סנו רקע

יונית צוקרמן מכינה: זלבייה של יונה השכנה

המטבח התימני ידוע בבצקים המעולים שלו, ומכאן הגיעה הזלבייה - סופגנייה מטוגנת הורסת, שאם היא טעימה כמו אחיותיה הקובנה והלחוח, הלך עלינו!
המטבח התימני ידוע בבצקים המעולים שלו, ומכאן הגיעה הזלבייה - סופגנייה מטוגנת הורסת, שאם היא טעימה כמו אחיותיה הקובנה והלחוח, הלך עלינו!
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    493
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 492.6 קק״ל 4926.2 קק״ל
    פחמימות 59.7 גרם 597.3 גרם
    שומן 26.0 גרם 259.7 גרם
    נתרן 313.9 מ״ג 3138.8 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 55.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 17.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.7 מ״ג 77.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 53.9 מ״ג 539.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    493
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 492.6 קק״ל 4926.2 קק״ל
    פחמימות 59.7 גרם 597.3 גרם
    שומן 26.0 גרם 259.7 גרם
    נתרן 313.9 מ״ג 3138.8 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 55.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 17.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.7 מ״ג 77.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 53.9 מ״ג 539.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור

זלבייה היא הסופגנייה התימנית, בצקנית טעימה ומטוגנת שאוכלים עם רסק עגבניות או בציפוי סוכר. ליונית צוקרמן יש זכרונות מתוקים מהזלבייה של יונה, השכנה של אמא שלה, ובמיוחד בשבילכם היא השיגה ממנה את המתכון!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סופגניות
יונית צוקרמן
X

21 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון


אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, מעליו את השמרים, מעל השמרים את הסוכר, מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים את המים בהדרגה כדי שהנוזלים ייטמעו בקמח וייווצר גוש בצק אחיד.
  2. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות.
  3. מעבירים לקערה משומנת ולשים מעט כדי להכניס אוויר לבצק בידיים משומנות.
  4. מכסים את הקערה בסנו סושי - ניילון נצמד ומתפיחים במשך 30 דקות.
  5. אחרי חצי שעה מוציאים אוויר מהבצק, מכסים שוב בניילון נצמד ומתפיחים במשך 45 דקות נוספות.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג ומשטחים כל כדור לפיתה שמנמנה.
  7. ממלאים מחבת בשמן עד גובה רבע המחבת ומטגנים את הזלבייה עד שהיא מזהיבה בשני צידיה.
  8. שופכים כוס סוכר לקערה רחבה שתכיל את הזלבייה.
  9. מוציאים את הזלבייה מהשמן, טובלים בקערת הסוכר ומניחים על צלחת מרפדת בסנו סושי - מגבות הפלא לספיגת השומן העודף.
  10. הגשהמניחים את הזלביה בכלי הגשה מרופד סנו סושי - נייר אפייה טבעי.

    זלבייה
    זלבייה מהמטבח התימני. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יונית צוקרמן מכינה: זלבייה של יונה השכנה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    שרית

    תודה על המתכון.אני מכינה בלי שמן (גם ככה מטגנים), ומוסיפה לבצק קצאח – יוצא מוששששש

    Avatar
    רחל יהודאי

    מדוע את שמה שמן בבצק ?ואני מכינה כמו ששולמית כתבה

      Avatar
      מערכת Foody

      המתכון הוא עם שמן בבצק, אם את מוותרת עליו זאת בחירה שלך.

    Avatar
    שולמית

    יש אפשרות לעשות זאת עם מלח בלי סוכר ולא שוטחת את הבצק אלא ישר לוקחת ביד ושמה במחבת

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות