-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.8 קק״ל 1742.6 קק״לפחמימות 20.0 גרם 159.9 גרםשומן 12.4 גרם 98.9 גרםנתרן 9.4 מ״ג 75.2 מ״גחלבון 4.4 גרם 35.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.9 מ״ג 111.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 214.3 מ״ג 1714.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות218
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.8 קק״ל 1742.6 קק״לפחמימות 20.0 גרם 159.9 גרםשומן 12.4 גרם 98.9 גרםנתרן 9.4 מ״ג 75.2 מ״גחלבון 4.4 גרם 35.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.9 מ״ג 111.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 214.3 מ״ג 1714.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
טייק אוף מושלם למנה ההודית! רחלי קרוט מפנקת אותנו עם מתכון לאורז ביריאני מעולה כל כך, שאם אתם אחראיים על התוספת בארוחת החג – תכפילו מראש כמויות, כי המנה הזו תככב! אורז בסמטי קלאסי ועדין עם משמשים מעולים שמוסיפים מתיקות למנה, תבלינים נהדרים ושקדים שנותנים קראנץ’ מצוין בכל ביס!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 218 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
4 כפות שמן זית
-
1 כוס שקדים פרוסים
-
3/4 כוס משמשים מיובשיםחתוכים לקוביות
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1 כפית מלח שוםמלח הארץ
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטיסוגת
-
3 כוסות מים רותחים
-
1 כף שמירקצוץ
-
2 כפות כוסברהקצוצה
-
2 כפות בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מחממים מעט את שמן הזית בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) ומוסיפים את השקדים הפרוסים, המשמשים, הראס אל חנות, מקל הקינמון, מלח השום והפלפל השחור. מטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
- מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים, השמיר, הכוסברה והבצל הירוק, מערבבים ומכסים את הסיר.
- מבשלים את האורז על הלהבה הנמוכה ביותר 20 דקות בלי לפתוח את המכסה.
- מכבים את הלהבה ומשאירים את האורז מכוסה בסיר ל-10 דקות נוספות. מערבבים ומגישים חם. ניתן לפזר מעל עוד שקדים פרוסים קלויים.
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
אופן הכנה
- מחממים מעט את שמן הזית בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) ומוסיפים את השקדים הפרוסים, המשמשים, הראס אל חנות, מקל הקינמון, מלח השום והפלפל השחור. מטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
- מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים, השמיר, הכוסברה והבצל הירוק, מערבבים ומכסים את הסיר.
- מבשלים את האורז על הלהבה הנמוכה ביותר 20 דקות בלי לפתוח את המכסה.
- מכבים את הלהבה ומשאירים את האורז מכוסה בסיר ל-10 דקות נוספות. מערבבים ומגישים חם. ניתן לפזר מעל עוד שקדים פרוסים קלויים.
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
מנה עם כוסברה-לא יכולה להיות תחת כותרת של: “מנה עיקרית לכולם”! פשוט לא!!!
היי סער, תמיד אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה 🙂 כמובן שהטעם מעט משתנה
היי, רציתי לשאול האם ניתן לוותר על המלח-שום או להחליף אותו במשהו אחר? תודה מראש
היי מיה, לא מומלץ כי הוא נותן טעם מיוחד ומעניין למנה, אבל ניתן להשתמש במלח