גזר ואצה אדומה בטמפורה עם רוטב עגבניות ווואסבי
כזאת טמפורה עדיין לא אכלתם. הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים מנה יפנית מיוחדת: גזר ואצה אדומה בטמפורה ברוטב עגבניות ווואסבי חריף
כזאת טמפורה עדיין לא אכלתם. הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים מנה יפנית מיוחדת: גזר ואצה אדומה בטמפורה ברוטב עגבניות ווואסבי חריף
- הילה אלפרט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2426.0 קק״ל 9704.2 קק״לפחמימות 27.2 גרם 108.7 גרםשומן 259.1 גרם 1036.5 גרםנתרן 103.8 מ״ג 415.1 מ״גחלבון 5.7 גרם 22.9 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.3 גרםשומן רווי 18.7 גרם 75.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.3 מ״ג 133.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 427.6 מ״ג 1710.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות2426
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2426.0 קק״ל 9704.2 קק״לפחמימות 27.2 גרם 108.7 גרםשומן 259.1 גרם 1036.5 גרםנתרן 103.8 מ״ג 415.1 מ״גחלבון 5.7 גרם 22.9 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.3 גרםשומן רווי 18.7 גרם 75.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.3 מ״ג 133.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 427.6 מ״ג 1710.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 2426 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים טמפורה: חותכים את האצות לחתיכות בעובי ס”מ ובאורך כ־2 ס”מ, את הגזר חותכים לגפרורים, ואת הבצל לפרוסות בעובי כ־1/2 ס”מ.
- שמים בקערה את המים, מוסיפים קמח וקמח תפוחי אדמה ומערבבים בעדינות במיקסר כדי לא ליצור בועות אוויר.
- מוסיפים אבקת דאשי וסויה וממשיכים לערבב. סמיכות הבלילה צריכה להיות דומה לסמיכות הבלילה של הפנקייק.
- במחבת עמוקה או בסיר נמוך יוצקים שמן בגובה כ־3 ס”מ. מחממים את השמן לכ־180 מעלות.
- מערבבים את האצות עם הגזר, הבצל והשומשום קלוי. בעזרת מצקת מחוררת טובלים צרורות קטנים של ירקות (בערך כף גדושה) בבלילת הבצק.
- מטגנים עד שהבצק מזהיב, מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
- מכינים רוטב: לקערה יוצקים את הסויה עם מירין, שמן זית, וואסבי וסוחטים פנימה את העגבניות.
- מוסיפים את הבצל. בעזרת מטרפה מערבבים היטב, טועמים תיבול ומתקנים.
אופן הכנה
- מכינים טמפורה: חותכים את האצות לחתיכות בעובי ס”מ ובאורך כ־2 ס”מ, את הגזר חותכים לגפרורים, ואת הבצל לפרוסות בעובי כ־1/2 ס”מ.
- שמים בקערה את המים, מוסיפים קמח וקמח תפוחי אדמה ומערבבים בעדינות במיקסר כדי לא ליצור בועות אוויר.
- מוסיפים אבקת דאשי וסויה וממשיכים לערבב. סמיכות הבלילה צריכה להיות דומה לסמיכות הבלילה של הפנקייק.
- במחבת עמוקה או בסיר נמוך יוצקים שמן בגובה כ־3 ס”מ. מחממים את השמן לכ־180 מעלות.
- מערבבים את האצות עם הגזר, הבצל והשומשום קלוי. בעזרת מצקת מחוררת טובלים צרורות קטנים של ירקות (בערך כף גדושה) בבלילת הבצק.
- מטגנים עד שהבצק מזהיב, מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
- מכינים רוטב: לקערה יוצקים את הסויה עם מירין, שמן זית, וואסבי וסוחטים פנימה את העגבניות.
- מוסיפים את הבצל. בעזרת מטרפה מערבבים היטב, טועמים תיבול ומתקנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מה זה אבקת דאשי ומאיפה קונים?
היי מירית, זו אבקה שמפיקים בד”כ מדגים ואצות (אך אפשר גם מאצות ופטריות – כך שהאבקה גם יכולה להיות צמחונית)), ניתן למצוא בחנויות שמוכרות מוצרים מהמזרח הרחוק. בהצלחה!