-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 414.3 קק״ל 4971.3 קק״לפחמימות 48.5 גרם 581.5 גרםשומן 21.5 גרם 258.2 גרםנתרן 132.2 מ״ג 1586.9 מ״גחלבון 8.8 גרם 105.7 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 18.2 גרםשומן רווי 9.1 גרם 109.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.7 מ״ג 524.1 מ״גברזל 1.4 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 189.8 מ״ג 2277.7 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 24.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות414
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 414.3 קק״ל 4971.3 קק״לפחמימות 48.5 גרם 581.5 גרםשומן 21.5 גרם 258.2 גרםנתרן 132.2 מ״ג 1586.9 מ״גחלבון 8.8 גרם 105.7 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 18.2 גרםשומן רווי 9.1 גרם 109.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.7 מ״ג 524.1 מ״גברזל 1.4 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 189.8 מ״ג 2277.7 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 24.8 מ״גסגור
גרנולה ביתית, שמכינים כמו שצריך, תמיד תהיה טעימה יותר, בריאה יותר וזולה יותר מגרנולה קנויה. אתם שולטים בכל מרכיבי הגרנולה, מחליטים מה יהיה האיזון בין שיבולת השועל והתוספת, כמה תוספות מתוקות היא תכיל, באיזה מינון ואם בכלל.
גרנולה ביתית אפשר להכין בכמות גדולה או קטנה, במיוחד כדי לשמור על טריות לאורך זמן. אתם גם שולטים במידת האפייה של כל חומרי הגלם, בדיוק כפי שאתם אוהבים. בסופו של דבר, היתרון הבולט האמיתי של גרנולה ביתית, הוא בכך שכל ביס הוא ביס מושלם.
אפשר להכין גרנולה ללא סוכר בכלל או גרנולה מתוקה במיוחד. אפשר להכין גרנולה ביתית טבעונית או כזו ששמה דגש על מרכיבים בריאים בלבד (כמו שקדים, אגוזי מלך, דבש ועוד). אם אתם מרגישים כעבור שבוע-שבועיים שהגרנולה התעייפה, אתם תמיד יכולים להכין ממנה חטיפי אנרגיה אפויים בתנור ופשוט לתת לה חיים חדשים.
שימו לב לא לאפות את הגרנולה יתר על המידה, כדי שלא תישרף. גם לא מומלץ לאפות פירות יבשים עם הגרנולה, כדאי להוסיף אותם לאחר שמוציאים אותה מהתנור, כדי שהם לא יתקשו.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 414 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כוסות שיבולת שועל עבה
-
1/2 כוס שקדים טבעיים
-
1/2 כוס גרעיני דלעת
-
1/2 כוס גרעיני חמנייה
-
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים
-
1 כוס אגוזי מלך
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כוס סירופ מייפל
-
1/2 כוס שמן קוקוסאפשר להחליף בשמן זית
אופן הכנה
- קוצצים גם את השקדים, קשיו ואגוזי מלך.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים בקערה שיבולת שועל, שקדים קצוצים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, אגוזי קשיו קצוצים, אגוזי מלך קצוצים ומלח.
- מחממים בסיר קטן מייפל ושמן קוקוס (או שמן זית) רק עד שהתערובת מתאחדת.
- יוצקים את תערובת המייפל והשמן לקערת האגוזים ומערבבים היטב.
- משטחים את תערובת הגרנולה בתבנית אפייה ואופים כ-15 דקות.
- מערבבים עם כף עץ ואופים 10 דקות נוספות
- הגרנולה מוכנה כשהיא זהובה אבל לא שחומה מידי.
- מצננים לחלוטין ומעבירים לצנצנות אטומות.
אופן הכנה
- קוצצים גם את השקדים, קשיו ואגוזי מלך.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים בקערה שיבולת שועל, שקדים קצוצים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, אגוזי קשיו קצוצים, אגוזי מלך קצוצים ומלח.
- מחממים בסיר קטן מייפל ושמן קוקוס (או שמן זית) רק עד שהתערובת מתאחדת.
- יוצקים את תערובת המייפל והשמן לקערת האגוזים ומערבבים היטב.
- משטחים את תערובת הגרנולה בתבנית אפייה ואופים כ-15 דקות.
- מערבבים עם כף עץ ואופים 10 דקות נוספות
- הגרנולה מוכנה כשהיא זהובה אבל לא שחומה מידי.
- מצננים לחלוטין ומעבירים לצנצנות אטומות.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
למה שעההההההההההההההההההה
היי יעלה, שעה זה זמן ההכנה הכולל, הכל כולל הכל.