-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 247.7 קק״ל 5945.5 קק״לפחמימות 45.5 גרם 1092.6 גרםשומן 3.8 גרם 92.3 גרםנתרן 97.9 מ״ג 2349.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 144.2 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 34.9 גרםשומן רווי 1.5 גרם 36.6 גרםכולסטרול 47.4 מ״ג 1136.4 מ״גסידן 15.2 מ״ג 365.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 18.3 מ״גאשלגן 81.7 מ״ג 1960.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות248
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 247.7 קק״ל 5945.5 קק״לפחמימות 45.5 גרם 1092.6 גרםשומן 3.8 גרם 92.3 גרםנתרן 97.9 מ״ג 2349.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 144.2 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 34.9 גרםשומן רווי 1.5 גרם 36.6 גרםכולסטרול 47.4 מ״ג 1136.4 מ״גסידן 15.2 מ״ג 365.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 18.3 מ״גאשלגן 81.7 מ״ג 1960.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 12.7 מ״גסגור
לכבוד חנוכה, החלטתי לנסות ולהכין סופגניות אפויות. כאלו שכביכול מעוררות פחות ייסורי מצפון, אבל עדיין טעימות, כאלו שאפילו הילדים שלי לא יבחינו בשינוי הדרמטי של: אפייה במקום טיגון.
אני מודה שזה קצת יותר מזכיר לחמנייה או אפילו לחמניית בריוש כשהן רק יוצאות מהתנור.
היתרון המשמעותי הוא שאפשר להקפיא אותן אחרי האפייה, להפשיר ולחמם לפני הצורך (אנחנו השתמשנו בהן גם כלחמניות לכריך ארוחת עשר בבית הספר).
אז הנה הן לפניכם: מתכון לסופניות אפויות שאפשר להכין לא רק לחנוכה בכיף ובלי רגשות אשם.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 248 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
50גרם או 1 קובייה שמרים טריים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית ונילאיכותית
-
1/4 כוס חמאהמומסת (או שמן)
-
4 ביצים M
-
1 1/2 כוסות מים פושרים
-
1/2 כפית קליפת לימון
אופציות למילוי
-
1/2 צנצנת ממרח שוקולד לבןאו שוקולד חלב או ממרח נוגט
-
1/2 צנצנת ריבת תותאו כל ריבה אחרת
קישוט
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים היטב.
- מוסיפים סוכר, מלח, ווניל, חמאה (או שמן) ומתחילים בלישה במהירות נמוכה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת גרידת הלימון ולבסוף מוזגים בזרזיף עדין את המים לתערובת הקמח עד שנוצר בצק אחיד (סבלנות זה לוקח כמה דקות).
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- תופחים מעט על הבצק להוצאות אוויר. מחלקים על גבי משטח עבודה את הבצק ל-24 כדורים (את הבצק השלם מחלקים לחצי וכך ממשיכים לחלק לחצאים עד שמתקבלים 24 חלקים).
- מגלגלים כל חלק לכדור עגול ומניחים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה כשהחלק הפחות חלק בכדור כלפי מטה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מתפיחים שוב את הכדורים עד שכמעט מכפילים את נפחם (כדאי לכסות במגבת לחה מעט בכדי שלא יוצר קרום יבש מלמעלה).
- אופים כ- 20-25 דקות.
- מוציאים מהתנור, מצננים, ממלאים ומפזרים אבקת סוכר.
אופן הכנה
- מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים היטב.
- מוסיפים סוכר, מלח, ווניל, חמאה (או שמן) ומתחילים בלישה במהירות נמוכה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת גרידת הלימון ולבסוף מוזגים בזרזיף עדין את המים לתערובת הקמח עד שנוצר בצק אחיד (סבלנות זה לוקח כמה דקות).
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- תופחים מעט על הבצק להוצאות אוויר. מחלקים על גבי משטח עבודה את הבצק ל-24 כדורים (את הבצק השלם מחלקים לחצי וכך ממשיכים לחלק לחצאים עד שמתקבלים 24 חלקים).
- מגלגלים כל חלק לכדור עגול ומניחים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה כשהחלק הפחות חלק בכדור כלפי מטה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מתפיחים שוב את הכדורים עד שכמעט מכפילים את נפחם (כדאי לכסות במגבת לחה מעט בכדי שלא יוצר קרום יבש מלמעלה).
- אופים כ- 20-25 דקות.
- מוציאים מהתנור, מצננים, ממלאים ומפזרים אבקת סוכר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
היי, מה אפשר לשים במקום חמאה?
היי מירי, אפשר לשים שמן
אפשר להקפיא את הסופגניות
כן. אפשר להקפיא.