זכרון מתוק מגאורגיה: טארט חלב מתוק של ג’אנה חן הגאונית
ג'אנה חן נזכרת בטעמי הילדות המתוקים מגאורגיה ומכינה בהשראתם טארט חלב מתוק שמחמם את הלב ואת הנפש ואי אפשר להשאר אליו אדישים
ג'אנה חן נזכרת בטעמי הילדות המתוקים מגאורגיה ומכינה בהשראתם טארט חלב מתוק שמחמם את הלב ואת הנפש ואי אפשר להשאר אליו אדישים
- ג'אנה חן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4545.9 קק״ל 4545.9 קק״לפחמימות 520.9 גרם 520.9 גרםשומן 253.5 גרם 253.5 גרםנתרן 665.2 מ״ג 665.2 מ״גחלבון 78.2 גרם 78.2 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 8.3 גרםשומן רווי 42.8 גרם 42.8 גרםכולסטרול 1206.9 מ״ג 1206.9 מ״גסידן 1074.1 מ״ג 1074.1 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 1578.0 מ״ג 1578.0 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 8.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות4546
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4545.9 קק״ל 4545.9 קק״לפחמימות 520.9 גרם 520.9 גרםשומן 253.5 גרם 253.5 גרםנתרן 665.2 מ״ג 665.2 מ״גחלבון 78.2 גרם 78.2 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 8.3 גרםשומן רווי 42.8 גרם 42.8 גרםכולסטרול 1206.9 מ״ג 1206.9 מ״גסידן 1074.1 מ״ג 1074.1 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 1578.0 מ״ג 1578.0 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 8.2 מ״גסגור
חלב מתוק או חלב מרוכז הוא טעם ילדות שלי. כילדים היינו לוקחים את השפורפרת (או קופסת השימורים) ופשוט שואבים אותה עד שזה ניגמר (והאמת גם היום).
חלב מתוק הוא שחקן מרכזי במטבח הגאורגי ובכלל בברית המועצות שם גם ממתיקים איתו תה או חלב חם, מורחים על פרוסת לחם או סתם אוכלים בכפית.
הפעם החלטתי להכין טארט טעים ומתוק מהחלב הממותק שעבורי הוא פשוט מעדן!
יצא מושלם וממכר והנה אני חולקת אותו עכשיו אתכם. מתכון שהוא מסע שלם מהילדות שלי ועד היום.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 4546 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
200 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
300 גרם קמח לבןרצוי לעוגות ועוגיות
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 ביצה M
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: מעבירים לקערת המיקסר את כל החומרים למעט הביצה ומעבדים בעזרת וו גיטרה במהירות נמוכה עד שנוצר מרקם חולי.
- טורפים את הביצה בקערה קטנה ומוסיפים לבצק. מעבדים עוד 1-2 דקות. מוציאים את הבצק, מכדררים לכדור, משטחים על גבי נייר אפייה ומכניסים למקרר לשעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי של כחצי ס”מ, מעבירים לתבנית פאי, מהדקים לדפנות ומכניסים להקפאה של שעה.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא, מרפדים את הבצק בנייר אפייה ומעליו קטניות (למנוע מהבצק להתנפח בתנור) ומכניסים לתנור לכ-30 דקות (לא יותר).
- מסירים את נייר האפייה והקטניות ומחזירים לתנור לעוד כ-5 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
- מכינים את המלית (מומלץ להכין מייד אחרי הכנת הבצק): מחממים בסיר את החלב המתוק והחלב ומוסיפים את החמאה. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
- בקערה נפרדת מערבבים (במטרפה) את הסוכר, הקורנפלור והחלמונים.
- עושים השוואת טמפ’ בין החלב החם לחלמונים (מוסיפים לאט מהנוזל החם לקערת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שכ3/4 מהנוזל נמזג מהסיר לקערה). מחזירים את התערובת מהקערה לסיר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית.
- מכניסים את התערובת למקרר למשך שעה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, מערבבים היטב (עם לקקן) ומוזגים על הקלתית האפויה.
- מחזירים לתנור ואופים כחצי שעה.
- מקררים היטב ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: מעבירים לקערת המיקסר את כל החומרים למעט הביצה ומעבדים בעזרת וו גיטרה במהירות נמוכה עד שנוצר מרקם חולי.
- טורפים את הביצה בקערה קטנה ומוסיפים לבצק. מעבדים עוד 1-2 דקות. מוציאים את הבצק, מכדררים לכדור, משטחים על גבי נייר אפייה ומכניסים למקרר לשעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי של כחצי ס”מ, מעבירים לתבנית פאי, מהדקים לדפנות ומכניסים להקפאה של שעה.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא, מרפדים את הבצק בנייר אפייה ומעליו קטניות (למנוע מהבצק להתנפח בתנור) ומכניסים לתנור לכ-30 דקות (לא יותר).
- מסירים את נייר האפייה והקטניות ומחזירים לתנור לעוד כ-5 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
- מכינים את המלית (מומלץ להכין מייד אחרי הכנת הבצק): מחממים בסיר את החלב המתוק והחלב ומוסיפים את החמאה. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
- בקערה נפרדת מערבבים (במטרפה) את הסוכר, הקורנפלור והחלמונים.
- עושים השוואת טמפ’ בין החלב החם לחלמונים (מוסיפים לאט מהנוזל החם לקערת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שכ3/4 מהנוזל נמזג מהסיר לקערה). מחזירים את התערובת מהקערה לסיר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית.
- מכניסים את התערובת למקרר למשך שעה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, מערבבים היטב (עם לקקן) ומוזגים על הקלתית האפויה.
- מחזירים לתנור ואופים כחצי שעה.
- מקררים היטב ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן