הבהלה לקרמל מלוח: עוגת קרמל מלוח פרווה וכשרה לפסח
כולנו צריכים מתכון טוב של עוגה בחושה כשרה לפסח. אז קבלו מתכון לעוגה בחושה, רכה ולחה בגלל השימוש בקוקוס ומצופה בקרם קרמל מלוח מפנק ומרשים ושקדים קלויים
כולנו צריכים מתכון טוב של עוגה בחושה כשרה לפסח. אז קבלו מתכון לעוגה בחושה, רכה ולחה בגלל השימוש בקוקוס ומצופה בקרם קרמל מלוח מפנק ומרשים ושקדים קלויים
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6212.5 קק״ל 6212.5 קק״לפחמימות 658.8 גרם 658.8 גרםשומן 385.3 גרם 385.3 גרםנתרן 1306.1 מ״ג 1306.1 מ״גחלבון 41.7 גרם 41.7 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 7.2 גרםשומן רווי 232.1 גרם 232.1 גרםכולסטרול 1192.6 מ״ג 1192.6 מ״גסידן 236.9 מ״ג 236.9 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 772.4 מ״ג 772.4 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות6213
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6212.5 קק״ל 6212.5 קק״לפחמימות 658.8 גרם 658.8 גרםשומן 385.3 גרם 385.3 גרםנתרן 1306.1 מ״ג 1306.1 מ״גחלבון 41.7 גרם 41.7 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 7.2 גרםשומן רווי 232.1 גרם 232.1 גרםכולסטרול 1192.6 מ״ג 1192.6 מ״גסידן 236.9 מ״ג 236.9 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 772.4 מ״ג 772.4 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 6213 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס קוקוס טחון
-
200 גרם נטורינה קוקוס
-
1שקית או 200 גרם קמח תופחלפסח
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כוס מיץ תפוזיםסחוט
ציפוי
-
1 מיכל שמנת צמחית להקצפה
-
2 כוסות סוכר לבן
-
150 גרם מחמאהחתוכה לקוביות
-
1 כפית מלח ים אטלנטי
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכניסים לקערה את הביצים והסוכר ובעזרת מטרפה ידנית או מזלג מערבבים היטב כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה.
- מעבירים את המחמאה לקערית, מחממים דקה במיקרוגל עד להמסה.
- מוסיפים לתערובת הביצים והסוכר את הקוקוס, המחמאה, הקמח, הפודינג והמיץ ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ משומנת היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, למשך כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
- מקררים ומצפים את העוגה: קולים את השקדים הפרוסים מספר דקות על אש נמוכה במחבת ללא שמן.
- מכינים קרמל מלוח: מחממים את השמנת במיקרו לדקה ובנתיים מחממים את הסוכר על האש. כשהסוכר נמס והצבע שלו הופך ענברי בהיר, מוסיפים את המחמאה ומערבבים בעדינות. עכשיו מוסיפים את השמנת החמה וממשיכים לערבב. מוסיפים את המלח ותמצית הוניל ומורידים מהאש.
- מצפים את העוגה בקרמל המלוח ומפזרים את השקדים הקלויים.
אופן הכנה
- מכניסים לקערה את הביצים והסוכר ובעזרת מטרפה ידנית או מזלג מערבבים היטב כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה.
- מעבירים את המחמאה לקערית, מחממים דקה במיקרוגל עד להמסה.
- מוסיפים לתערובת הביצים והסוכר את הקוקוס, המחמאה, הקמח, הפודינג והמיץ ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ משומנת היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, למשך כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
- מקררים ומצפים את העוגה: קולים את השקדים הפרוסים מספר דקות על אש נמוכה במחבת ללא שמן.
- מכינים קרמל מלוח: מחממים את השמנת במיקרו לדקה ובנתיים מחממים את הסוכר על האש. כשהסוכר נמס והצבע שלו הופך ענברי בהיר, מוסיפים את המחמאה ומערבבים בעדינות. עכשיו מוסיפים את השמנת החמה וממשיכים לערבב. מוסיפים את המלח ותמצית הוניל ומורידים מהאש.
- מצפים את העוגה בקרמל המלוח ומפזרים את השקדים הקלויים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
אפשר להחליף את המחמאה בחמאה/שמן קוקוס?
בהחלט!
שלום, אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח תפו”א?
לא מומלץ. במקרה הזה כדאי להצמד למתכון.
שלום,