האקדמיה של קנור: פרחי כרובית וטופו על בטטה ותפוחי אדמה
- רותם בן מויאל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.4 קק״ל 1681.5 קק״לפחמימות 48.7 גרם 194.8 גרםסוכר 16.6 גרם 66.3 גרםשומן 17.4 גרם 69.5 גרםנתרן 1316.9 מ״ג 5267.7 מ״גחלבון 15.8 גרם 63.0 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.9 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 194.8 מ״ג 779.2 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 1130.6 מ״ג 4522.4 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות420
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.4 קק״ל 1681.5 קק״לפחמימות 48.7 גרם 194.8 גרםסוכר 16.6 גרם 66.3 גרםשומן 17.4 גרם 69.5 גרםנתרן 1316.9 מ״ג 5267.7 מ״גחלבון 15.8 גרם 63.0 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.9 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 194.8 מ״ג 779.2 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 1130.6 מ״ג 4522.4 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.2 מ״גסגור
ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח
בואו והצטרפו לשיעור של רותם בן מויאל שמלמד איך להכין פרחי כרובית וטופו על בטטה ותפוחי אדמה!
הידעתם? בטטה היא לא רק פחמימה מנחמת, היא עשירה בערכים תזונתיים חיוניים. הבטטה עשירה במיוחד בפיגמנט הכתום, הבטא קרוטן שהוא מקור לויטמין a, שאחראי לשמירה על ראייה תקינה וכן תפקוד תקין של מערכת החיסון והפחתת סיכון למחלות. בנוסף הבטטה עשירה בסיבים תזונתיים התורמים לפעילות עיכול תקינה וכמובן שהיא גם ממש טעימה!
מרכיבים 22 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 420 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
משרה טופו וכרובית
-
3 כפות רוטב שזיפים קנור
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 צרור טימין טרי
-
100 גרם מים
בטטה
-
6 בטטות קטנותקלופות
-
1/2 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
10 גרם שמן זית
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כפית אבקת מרק בטעם עוףלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 כוס מים
תפוחי אדמה מעוכים
-
5 תפוחי אדמה קטנים
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מפרידים הכרובית לפרחים. את פרחי הכרובית מכניסים להשרייה של כ-10 דקות במים עם מעט לימון. לאחר מכן מעבירים לחליטה במים רותחים עם מלח.
- פורסים את הבטטות לטבעות ומסדרים על תבנית.
- בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים מעל הבטטות.
- מערבבים בקערה את הכרובית החלוטה יחד עם קוביות טופו בעובי של כ-1 ס״מ וחומרי המשרה.
- מעבירים גם אותן לתבנית יחד עם הבטטות.
- מכינים את תפוחי האדמה המעוכים: מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים רותחים ומלח ל-20 דקות עד שהם מתרככים. נועצים סכין ובודקים שאכן רכים.
- מוציאים את תפוחי האדמה המבושלים על נייר אפייה ומועכים בעזרת כוס. מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל, ומוסיפים אותם לתבנית האפייה.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.
- מוציאים מהתנור ומפזרים טבעות בצל ירוק טרי ומעט תימין.
אופן הכנה
- מפרידים הכרובית לפרחים. את פרחי הכרובית מכניסים להשרייה של כ-10 דקות במים עם מעט לימון. לאחר מכן מעבירים לחליטה במים רותחים עם מלח.
- פורסים את הבטטות לטבעות ומסדרים על תבנית.
- בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים מעל הבטטות.
- מערבבים בקערה את הכרובית החלוטה יחד עם קוביות טופו בעובי של כ-1 ס״מ וחומרי המשרה.
- מעבירים גם אותן לתבנית יחד עם הבטטות.
- מכינים את תפוחי האדמה המעוכים: מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים רותחים ומלח ל-20 דקות עד שהם מתרככים. נועצים סכין ובודקים שאכן רכים.
- מוציאים את תפוחי האדמה המבושלים על נייר אפייה ומועכים בעזרת כוס. מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל, ומוסיפים אותם לתבנית האפייה.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.
- מוציאים מהתנור ומפזרים טבעות בצל ירוק טרי ומעט תימין.