החבר הכי טוב שלכם – הסלט של דנה
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 668.7 קק״ל 1337.5 קק״לפחמימות 68.0 גרם 135.9 גרםשומן 38.3 גרם 76.7 גרםנתרן 2000.0 מ״ג 4000.0 מ״גחלבון 14.5 גרם 29.1 גרםסיבים תזונתיים 13.8 גרם 27.7 גרםשומן רווי 5.5 גרם 10.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 324.7 מ״ג 649.5 מ״גברזל 9.3 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 2330.0 מ״ג 4660.1 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות669
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 668.7 קק״ל 1337.5 קק״לפחמימות 68.0 גרם 135.9 גרםשומן 38.3 גרם 76.7 גרםנתרן 2000.0 מ״ג 4000.0 מ״גחלבון 14.5 גרם 29.1 גרםסיבים תזונתיים 13.8 גרם 27.7 גרםשומן רווי 5.5 גרם 10.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 324.7 מ״ג 649.5 מ״גברזל 9.3 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 2330.0 מ״ג 4660.1 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 4.9 מ״גסגור
תגידו, קורונה זה וירוס שגורם לאכילה ללא הפסקה? כי אם כן, כנראה שכולנו כבר חולים…
וברצינות, כמות האוכל שרצה פה כל יום לא תיאמן. מרקים, תבשילים, מאפים ונשנושים בלי סוף. די. לא יכולה יותר. כל מה שבא לי זה סלט כייפי. ואם להיות יותר ספציפית – הסלט הכייפי של דנה.
דנה היא חברה טובה שלי משכבר הימים. הכרנו אי שם בניינטיז, כשהיינו חיילות משוחררות, ועבדנו בעבודה מועדפת במלון באילת ביחד. תוך שבוע הפכנו להיות החברות הכי טובות, ולא נפרדנו יום ולילה.
אחרי כמה חודשים עזבנו את אילת, כל אחת מאיתנו טסה לחו”ל והמשיכה את המסלול הכה ישראלי של טיול-לימודים-חתונה-ילדים. איכשהו היום, וללא תיאום מוקדם, יצא שדנה ואני גרות במרחק של עשר דקות נסיעה אחת מהשנייה כבר כמעט עשר שנים. איזה כיף לנו!
דנה חושבת שהיא לא משהו במטבח, אבל אני יודעת את האמת – היא מתקתקת אמיתית. למשל, את הסלט הזה דנה תקתקה בספונטניות, לאחד ממפגשי החברות שלנו, שהיא אירחה אצלה בבית. כולנו התלהבנו, וביקשנו שתכין אותו שוב גם למפגשים הבאים.
הגיע הזמן שכולם יכירו את הסלט של דנה, כי למה שרק אנחנו נהנה?
הכנתי אותו הפעם ממה שהיה בבית, אז קצת אלתרתי. החלפתי קשיו בגרעיני חמנייה, כוסברה בפטרוזיליה, ולא השתמשתי בפלפל חריף. את המתכון כתבתי לפי המתכון המקורי של דנה, אבל אתם מוזמנים לאלתר לפי מה שיש לכם ולפי הטעם האישי. בסופו של דבר, זה מה שדנה עשתה כשהיא המציאה את הסלט הזה.
טיפ בריא:
ידעתם שכרוב סגול בריא יותר מכרוב לבן? הצבע הסגול מגיע מאנתוציאנינים, שהם נוגדי חמצון חזקים במיוחד, ותורמים למניעת מחלות לב ומחלות כלי דם, ובעלי השפעה נוגדת דלקת, בנוסף לתועלות בריאותיות נוספות. לגמרי כדאי ומומלץ לשלב כרוב סגול בתפריט שלכם.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 669 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בטטה גדולהקלופה וחתוכה לקוביות
-
1 כרוב סגול קטןחתוך לרצועות
-
2 פלפלים אדומים בינונייםחתוכים לקוביות בינוניות
-
4 גבעולי בצל ירוקפרוסים לטבעות
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס לטבעות דקות – לא חובה
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה גס
-
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים(אפשר לקלות כמה דקות במחבת יבשה, לא חובה)
-
1 לימון גדולסחוט
-
1 כפית שמן שומשום
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מתבלים את קוביות הבטטה במלח, פלפל ושמן זית, וצולים בתנור ב-200 מעלות כ-10-15 דקות עד שהבטטות מזהיבות מבחוץ, ורכות מבפנים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מערבבים את כל מצרכי הסלט, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל את קוביות הבטטה הצלויות ומגישים.
אופן הכנה
- מתבלים את קוביות הבטטה במלח, פלפל ושמן זית, וצולים בתנור ב-200 מעלות כ-10-15 דקות עד שהבטטות מזהיבות מבחוץ, ורכות מבפנים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מערבבים את כל מצרכי הסלט, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל את קוביות הבטטה הצלויות ומגישים.
הכנתם את המתכון?
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום האהבה
- ל"ג בעומר
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים צמחוניים
- סוכות
- סלטים
- פיקניק