טנזייה כתף טלה על קוסקוס! מה שנקרא: אמאל’ה!

ארוחה בשרית משגעת! שוק טלה נימוח בסילאן, שום, ציר בקר ותימין בבישול ארוך בתנור, עם תבשיל מתקתק של פירות יבשים וקינמון ותוספת קוסקוס להשלמת ארוחה מזינה וטעימה
ארוחה בשרית משגעת! שוק טלה נימוח בסילאן, שום, ציר בקר ותימין בבישול ארוך בתנור, עם תבשיל מתקתק של פירות יבשים וקינמון ותוספת קוסקוס להשלמת ארוחה מזינה וטעימה
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1876
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1876.2 קק״ל 11257.5 קק״ל
    פחמימות 179.0 גרם 1074.2 גרם
    שומן 90.5 גרם 542.8 גרם
    נתרן 3903.3 מ״ג 23419.7 מ״ג
    חלבון 87.8 גרם 526.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.2 גרם 37.1 גרם
    שומן רווי 27.3 גרם 163.9 גרם
    כולסטרול 316.7 מ״ג 1900.0 מ״ג
    סידן 206.3 מ״ג 1237.6 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 55.7 מ״ג
    אשלגן 2318.7 מ״ג 13911.9 מ״ג
    אבץ 19.2 מ״ג 115.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1876
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1876.2 קק״ל 11257.5 קק״ל
    פחמימות 179.0 גרם 1074.2 גרם
    שומן 90.5 גרם 542.8 גרם
    נתרן 3903.3 מ״ג 23419.7 מ״ג
    חלבון 87.8 גרם 526.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.2 גרם 37.1 גרם
    שומן רווי 27.3 גרם 163.9 גרם
    כולסטרול 316.7 מ״ג 1900.0 מ״ג
    סידן 206.3 מ״ג 1237.6 מ״ג
    ברזל 9.3 מ״ג 55.7 מ״ג
    אשלגן 2318.7 מ״ג 13911.9 מ״ג
    אבץ 19.2 מ״ג 115.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
יונית צוקרמן ואמיר דן
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שוק טלה

טנזניה - תבשיל פירות יבשים

קוסקוס


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. חורצים 4 חריצים גדולים בשוק טלה ומכניסים אליהם את שיני השום בשלמותן.
  3. מתבלים את הנתח במלח גס פלפל גרוס, זרעי כוסברה ורוזמרין.
  4. בוזקים שמן זית על הנתח ומוסיפים סילאן, ציר בקר, בצלי שאלוט ותימין, מעסים את הנתח היטב בעזרת הידיים ומחדירים אליו את הטעמים במשך כ-5 דק’.
  5. שמים את הנתח על תבנית עם נייר אפייה ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור לשעתיים וחצי.
  6. בינתיים מכינים את הטנזיה: משרים את הפירות היבשים בקערת מים כ-20 דקות עד לריכוך קל.
  7. פורסים 2 בצלים, מטגנים אותם עם מעט שמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפירות היבשים, הצימוקים, השקדים, והמים הרותחים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים את הטנזיה על אש קטנה במשך חצי שעה.
  8. מכינים קוסקוס, לפי הוראות היצרן ומצלחתים את המנה: שמים בקערה מעט עמוקה, קוסקוס, מעל את הטנזיה ומגישים יחד עם שוק הטלה.

    מכינים את הקוסקוס לפי הוראות יצרן ומצלחתים. צילום: שניר גואטה
    מכינים את הקוסקוס לפי הוראות יצרן ומצלחתים. צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טנזייה כתף טלה על קוסקוס! מה שנקרא: אמאל’ה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    אברהם עובדיה

    שלום לכם…אני אברהם ומאוד אוהב את האוכל שעשיתם…אני אגיד לאישתי שולה שתכין לחג תודה רבה לכם פודי

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות