סנו רקע

טעמים מהמזרח: צ’יז’ימי – פנקייק קוריאני מלוח

פנקייק קוריאני מלוח? תכירו את הצ'יז'ימי, מתכון פשוט להכנה של פנקייק קוריאני עם ירקות וטעמים אסיאתיים עמוקים שיקחו אותם למזרח הרחוק בביס אחד
פנקייק קוריאני מלוח? תכירו את הצ'יז'ימי, מתכון פשוט להכנה של פנקייק קוריאני עם ירקות וטעמים אסיאתיים עמוקים שיקחו אותם למזרח הרחוק בביס אחד
  • דנה רייכר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    803
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 802.5 קק״ל 802.5 קק״ל
    פחמימות 126.1 גרם 126.1 גרם
    שומן 27.8 גרם 27.8 גרם
    נתרן 2008.0 מ״ג 2008.0 מ״ג
    חלבון 27.9 גרם 27.9 גרם
    סיבים תזונתיים 8.5 גרם 8.5 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 3.2 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 166.6 מ״ג 166.6 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 986.6 מ״ג 986.6 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    803
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 802.5 קק״ל 802.5 קק״ל
    פחמימות 126.1 גרם 126.1 גרם
    שומן 27.8 גרם 27.8 גרם
    נתרן 2008.0 מ״ג 2008.0 מ״ג
    חלבון 27.9 גרם 27.9 גרם
    סיבים תזונתיים 8.5 גרם 8.5 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 3.2 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 166.6 מ״ג 166.6 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 986.6 מ״ג 986.6 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור

את הצ׳יז׳ימי הכרתי לראשונה כשעבדתי במסעדה שמשלבת את המטבח היפני והקוריאני, הצ׳יז׳ימי הייתה אחת מהמנות הראשונות במסעדה והיא סוג של פנקייק קוריאני מלוח.

כל כך אהבתי את המרקם הקריספי שלה ותמיד הייתי גונבת את הקצוות שהשף היה משאיר כי הם לא היו מספיק יפים להגשה:) אבל הכי טעימים שיש! מתכון קליל ופריך בטירוף.

השתמשתי בכיסויי הכובע של סנו לזמן המנוחה של הפנקייק – הם אוטמים את הכלי בצורה מושלמת וזה אחד המוצרים שאני חייבת שיהיו לי קבוע במטבח!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בלינצ'ס ופנקייקים
דנה רייכר
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

פנקייק

רוטב


אופן הכנה

  1. קוצצים את הגזר לגפרורים (דקים אבל לא מדי, כדי לשמור על פרשיות ופריכות). קוצצים את הבצל הירוק לשלושה מקטעים. את החלקים הלבנים נחצה לאורך לשניים.
  2. מכניסים את כל המרכיבים לקערה למעט הירקות ומערבבים בעזרת מטרפה עד שמתקבל מרקם אחיד.
  3. מכניסים פנימה את הבצל והגזר ומערבבים רק עד לאיחוד. מכסים בעזרת כיסוי הניילון ונותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
  4. מחממים שמן בנדיבות במחבת (בקוטר 24) - כדאי שהתערובת תכסה את כל התחתית לתוצאה קריספית במיוחד. כשהשמן רותח מפזרים באופן אחיד את הירקות מתוך הבלילה (שומרים את הבלילה בלי הירקות) ומטגנים דקה שתיים. מוזגים פנימה את יתר הבלילה ומכסים את המחבת. כשיש בועיות קטנות על הפנקייק והוא מתייצב, הופכים אותו ומשחימים גם מהצד השני.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
  6. פורסים את הצ׳יז׳ימי לריבועים ומסדרים בצלחת. מגישים לוהט עם הרוטב ובתיאבון!

טיפ לאקסטרא קריספיות: לפני ההגשה ניתן לחמם תנור למצב גריל על חום גבוה (200 מעלות), מניחים את הפנקייק להשחמה נוספת על גבי תבנית רשת לדקות ספורות - משגיחים מקרוב שלא יישרף.

צ'יז'ימי - פנקייק קוריאני מלוח
צ’יז’ימי - פנקייק קוריאני מלוח. צילום: דנה רייכר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות