חלת ריקוטה מתוקה שעושה חשק ללוש!
חלת בריוש מתוקה בשילוב ריקוטה, ארוזה בנייר אפייה שקושרים כמו סוכרייה. את החלה הזו אי אפשר להפסיק לזלול והיא עושה חשק להיכנס למטבח וללוש!
חלת בריוש מתוקה בשילוב ריקוטה, ארוזה בנייר אפייה שקושרים כמו סוכרייה. את החלה הזו אי אפשר להפסיק לזלול והיא עושה חשק להיכנס למטבח וללוש!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2544.3 קק״ל 5088.5 קק״לפחמימות 409.9 גרם 819.8 גרםשומן 69.4 גרם 138.8 גרםנתרן 1201.1 מ״ג 2402.2 מ״גחלבון 62.9 גרם 125.9 גרםסיבים תזונתיים 11.2 גרם 22.3 גרםשומן רווי 33.4 גרם 66.8 גרםכולסטרול 737.1 מ״ג 1474.1 מ״גסידן 1045.1 מ״ג 2090.2 מ״גברזל 11.8 מ״ג 23.6 מ״גאשלגן 727.0 מ״ג 1454.1 מ״גאבץ 7.9 מ״ג 15.7 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות2544
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2544.3 קק״ל 5088.5 קק״לפחמימות 409.9 גרם 819.8 גרםשומן 69.4 גרם 138.8 גרםנתרן 1201.1 מ״ג 2402.2 מ״גחלבון 62.9 גרם 125.9 גרםסיבים תזונתיים 11.2 גרם 22.3 גרםשומן רווי 33.4 גרם 66.8 גרםכולסטרול 737.1 מ״ג 1474.1 מ״גסידן 1045.1 מ״ג 2090.2 מ״גברזל 11.8 מ״ג 23.6 מ״גאשלגן 727.0 מ״ג 1454.1 מ״גאבץ 7.9 מ״ג 15.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 2544 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
1כף או שמרים יבשיםאו 25 גרם שמרים טריים
-
80 גרם סוכר לבן
-
1מיכל או 200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
2 ביצים L
-
100 גרם חמאה רכהחתוכה לקוביות קטנות
-
1 קורט מלח דק
מילוי
-
300 גרם גבינת ריקוטה 5%או גבינת שמנת
-
4 כפות אבקת סוכר
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/4 כפית קליפת לימון
-
1/2 כוס פירות יער טרייםאו קפואים
ציפוי
-
1 ביצה L
-
1 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
-
1 חופן סוכר גבישילא חובה
-
2 כפות אבקת סוכרלא חובה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק, למעט החמאה, ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה וממשיכים ללוש 8 עד 10 דקות במהירות בינונית.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה לשעה. ועדיף גם ללילה שלם במקרר.
- אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-2.
- מרדדים כל מחצית למלבן דק ככל האפשר, מניחים במרכז המלבן חצי מקרם הגבינה והפירות וסוגרים לגליל.
- חוצים את הגליל לאורכו וקולעים צמה מ-2 חלקים כאשר החלק עם המילוי כלפי מעלה.
- כך עושים גם עם כדור הבצק השני.
- בעזרת סנו סושי- נייר אפייה טבעי ו-2 חוטי קשירה יוצרים מעין תבנית לחלה ומניחים בתוכה את הבצק הממולא כשהוא מכוסה במגבת, להתפחה נוספת של 40 דקות.
- מורחים מעל כל חלה ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-40 דקות.
- בזמן ההתפחה השני של החלה מכינים סירופ סוכר שצריך להתקרר. מבשלים בסיר קטן את המים והסוכר על להבה בינונית כ-10 דקות ומניחים בצד להתקרר.
- כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מזגגים אותה בסירופ סוכר קר.
- בהגשה מפזרים אבקת סוכר וגבישי סוכר - אופציונלי.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק, למעט החמאה, ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה וממשיכים ללוש 8 עד 10 דקות במהירות בינונית.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה לשעה. ועדיף גם ללילה שלם במקרר.
- אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-2.
- מרדדים כל מחצית למלבן דק ככל האפשר, מניחים במרכז המלבן חצי מקרם הגבינה והפירות וסוגרים לגליל.
- חוצים את הגליל לאורכו וקולעים צמה מ-2 חלקים כאשר החלק עם המילוי כלפי מעלה.
- כך עושים גם עם כדור הבצק השני.
- בעזרת סנו סושי- נייר אפייה טבעי ו-2 חוטי קשירה יוצרים מעין תבנית לחלה ומניחים בתוכה את הבצק הממולא כשהוא מכוסה במגבת, להתפחה נוספת של 40 דקות.
- מורחים מעל כל חלה ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-40 דקות.
- בזמן ההתפחה השני של החלה מכינים סירופ סוכר שצריך להתקרר. מבשלים בסיר קטן את המים והסוכר על להבה בינונית כ-10 דקות ומניחים בצד להתקרר.
- כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מזגגים אותה בסירופ סוכר קר.
- בהגשה מפזרים אבקת סוכר וגבישי סוכר - אופציונלי.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן