החלה המתוקה שלכם: חלת דבש והדרים לחגי תשרי
עם חלה כזאת פותחים שנה חדשה ומתוקה! ליאור שרף עם מתכון לחלה מתוקה מדבש הדרים, רכה, וטעימה במיוחד לשולחן ראש השנה שלכם שכולם ירצו לקחת חתיכה
עם חלה כזאת פותחים שנה חדשה ומתוקה! ליאור שרף עם מתכון לחלה מתוקה מדבש הדרים, רכה, וטעימה במיוחד לשולחן ראש השנה שלכם שכולם ירצו לקחת חתיכה
- ליאור שרף
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2079.5 קק״ל 4159.0 קק״לפחמימות 343.7 גרם 687.5 גרםשומן 59.3 גרם 118.5 גרםנתרן 2935.7 מ״ג 5871.4 מ״גחלבון 40.1 גרם 80.1 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 23.7 גרםשומן רווי 8.0 גרם 16.0 גרםכולסטרול 103.1 מ״ג 206.2 מ״גסידן 70.5 מ״ג 141.0 מ״גברזל 4.8 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 393.0 מ״ג 786.0 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל 4 שעות ו-45 דק׳
-
קלוריות2080
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2079.5 קק״ל 4159.0 קק״לפחמימות 343.7 גרם 687.5 גרםשומן 59.3 גרם 118.5 גרםנתרן 2935.7 מ״ג 5871.4 מ״גחלבון 40.1 גרם 80.1 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 23.7 גרםשומן רווי 8.0 גרם 16.0 גרםכולסטרול 103.1 מ״ג 206.2 מ״גסידן 70.5 מ״ג 141.0 מ״גברזל 4.8 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 393.0 מ״ג 786.0 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 7.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-45 דק׳ | קלוריות 2080 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 מ"ל מים פושרים
-
15 גרם שמרים יבשים
-
1 כף קליפת לימוןמלימון אחד
-
2 כפות קליפת תפוזמשני תפוזים
-
50 גרם סוכר לבן
-
70 גרם דבש
-
15 גרם מלח דק
-
100 גרם שמן זית
-
700 גרם קמח לבן
הברשה
-
1 חלמון Lמעורבב עם כף בירה שחורה או קולה
זיגוג סירופ סוכר
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס מים
-
1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את זיגוג הסוכר: בסיר קטן מביאים את כל מצרכי הזיגוג לרתיחה, מכבים את האש ומניחים בצד להצטנן עד לשימוש.
- בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים את כל חומרי הבצק כ-12 דקות לבצק חלק. מכסים את הקערה ומתפיחים שעה.
- מחלקים את הבצק לשמונה כדורים שווים, מכל כדור יוצרים רצועה ומכל ארבע רצועות יוצרים חלה.
- מתפיחים כשעתיים וחצי (בטמפ’ החדר עד 27 מעלות).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את החלות בחלמון, מכניסים לאפייה של כ-35 דקות עד השחמה מלאה של החלות.
- מברישים בסירופ סוכר שהכנו מראש! חג שמח!
אופן הכנה
- מכינים את זיגוג הסוכר: בסיר קטן מביאים את כל מצרכי הזיגוג לרתיחה, מכבים את האש ומניחים בצד להצטנן עד לשימוש.
- בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים את כל חומרי הבצק כ-12 דקות לבצק חלק. מכסים את הקערה ומתפיחים שעה.
- מחלקים את הבצק לשמונה כדורים שווים, מכל כדור יוצרים רצועה ומכל ארבע רצועות יוצרים חלה.
- מתפיחים כשעתיים וחצי (בטמפ’ החדר עד 27 מעלות).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את החלות בחלמון, מכניסים לאפייה של כ-35 דקות עד השחמה מלאה של החלות.
- מברישים בסירופ סוכר שהכנו מראש! חג שמח!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן