טיול משפחתי, קיבוץ גלויות, שימור ירקות ואיך מכינים מלפפונים חמוצים?
- שי אייזנר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 345.4 קק״ל 2072.5 קק״לפחמימות 41.9 גרם 251.6 גרםשומן 0.9 גרם 5.6 גרםנתרן 6820.4 מ״ג 40922.3 מ״גחלבון 16.2 גרם 97.1 גרםסיבים תזונתיים 31.6 גרם 189.3 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.7 גרםכולסטרול 4.2 מ״ג 25.2 מ״גסידן 791.5 מ״ג 4749.2 מ״גברזל 49.8 מ״ג 298.7 מ״גאשלגן 5143.5 מ״ג 30860.9 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 25.3 מ״גסגור
-
מרכיבים37
-
הכנה 20 דק׳כולל 2 ימים
-
קלוריות345
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 345.4 קק״ל 2072.5 קק״לפחמימות 41.9 גרם 251.6 גרםשומן 0.9 גרם 5.6 גרםנתרן 6820.4 מ״ג 40922.3 מ״גחלבון 16.2 גרם 97.1 גרםסיבים תזונתיים 31.6 גרם 189.3 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.7 גרםכולסטרול 4.2 מ״ג 25.2 מ״גסידן 791.5 מ״ג 4749.2 מ״גברזל 49.8 מ״ג 298.7 מ״גאשלגן 5143.5 מ״ג 30860.9 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 25.3 מ״גסגור
את השבוע האחרון ביליתי באורשובה שברומניה, נסענו לאסוף כוחות לפני הסיבוב הבא במלחמה נגד הסרטן של אבא, אנחנו משפחה קצת אחרת וכך גם ניראה הטיול שלנו, אחר.
טיול משפחתי עם ילדים בוגרים זה טיול של הכל כלול, יש רגעים שזה כמו סיר לחץ ומנגד חוויות ורגעים בלתי נשכחים!
יש לי כמה אהבות גדולת הן מרגשות אותי וממלאות אותי והלוואי שלכל אחד יהיו כמה כאלה, אבא שלי דאג שכולן יהיו כלולות בטיול!
לקנות בשווקים מקומיים ירקות ופירות הישר מהחקלאים מקומות כאלו שאיש לא דובר אנגלית ומדברים בעיניים, הם רואים את הלב שלי יוצא אל העגבניות שלהם ולא יכולים להישאר אדישים.
טבע ונופים עוצרי נשימה שאוכל לצאת לרוץ בבוקר ולהרגיע במעט את ההיפריות שלי.
בית על נהר הדנובה שאוכל לדוג כמה שאני רוצה בלי לשגע את כולם, עם מטבח שעונה כמעט על כל הדרישות שלי!
ביומיים הראשונים בטיול הלב והמוח שלי לא הצליחו להירגע לנוכח התוצרת החקלאית של הרומנים. עגבניות, פלפלים, מלפפונים ועלים ירוקים שפשוט מבקשים- קחי אותי איתך!!
על אף הריצות הראש שלי דהר ולא ממש הצלחתי להתמקד במה בא לי, קניתי כמעט הכל!
יש ברומניה כמעט את כל חומרי הגלם שיש בארץ, אבל יש בהם משהו אחר משלנו, במיוחד באזור הכפרי ששהינו בו. האותנטיות, הפשטות, הגולמיות שלהם, כל הגברות הזקנות מגיעות, כל אחת עם השלל שלה שהרגע נקטף מהחצר. לפעמים יש תולעת בפלפל וזה עדין הכי טעים.
אני בחרתי להתמקד בפלפלים ,עלים ירוקים ובכבושים. לא סתם הרומנים כובשים כל כך הרבה ,החורף קשה שם והירקות לא גדלים לאורך כל השנה, עכשיו זה הזמן לשמר, לכבוש ולהתכונן לימות החורף הקשים. אגב הם עושים כבושים כמעט מהכל, זה טעים ואוממי בטירוף ומתאים לצד כל אוכל בעיניי, תוספת מעולה ליד בשר וגם סתם עם לחם ובירה.
זה אולי הקיבוץ גלויות הכי מענין שיש, כבישת ירקות שזכורה לי לטובה מבית משפחת רם (המשפחה של אמא) הרבה חומץ סוכר ושמיר שדווקא נכחו במטבחה של סבתא פנינה הצד האשכנזי שבי והלא פחות מוצלח, והכוכבים שלי חומרי הגלם של רומניה פלפלים ועגבניות בכל הצבעים הצורות והמינים, עושר כזה לא ראיתי הרבה זמן.
מרכיבים 37 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 2 ימים | קלוריות 345 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלפפונים
-
1 ק"ג מלפפונים
-
6 גבעולי שמיר
-
6 שיני שום
-
1 כף חומץ 5%
-
5 כוסות מים
-
5 כפיות גדושות מלח דק
-
4 גרגירי פלפל אנגלי
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
5 עלי גפן בינוניים
-
1 פלפלון שיפקה חריף בינוני
תחמיץ
-
1 1/2 כוסות חומץ תפוחים
-
3/4 כוס מים
-
1 כף חומץ בן יין אדום
-
1/2 כף חומץ בלסמי
-
1 כף גדושה מלח דק
-
1 כף סוכר לבן
פלפלים מוחמצים
-
1/2 ק"ג פלפלונים צבעונייםאני השתמשתי בזנים שנראים ממש כמו צ׳ילי אבל מתוקים
-
2 שיני שום
-
4 גרגירי פלפל אנגלי
-
2 גבעולי סלרי
-
4 גבעולי שמיר
-
4 גבעולי פטרוזיליה
-
1 עלה דפנה בינוני
פלפלים קלויים
-
1 ק"ג פלפלים אדומיםפלפלים בצבעים שונים
-
3 גרגירי פלפל אנגלי
-
3 שיני שום
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
1/4 בצל סגול בינוניפרוס
-
4 גבעולי שמיר
-
4 גבעולי פטרוזיליה
עגבניות ירוקות
-
5 עגבניות ירוקות בינוניות
-
2 גבעולי סלרי
-
2 גבעולי שמיר
-
2 גבעולי פטרוזיליה
-
1 שן שום
-
2 גרגירי פלפל אנגלי
אופן הכנה
מלפפונים (צנצנת גדולה של 2 ליטר) -
- בצנצנת מסדרים בצפיפות מלפפונים, שיני שום, פלפל חריף ופלפל אנגלי ומסיימים בכמה עלי גפן טריים (חובה! הם ישמרו על המרקם הקרנצ’י של המלפפונים).
- מוזגים מי מלח ביחס של כפית גדושה על כול כוס מים וכף חומץ תפוחים לכל צנצנת (צנצנת של ליטר).
- סבתא שלי הייתה מערבבת בקערה מלח במים עד שביצה הייתה צפה וככה ידעה שהמליחות מספקת.
פלפלים (צנצנת של 1 ליטר) -
- בצנצנת מסדרים פלפלים. ברווחים בניהם מוסיפים שום, שמיר, סלרי, פלפל אנגלי, עלי דפנה ופטרוזליה בצורה שהכל די דחוס בצנצנת (הם אוהבים שצפוף להם).
- בינתיים בסיר על האש מחממים יחד 2 כוסות חומץ תפוחים, כוס מים, כף וחצי מלח, כף וחצי סוכר, כף חומץ בין יין אדום וחצי כף חומץ בלסמי.
- מערבבים הכל יחד בסיר, אין צורך לחכות לרתיחה, כשהכל נמס והנוזל חמים מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מוזגים לצנצנת עד כיסוי.
פלפלים קלויים (תנצנת של 1 ליטר) -
- באותה צורה ועם אותם התבלינים רק שהפעם קולים את הפלפלים או על מדורה או בטאבון (לי היה טאבון במטבח באורשובה בבית החלומות), אפשר גם על גריל בתנור (להיות ערניים- קורה מהר).
- לאחר הצלייה לקרר מעט, לסדר בצנצנת עם עלים ושום ולמזוג מהתחמיץ שהכנו לפני.
עגבניות ירוקות (צנצנת קטנה של חצי ליטר) -
- עושים חתך בעגבניות לאורך מבלי לנתק את בסיס העגבנייה ומכניסים פנימה בעדינות עשבי תבלין שמיר ,פטרוזליה וסלרי. (מצורפת תמונה.)
- מצופפים אותן יפה יפה בצנצנת, מוסיפים שיני שום ופלפל חריף אחד, תלוי (כמה חריף אוהבים) ומוזגים מהתחמיץ עד כיסוי.
אופן הכנה
מלפפונים (צנצנת גדולה של 2 ליטר) -
- בצנצנת מסדרים בצפיפות מלפפונים, שיני שום, פלפל חריף ופלפל אנגלי ומסיימים בכמה עלי גפן טריים (חובה! הם ישמרו על המרקם הקרנצ’י של המלפפונים).
- מוזגים מי מלח ביחס של כפית גדושה על כול כוס מים וכף חומץ תפוחים לכל צנצנת (צנצנת של ליטר).
- סבתא שלי הייתה מערבבת בקערה מלח במים עד שביצה הייתה צפה וככה ידעה שהמליחות מספקת.
פלפלים (צנצנת של 1 ליטר) -
- בצנצנת מסדרים פלפלים. ברווחים בניהם מוסיפים שום, שמיר, סלרי, פלפל אנגלי, עלי דפנה ופטרוזליה בצורה שהכל די דחוס בצנצנת (הם אוהבים שצפוף להם).
- בינתיים בסיר על האש מחממים יחד 2 כוסות חומץ תפוחים, כוס מים, כף וחצי מלח, כף וחצי סוכר, כף חומץ בין יין אדום וחצי כף חומץ בלסמי.
- מערבבים הכל יחד בסיר, אין צורך לחכות לרתיחה, כשהכל נמס והנוזל חמים מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מוזגים לצנצנת עד כיסוי.
פלפלים קלויים (תנצנת של 1 ליטר) -
- באותה צורה ועם אותם התבלינים רק שהפעם קולים את הפלפלים או על מדורה או בטאבון (לי היה טאבון במטבח באורשובה בבית החלומות), אפשר גם על גריל בתנור (להיות ערניים- קורה מהר).
- לאחר הצלייה לקרר מעט, לסדר בצנצנת עם עלים ושום ולמזוג מהתחמיץ שהכנו לפני.
עגבניות ירוקות (צנצנת קטנה של חצי ליטר) -
- עושים חתך בעגבניות לאורך מבלי לנתק את בסיס העגבנייה ומכניסים פנימה בעדינות עשבי תבלין שמיר ,פטרוזליה וסלרי. (מצורפת תמונה.)
- מצופפים אותן יפה יפה בצנצנת, מוסיפים שיני שום ופלפל חריף אחד, תלוי (כמה חריף אוהבים) ומוזגים מהתחמיץ עד כיסוי.
הערות
- הצנצנות צריכות לעבור עיקור או בסיר עם מים רותחים או בתנור על 100 מעלות כחמש דקות
- הירקות חייבים להיות סופר טריים ,קשים ומאוד נקיים
- התחמיץ שהשתמשתי בו לפלפלים לעגבניות ולפלפלים הקלויים יקבל באהבה כל ירק או פטריה שתבחרו, אפשר להוסיף תבלינים שאוהבים
- לזמן הכבישה/החמצה משתנה מירק לירק ותלוי בכמה אתם אוהבים את הכבישה שלכם, אני אוהבת את זה גם אחרי יום יומיים
- תטעמו אבל תמיד עם מזלג נקי ובלי אצבעות בצנצנת
- כשתחליטו שהכבושים מספיק מוכנים לטעמכם, להעביר למקרר
הערות
- הצנצנות צריכות לעבור עיקור או בסיר עם מים רותחים או בתנור על 100 מעלות כחמש דקות
- הירקות חייבים להיות סופר טריים ,קשים ומאוד נקיים
- התחמיץ שהשתמשתי בו לפלפלים לעגבניות ולפלפלים הקלויים יקבל באהבה כל ירק או פטריה שתבחרו, אפשר להוסיף תבלינים שאוהבים
- לזמן הכבישה/החמצה משתנה מירק לירק ותלוי בכמה אתם אוהבים את הכבישה שלכם, אני אוהבת את זה גם אחרי יום יומיים
- תטעמו אבל תמיד עם מזלג נקי ובלי אצבעות בצנצנת
- כשתחליטו שהכבושים מספיק מוכנים לטעמכם, להעביר למקרר