טארט בצלים וגבינת עיזים: בין טארט טאטן לקיש מלוח בקלות

מאפה נהדר של ניגודים: בצל מקורמל מתוק עם גבינה מלוחה, בצק פריך מתפצפץ עם רכות של גבינה ובצלים. מנה מענגת להניח בגאווה במרכז השולחן
מאפה נהדר של ניגודים: בצל מקורמל מתוק עם גבינה מלוחה, בצק פריך מתפצפץ עם רכות של גבינה ובצלים. מנה מענגת להניח בגאווה במרכז השולחן
  • נעמה רן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    345
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 345.4 קק״ל 4145.3 קק״ל
    פחמימות 36.6 גרם 439.1 גרם
    שומן 20.0 גרם 240.2 גרם
    נתרן 66.3 מ״ג 795.2 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 59.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.5 גרם
    שומן רווי 9.4 גרם 112.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.8 מ״ג 94.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 48.1 מ״ג 577.3 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    345
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 345.4 קק״ל 4145.3 קק״ל
    פחמימות 36.6 גרם 439.1 גרם
    שומן 20.0 גרם 240.2 גרם
    נתרן 66.3 מ״ג 795.2 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 59.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.5 גרם
    שומן רווי 9.4 גרם 112.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.8 מ״ג 94.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 48.1 מ״ג 577.3 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

מה עוד צריך? טארט מלוח שמשלב בצק, בצלים מתוקים וחרוכים, גבינת עיזים או איזה שאוהבים, תבלינים ותנור שהופך את כולם ליצירת מופת מושלמת לחג! אם עוד לא נסגרתם על התפריט לחג, זה מתכון שחובה להוסיף

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קישים
נעמה רן
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

בצלים מקורמלים

הברשה


אופן הכנה

  1. מקרמלים את הבצלים: מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה בינונית כ 15 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהבצלים מתרככים.
  2. מגבירים להבה, מוסיפים מלח, פלפל וחומץ בלסמי ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות עד שהנוזלים מתאדים.
  3. מנמיכים ללהבה בינונית, מוסיפים דבש ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם, 10 דקות נוספות עד שהבצל שחום ורך והנוזלים התאדו ומצננים מעט.
  4. מרכיבים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. חוצים את יריעת הבצק ומניחים את שני החצאים בתבנית על נייר האפייה, בעזרת סכין חדה חורצים (לא עד הסוף. עד אמצע עובי הבצק) מלבן פנימי במרחק 2 ס”מ משולי הבצק.
  6. מניחים את הבצלים המקורמלים על הריבוע הפנימי של הבצק, עליהם מניחים עיגולי גבינה, תימין ופלפל שחור. מברישים בביצה את שולי הבצק.
  7. אופים ומגישים: אופים במשך 25-30 דקות עד ששולי ותחתית הבצק משחימים. מפזרים עלי בייבי או ארוגולה מגישים. 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט בצלים וגבינת עיזים: בין טארט טאטן לקיש מלוח בקלות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    תמר שני

    האם אפשר להכין מראש, להקפיא ולטפות לפני הארוחה?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אין כל בעיה 🙂 עדכני איך יצא!

    Avatar
    עדה פלג

    נראה טעים מאד כבל מה הכוונה ב״חוצים את יריעת הבצק לשניים״? האם הכוונה להניח יריעה אחת על השנייה או זו לצד זו?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי עדה, הכוונה היא שצריך לפרוש את הבצק על משטח ולחתוך אותו באמצע, כך שמתקבלים שני מרובעים זהים. לאחר מכן יש לשים את הריבועים אחד על השני בתוך התבנית ולחרוץ את הבצק לפי ההוראות. בהצלחה!

      Avatar
      תמר שני

      נראה מבטיח!!! ניתן להכין מראש,

    Avatar
    אילנה צור

    ולמי שלא אוהב גבינות עיזים , באיזו גבינה ניתן להשתמש?

      Avatar
      מערכת Foody

      פטה בקר יכולה להתאים במקום גבינת העיזים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות