-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3464.6 קק״ל 13858.5 קק״לפחמימות 104.2 גרם 417.0 גרםשומן 303.2 גרם 1212.6 גרםנתרן 2371.8 מ״ג 9487.3 מ״גחלבון 85.8 גרם 343.3 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.5 גרםשומן רווי 32.8 גרם 131.1 גרםכולסטרול 301.4 מ״ג 1205.4 מ״גסידן 125.5 מ״ג 502.0 מ״גברזל 9.7 מ״ג 38.7 מ״גאשלגן 1483.9 מ״ג 5935.4 מ״גאבץ 17.3 מ״ג 69.3 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות3465
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3464.6 קק״ל 13858.5 קק״לפחמימות 104.2 גרם 417.0 גרםשומן 303.2 גרם 1212.6 גרםנתרן 2371.8 מ״ג 9487.3 מ״גחלבון 85.8 גרם 343.3 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.5 גרםשומן רווי 32.8 גרם 131.1 גרםכולסטרול 301.4 מ״ג 1205.4 מ״גסידן 125.5 מ״ג 502.0 מ״גברזל 9.7 מ״ג 38.7 מ״גאשלגן 1483.9 מ״ג 5935.4 מ״גאבץ 17.3 מ״ג 69.3 מ״גסגור
מרכיבים 25 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 3465 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
הרכבת המבורגר
-
4 יחידות לחמניות המבורגראו לחמניות קובנה שקונים או מכינים בבית
-
1 בצל סגול בינוניפרוס
-
4 עלי חסה רומית
-
4 ביצים קשות L
-
4 כפות רסק עגבניותטרי
-
4 כפיות סחוג
טבעות בצל
-
2 בצלים בינוניים
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 ביצה L
-
1 כפית אבקת תיבול לצ’יפס מימון
-
1 כפית שום גבישי
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כוס קורנפלור
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 1/2 כוסות מי סודהקרים מאוד- לערבוב עד לקבלת סמיכות של טחינה
-
1 ליטר שמן קנולהלטיגון
אופן הכנה
- מכינים את קציצות ההמבורגר: מתבלים את הבשר עם שמן זית, מלח ופלפל ויוצרים 4 קציצות המבורגר, מניחים טוסטר גריל לצלייה של 10 דקות.
- מניחים על רב מגבת ג’מבו לאחר הטיגון.
- מרכיבים את ההמבורגר התימני: חוצים את הקובנה ועל החלק התחתון מורחים רסק עגבניות טרי עם סחוג.
- מניחים בצל סגול, חסה רומית, קציצות המבורגר, פרוסות ביצה קשה, בחצי קובנה העליון למרוח איולי חוואייג’.
- מכינים טבעות בצל: חותכים שני בצלים לבנים גדולים לטבעות בעובי 1 ס”מ.
- מניחים בקערה כוס וחצי קמח לבן, מקמחים את הטבעות ומוציאים.
- בקערה נפרדת מוסיפים כוס וחצי סודה, קרה ככל האפשר, ביצה, אבקת תיבול לצ’יפס, שום גבישי, אבקת אפייה, מלח ופלפל ומערבבים.
- מחממים שמן קנולה בחום בינוני.
- מטגנים את הטבעות בבלילה 2-3 דקות לצד עד הזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את קציצות ההמבורגר: מתבלים את הבשר עם שמן זית, מלח ופלפל ויוצרים 4 קציצות המבורגר, מניחים טוסטר גריל לצלייה של 10 דקות.
- מניחים על רב מגבת ג’מבו לאחר הטיגון.
- מרכיבים את ההמבורגר התימני: חוצים את הקובנה ועל החלק התחתון מורחים רסק עגבניות טרי עם סחוג.
- מניחים בצל סגול, חסה רומית, קציצות המבורגר, פרוסות ביצה קשה, בחצי קובנה העליון למרוח איולי חוואייג’.
- מכינים טבעות בצל: חותכים שני בצלים לבנים גדולים לטבעות בעובי 1 ס”מ.
- מניחים בקערה כוס וחצי קמח לבן, מקמחים את הטבעות ומוציאים.
- בקערה נפרדת מוסיפים כוס וחצי סודה, קרה ככל האפשר, ביצה, אבקת תיבול לצ’יפס, שום גבישי, אבקת אפייה, מלח ופלפל ומערבבים.
- מחממים שמן קנולה בחום בינוני.
- מטגנים את הטבעות בבלילה 2-3 דקות לצד עד הזהבה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
אשמח לקבל גם את המתכון של הקובנה אם אפשר
היי עדן, ניתן לבחור מהמתכונים האחרים שלנו לקובנה:
https://foody.co.il/?s=%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A0%D7%94
קטגוריות
אביזרים
ארוחת צהריים בבית משפחת כהן בדרך כלל כוללת מנה בשרית ותוספות מגרות. אחרי כל כך הרבה פעמים שפינקתי את בעלי והילדים (וגם הנכדות כמובן) בהמבורגרים, חשבתי על דרך לשדרג את המנה ולהתחבר לבצקים התימניים שאנחנו כל כך אוהבים וכך נולד: המבורגר קובנה. המאפה המושלם הזה בשילוב המבורגר וירקות טריים הוא פשוט תענוג! מבטיחה שאחרי שתכינו פעם אחת, לא תוכלו לחזור ללחמנייה רגילה.