סנו רקע

חלת ריקוטה מתוקה שעושה חשק ללוש!

חלת בריוש מתוקה בשילוב ריקוטה, ארוזה בנייר אפייה שקושרים כמו סוכרייה. את החלה הזו אי אפשר להפסיק לזלול והיא עושה חשק להיכנס למטבח וללוש!
חלת בריוש מתוקה בשילוב ריקוטה, ארוזה בנייר אפייה שקושרים כמו סוכרייה. את החלה הזו אי אפשר להפסיק לזלול והיא עושה חשק להיכנס למטבח וללוש!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    2544
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2544.3 קק״ל 5088.5 קק״ל
    פחמימות 409.9 גרם 819.8 גרם
    שומן 69.4 גרם 138.8 גרם
    נתרן 1201.1 מ״ג 2402.2 מ״ג
    חלבון 62.9 גרם 125.9 גרם
    סיבים תזונתיים 11.2 גרם 22.3 גרם
    שומן רווי 33.4 גרם 66.8 גרם
    כולסטרול 737.1 מ״ג 1474.1 מ״ג
    סידן 1045.1 מ״ג 2090.2 מ״ג
    ברזל 11.8 מ״ג 23.6 מ״ג
    אשלגן 727.0 מ״ג 1454.1 מ״ג
    אבץ 7.9 מ״ג 15.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    2544
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2544.3 קק״ל 5088.5 קק״ל
    פחמימות 409.9 גרם 819.8 גרם
    שומן 69.4 גרם 138.8 גרם
    נתרן 1201.1 מ״ג 2402.2 מ״ג
    חלבון 62.9 גרם 125.9 גרם
    סיבים תזונתיים 11.2 גרם 22.3 גרם
    שומן רווי 33.4 גרם 66.8 גרם
    כולסטרול 737.1 מ״ג 1474.1 מ״ג
    סידן 1045.1 מ״ג 2090.2 מ״ג
    ברזל 11.8 מ״ג 23.6 מ״ג
    אשלגן 727.0 מ״ג 1454.1 מ״ג
    אבץ 7.9 מ״ג 15.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
רון יוחננוב
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

ציפוי


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק, למעט החמאה, ומערבבים במשך דקה.
  2. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה וממשיכים ללוש 8 עד 10 דקות במהירות בינונית.
  3. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה לשעה. ועדיף גם ללילה שלם במקרר.
  4. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-2.
  5. מרדדים כל מחצית למלבן דק ככל האפשר, מניחים במרכז המלבן חצי מקרם הגבינה והפירות וסוגרים לגליל.
  6. חוצים את הגליל לאורכו וקולעים צמה מ-2 חלקים כאשר החלק עם המילוי כלפי מעלה.
  7. כך עושים גם עם כדור הבצק השני.
  8. בעזרת סנו סושי- נייר אפייה טבעי ו-2 חוטי קשירה יוצרים מעין תבנית לחלה ומניחים בתוכה את הבצק הממולא כשהוא מכוסה במגבת, להתפחה נוספת של 40 דקות.

    חלת ריקוטה 2
    בעזרת נייר אפייה ו-2 חוטי קשירה יוצרים תבנית לחלה

  9. מורחים מעל כל חלה ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-40 דקות.
  10. בזמן ההתפחה השני של החלה מכינים סירופ סוכר שצריך להתקרר. מבשלים בסיר קטן את המים והסוכר על להבה בינונית כ-10 דקות ומניחים בצד להתקרר.
  11. כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מזגגים אותה בסירופ סוכר קר.
  12. בהגשה מפזרים אבקת סוכר וגבישי סוכר - אופציונלי.
חלת ריקוטה 3
חלת ריקוטה מתוקה שאי אפשר להפסיק לזלול! צילום: רון יוחננוב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלת ריקוטה מתוקה שעושה חשק ללוש!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות