-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.7 קק״ל 4940.7 קק״לפחמימות 82.9 גרם 994.9 גרםשומן 5.2 גרם 61.9 גרםנתרן 2.9 מ״ג 35.1 מ״גחלבון 4.1 גרם 48.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 17.4 גרםשומן רווי 4.0 גרם 48.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.0 מ״ג 143.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 111.2 מ״ג 1334.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות412
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.7 קק״ל 4940.7 קק״לפחמימות 82.9 גרם 994.9 גרםשומן 5.2 גרם 61.9 גרםנתרן 2.9 מ״ג 35.1 מ״גחלבון 4.1 גרם 48.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 17.4 גרםשומן רווי 4.0 גרם 48.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.0 מ״ג 143.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 111.2 מ״ג 1334.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.1 מ״גסגור
תראו מי זאת שעושה קאמבק – עוגת סברינה אישית שממש לא תרצו לחלוק, למזלכם הכמות במתכון מתאימה לשש עוגות. הקלאסיקה הנהדרת משנות השמונים בגרסה טבעונית ומפנקת במיוחד, מומלץ ללכת על הגרסה המרעננת עם הדובדבן הטרי, אבל גם לדובדבן המסוכר יש את הקסם שלו!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 412 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 כוסות קמח לבן
-
4 כפיות סירופ מייפל
-
3 כפיות שמרים טריים
-
1 1/2 כוסות רסק תפוחים
-
2 כפות שמן קוקוסמזרח מערב
-
1/2 כוס קרם קוקוסמזרח מערבמקרטון
-
קורט מלח דק
סירופ
-
3 כוסות סוכר לבן
-
6 כוסות מים
-
2 כפיות תמצית וניל
-
1 1/2 כוסות רום לבןאו 2 כפיות תמצית רום
קצפת
-
4 קרם קוקוס פחיותמזרח מערבשקוררו במקרר במשך לילה
-
4 כפות אבקת סוכר
-
2 כפיות תמצית וניל
הגשה
-
12 יחידות דובדבנים טרייםאו מסוכרים או תותים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מוסיפים למיקסר עם וו לישה את הקמח, סירופ המייפל והשמרים. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את רסק התפוחים. לשים במשך 4 דקות ומוסיפים את המלח, שמן הקוקוס וקרם הקוקוס. מגבירים למהירות נמוכה-בינונית ולשים במשך 10 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף וקוטמים לה את הקצה. מזלפים לתבנית שקעים עד למילוי 2/3 מגובה התבנית. מכסים במגבת ומתפיחים שנית במשך שעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הסירופ: בסיר רחב, מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומחכים כמה דקות להסמכה. מוסיפים את תמצית הווניל והרום, מערבבים היטב ומצננים.
- מכניסים את העוגות לתנור למשך 15 דקות, עד שהן זהובות (הן לא תופחות הרבה). מוציאים ומצננים.
- מכינים את הקצפת: פותחים את פחיות קרם הקוקוס ומעבירים לקערה רק את החלק המוצק שלמעלה. זהו החלק השומני ורק אותו אפשר להקציף. מה שנותרים למטה הם מי הקוקוס שאפשר להשתמש בהם לשייק פירות קוקוס מעולה. מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר.
- מחממים שוב את הסירופ לסף רתיחה ומכבים את האש. מוציאים את העוגות מתבנית השקעים ומעבירים לסיר עם הסירופ למשך 10 דקות כדי שיספגו כמה שיותר מהסירופ. מוציאים כל עוגה בזהירות, תוך כדי שנפטרים מעודפי נוזלים, ומניחים על צלחת הגשה.
- מזלפים מעט קצפת, מעטרים בדובדבן או תות ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מוסיפים למיקסר עם וו לישה את הקמח, סירופ המייפל והשמרים. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את רסק התפוחים. לשים במשך 4 דקות ומוסיפים את המלח, שמן הקוקוס וקרם הקוקוס. מגבירים למהירות נמוכה-בינונית ולשים במשך 10 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף וקוטמים לה את הקצה. מזלפים לתבנית שקעים עד למילוי 2/3 מגובה התבנית. מכסים במגבת ומתפיחים שנית במשך שעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הסירופ: בסיר רחב, מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומחכים כמה דקות להסמכה. מוסיפים את תמצית הווניל והרום, מערבבים היטב ומצננים.
- מכניסים את העוגות לתנור למשך 15 דקות, עד שהן זהובות (הן לא תופחות הרבה). מוציאים ומצננים.
- מכינים את הקצפת: פותחים את פחיות קרם הקוקוס ומעבירים לקערה רק את החלק המוצק שלמעלה. זהו החלק השומני ורק אותו אפשר להקציף. מה שנותרים למטה הם מי הקוקוס שאפשר להשתמש בהם לשייק פירות קוקוס מעולה. מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר.
- מחממים שוב את הסירופ לסף רתיחה ומכבים את האש. מוציאים את העוגות מתבנית השקעים ומעבירים לסיר עם הסירופ למשך 10 דקות כדי שיספגו כמה שיותר מהסירופ. מוציאים כל עוגה בזהירות, תוך כדי שנפטרים מעודפי נוזלים, ומניחים על צלחת הגשה.
- מזלפים מעט קצפת, מעטרים בדובדבן או תות ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר שמן רגיל במקום שמן קוקוס?
כן, אפשר
תודה רבה, אפשר להחליף את הקרם קוקוס בשמנת מתוקה צמחית?
כן, אפשרי
מה אפשר לשים במקום רום?
אפשר לוותר