בריוש צעד אחר צעד – אם אין חלות או עוגות תאכלו בריוש!
- מאיר דנון
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 801.7 קק״ל 8017.1 קק״לפחמימות 119.4 גרם 1194.5 גרםשומן 38.1 גרם 380.7 גרםנתרן 770.4 מ״ג 7704.1 מ״גחלבון 15.3 גרם 152.6 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 32.1 גרםשומן רווי 20.1 גרם 201.0 גרםכולסטרול 296.0 מ״ג 2960.4 מ״גסידן 46.4 מ״ג 463.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 153.3 מ״ג 1533.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 13.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות802
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 801.7 קק״ל 8017.1 קק״לפחמימות 119.4 גרם 1194.5 גרםשומן 38.1 גרם 380.7 גרםנתרן 770.4 מ״ג 7704.1 מ״גחלבון 15.3 גרם 152.6 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 32.1 גרםשומן רווי 20.1 גרם 201.0 גרםכולסטרול 296.0 מ״ג 2960.4 מ״גסידן 46.4 מ״ג 463.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 153.3 מ״ג 1533.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 13.2 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 802 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בריוש
סירופ
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את כל מצרכי הסירופ, מבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ צלול. מורידים מהאש, מצננים ומעברים למקרר.
- מכינים את הבריוש: לשים את כל המרכיבים למעט החמאה כ-5-7 דק’.
- מוסיפים את החמאה בכמה שלבים, כל פעם קצת, תוך כדי לישה. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מכסים את הקערה בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק כשעה בטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- על משטח מקומח, יוצרים מהבצק כדורים בינוניים ומניחים להתפחה שנייה בקופסת שימורים ריקה, נקייה ומרופדת בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-20-25 דק’.
- מוציאים מהתנור וכשהלחמניות עוד חמות, מטבילים אותן בסירופ סוכר קר.
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את כל מצרכי הסירופ, מבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ צלול. מורידים מהאש, מצננים ומעברים למקרר.
- מכינים את הבריוש: לשים את כל המרכיבים למעט החמאה כ-5-7 דק’.
- מוסיפים את החמאה בכמה שלבים, כל פעם קצת, תוך כדי לישה. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מכסים את הקערה בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק כשעה בטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- על משטח מקומח, יוצרים מהבצק כדורים בינוניים ומניחים להתפחה שנייה בקופסת שימורים ריקה, נקייה ומרופדת בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-20-25 דק’.
- מוציאים מהתנור וכשהלחמניות עוד חמות, מטבילים אותן בסירופ סוכר קר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (15)
ניתן להקפיא את הלחמניות?
כן, אין בעיה
האם אםשק לקבל הסבר לגבי ההתפחה השניה בתוך קופסת שימורים. כל כדור בקופסא? כל הכדורים בתוך הקופסא. לא ממש ברור לה לעשות
כל כדור בתוך קופסא
אני מצתערת אבל לא הבנתי כלום על הקופסה שימורים
היי רויטל, קופסת השימורים משמשת כתבנית צרה וארוכה, כדי שתתקבל צורת הבריוש. לחילופין, אפשר להשתמש בתבנית עגולה בקוטר קטן יחסית (כ-8 ס”מ) עם דפנות גבוהות מאוד (כ-10 ס”מ) ואז תתקבל אותה הצורה המיוחלת. בהצלחה!
לא רואים את סוף המתכון ואת הצורה שהבריןש יצאו
היי אפרת, מה הכוונה? המתכון נמצא באופן מלא. התמונה הקיימת היא אילוסטרציה, אך אופן ההכנה מפורט