פיצה ביתית מושלמת – המתכון היחיד שתצטרכו
- שי-לי ליפא
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1074.2 קק״ל 2148.3 קק״לפחמימות 123.2 גרם 246.4 גרםשומן 43.9 גרם 87.8 גרםנתרן 3353.2 מ״ג 6706.3 מ״גחלבון 45.9 גרם 91.7 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 8.6 גרםשומן רווי 16.8 גרם 33.6 גרםכולסטרול 59.0 מ״ג 118.0 מ״גסידן 618.0 מ״ג 1235.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 940.6 מ״ג 1881.2 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות1074
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1074.2 קק״ל 2148.3 קק״לפחמימות 123.2 גרם 246.4 גרםשומן 43.9 גרם 87.8 גרםנתרן 3353.2 מ״ג 6706.3 מ״גחלבון 45.9 גרם 91.7 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 8.6 גרםשומן רווי 16.8 גרם 33.6 גרםכולסטרול 59.0 מ״ג 118.0 מ״גסידן 618.0 מ״ג 1235.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 940.6 מ״ג 1881.2 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
כל ערב הוא ערב לפיצה! אבל למה להזמין אם אפשר להכין בבית? אם בא לכם לגוון, אם נמאס לכם לחכות לשליח, או אם אתם פשוט רוצים להכניס קצת אתגר לשגרה, קבלו מתכון לפיצה עבה, עסיסית וטעימה בטירוף שתגרום לכם לשכוח מה זה להזמין פיצה מבחוץ.
כן, כל אחד יכול להכין פיצה ביתית מעולה ממש בקלות, עם בצק שמרים רך ואוורירי כמו של פיצה איטלקית אמיתית. ואם אתם רוצים גם רוטב לפיצה עשיר ומלא בטעמים, כמו במסעדות, יש לכם כאן מתכון לרוטב פיצה מהאגדות, עם המרכיב המפתיע שלי שעושה את כל ההבדל – רוטב סויה!
זמן ההכנה הוא לא יותר מחצי שעה ולאפייה תצטרכו רק 20 דקות נוספות, אבל קחו בחשבון שהבצק דורש התפחה של שעה, אז כדאי להתחיל להכין מוקדם, ולא לחכות עד שאתם כבר ממש מורעבים. בתאבון!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1074 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
שימון הבצק
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
4 עגבניות בינוניים
-
2 כפות רוטב סויה
-
2 שיני שום
-
1/2 כפית אורגנו יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
טופינג
-
200 גרם גבינת מוצרלהמגוררת + תוספות לפי בחירה (פרוסות עגבנייה, מלפפון, זיתים מגולענים, פרוסות בצל סגול וכו')
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערה גדולה לשים בידיים את חומרי הבצק כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בינתיים מכינים את הרוטב לפיצה: קוצצים גס את העגבניות ואת השום. מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד לקבלת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 25 ס”מ ובעובי 3 מ”מ. מעבירים עם הנייר לתבניות. מורחים רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות.
- אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת.
- מוציאים מהתנור, מריחים את התוצר: פיצה ביתית מושלמת ומגישים באהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערה גדולה לשים בידיים את חומרי הבצק כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בינתיים מכינים את הרוטב לפיצה: קוצצים גס את העגבניות ואת השום. מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד לקבלת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 25 ס”מ ובעובי 3 מ”מ. מעבירים עם הנייר לתבניות. מורחים רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות.
- אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת.
- מוציאים מהתנור, מריחים את התוצר: פיצה ביתית מושלמת ומגישים באהבה.
תגובות (9)
לא משיגה קמח שמרים. כמ שמרים להוסיף לקמח רגיל עבור פיצה אחת?
היי, את יכולה להשתמש במתכון הזה שבו יש בנפרד קמח ושמרים:
https://foody.co.il/foody_recipe/%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%9B%D7%9E%D7%95-%D7%91%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%94/