גאונות: סמבוסק מטוגן במילוי טופו חומוס
סמבוסקים טבעוניים, מטוגנים ופריכים במלית נימוחה של טופו, גרגירי חומוס, בצל ותבלינים. מאפים טעימים בטירוף שמתאימים לארוחת צהריים או ערב וגם לנשנוש במהלך היום
סמבוסקים טבעוניים, מטוגנים ופריכים במלית נימוחה של טופו, גרגירי חומוס, בצל ותבלינים. מאפים טעימים בטירוף שמתאימים לארוחת צהריים או ערב וגם לנשנוש במהלך היום
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 953.4 קק״ל 9533.9 קק״לפחמימות 116.4 גרם 1163.9 גרםשומן 43.1 גרם 431.0 גרםנתרן 823.9 מ״ג 8239.3 מ״גחלבון 24.9 גרם 248.9 גרםסיבים תזונתיים 14.6 גרם 145.8 גרםשומן רווי 3.4 גרם 34.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 92.0 מ״ג 919.9 מ״גברזל 5.1 מ״ג 51.3 מ״גאשלגן 709.1 מ״ג 7091.3 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 30.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות953
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 953.4 קק״ל 9533.9 קק״לפחמימות 116.4 גרם 1163.9 גרםשומן 43.1 גרם 431.0 גרםנתרן 823.9 מ״ג 8239.3 מ״גחלבון 24.9 גרם 248.9 גרםסיבים תזונתיים 14.6 גרם 145.8 גרםשומן רווי 3.4 גרם 34.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 92.0 מ״ג 919.9 מ״גברזל 5.1 מ״ג 51.3 מ״גאשלגן 709.1 מ״ג 7091.3 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 30.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 953 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
50 גרם שמרים טרייםאו 3 כפות שמרים יבשים
-
120 מ"ל שמן קנולהאו חצי כוס
-
480 מ"ל מים פושריםשתי כוסות, אפשר להחליף במי חומוס מפחית
-
1 כפית מלח דק
מלית
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים גדוליםחתוכים לקוביות
-
1 חבילה טופו חומוס300 גרם
-
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושליםמסוננים, יש לשמור בצד את הנוזלים
-
1 1/2 כפיות מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית גדושה כמון טחון
-
2 כפות נוזל שימורי חומוס
-
1 כוס שמן קנולהלטיגון חצי עמוק
הגשה
-
4 כפות טחינה מוכנה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במהירות בינונית כ-5-6 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. מוסיפים בסוף את המלח ולשים עוד דקה. משמנים קערה, מעבירים את הבצק, מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה יפה. נשתמש במחבת הזו מאוחר יותר לטיגון הסמבוסקים (אל תשטפו אותה).
- שמים בקערת מעבד מזון את הטופו חומוס, גרגירי החומוס, הבצל והתבלינים וטוחנים בפולסים לתערובת אחידה אך מעט גושית. מוסיפים בהדרגה את מי החומוס כדי לרכך את המלית. שומרים בצד.
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר, מחלקים חצי-חצי (יותר נוח לעבודה) ומרדדים לעלה בעובי 0.5 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר בערך 8 ס”מ בעזרת כוס או קורצן עוגיות.
- ממלאים את עיגולי הבצק בערך בכף מהמלית, מקפלים לחצי ומהדקים היטב, אפשר בעזרת מזלג.
- מחממים שמן במחבת (ששמרנו בצד) ומטגנים את הסמבוסקים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- מגישים מיד בליווי טחינה, או שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במהירות בינונית כ-5-6 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. מוסיפים בסוף את המלח ולשים עוד דקה. משמנים קערה, מעבירים את הבצק, מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה יפה. נשתמש במחבת הזו מאוחר יותר לטיגון הסמבוסקים (אל תשטפו אותה).
- שמים בקערת מעבד מזון את הטופו חומוס, גרגירי החומוס, הבצל והתבלינים וטוחנים בפולסים לתערובת אחידה אך מעט גושית. מוסיפים בהדרגה את מי החומוס כדי לרכך את המלית. שומרים בצד.
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר, מחלקים חצי-חצי (יותר נוח לעבודה) ומרדדים לעלה בעובי 0.5 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר בערך 8 ס”מ בעזרת כוס או קורצן עוגיות.
- ממלאים את עיגולי הבצק בערך בכף מהמלית, מקפלים לחצי ומהדקים היטב, אפשר בעזרת מזלג.
- מחממים שמן במחבת (ששמרנו בצד) ומטגנים את הסמבוסקים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- מגישים מיד בליווי טחינה, או שומרים בכלי אטום במקרר.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
יכול לעבוד גם עם טופו רגיל? ולא חומוס?
בהחלט. אבל אנחנו ממליצים לנסות את טופו החומוס, הוא מפתיע בטעמו.
פשוט עונג של טעמים! מתכון מצויין
שילוב מעניין