הירוק היום ירוק מאוד: שקשוקה ירוקה מוקרמת ללא מוצרי חלב
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 321.6 קק״ל 1286.6 קק״לפחמימות 12.8 גרם 51.3 גרםשומן 25.4 גרם 101.5 גרםנתרן 736.4 מ״ג 2945.6 מ״גחלבון 14.2 גרם 56.8 גרםסיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.4 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.5 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 166.9 מ״ג 667.7 מ״גברזל 4.5 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 912.9 מ״ג 3651.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 5 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות322
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 321.6 קק״ל 1286.6 קק״לפחמימות 12.8 גרם 51.3 גרםשומן 25.4 גרם 101.5 גרםנתרן 736.4 מ״ג 2945.6 מ״גחלבון 14.2 גרם 56.8 גרםסיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.4 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.5 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 166.9 מ״ג 667.7 מ״גברזל 4.5 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 912.9 מ״ג 3651.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.4 מ״גסגור
כשאומרים לכם שכדאי להוסיף ירקות ירוקים לתפריט – הנה המלצה. שקשוקה ירוקה מוקרמת פרווה וללא מוצרי חלב, לארוחת בוקר או ערב קלילה ובריאה.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 322 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 זוקיני ירוק גדולחתוך לקוביות קטנות מאוד
-
1 פלפל ירוק גדולחתוך לקוביות קטנות מאוד
-
1 חבילה עלי תרד
-
3 שיני שוםכתושות
-
3 גבעולי בצל ירוקקצוצים
-
1 חופן כוסברהאו פטרוזיליה, קצוצים
-
1/2 כפית מלח דקלפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1 כפית כמון טחון
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת סויה לבישול
-
4 ביצים L
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת רחבה.
- מטגנים את הבצל במשך 3-4 דקות להזהבה.
- מוסיפים את הזוקיני והפלפל וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך כ-6 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- כעת מוסיפים את התרד, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהוא מתכווץ.
- מוסיפים גם את השום, הבצל הירוק והכוסברה.
- מתבלים, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- שופכים פנימה את הסויה לבישול, מערבבים ומביאים לרתיחה.
8. מייצרים בתערובת 4 גומחות ושוברים לתוך כל גומחה ביצה.
9. מכסים את המחבת ומבשלים את השקשוקה במשך 5-8 דקות, עד שחלבוני הביצה מתייצבים לרמה שאתם אוהבים.
10. מפזרים מעל השקשוקה כוסברה קצוצה או פטרוזיליה ומגישים עם פרוסות אבוקדו.
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת רחבה.
- מטגנים את הבצל במשך 3-4 דקות להזהבה.
- מוסיפים את הזוקיני והפלפל וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך כ-6 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- כעת מוסיפים את התרד, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהוא מתכווץ.
- מוסיפים גם את השום, הבצל הירוק והכוסברה.
- מתבלים, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- שופכים פנימה את הסויה לבישול, מערבבים ומביאים לרתיחה.
8. מייצרים בתערובת 4 גומחות ושוברים לתוך כל גומחה ביצה.
9. מכסים את המחבת ומבשלים את השקשוקה במשך 5-8 דקות, עד שחלבוני הביצה מתייצבים לרמה שאתם אוהבים.
10. מפזרים מעל השקשוקה כוסברה קצוצה או פטרוזיליה ומגישים עם פרוסות אבוקדו.