). בהצלחה.