שי-לי מכינה כבד קצוץ כמו בבית של סבתא

שי-לי ליפא מפנקת במתכון משפחתי - כבד קצוץ, מנה נוסטלגית מבית סבתא. מכינים בקלי קלות במעבד מזון ונהנים מממרח נפלא
שי-לי ליפא מפנקת במתכון משפחתי - כבד קצוץ, מנה נוסטלגית מבית סבתא. מכינים בקלי קלות במעבד מזון ונהנים מממרח נפלא
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
24 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 289.5 קק״ל 1736.8 קק״ל
    פחמימות 6.2 גרם 37.5 גרם
    שומן 18.7 גרם 112.2 גרם
    נתרן 687.3 מ״ג 4124.1 מ״ג
    חלבון 22.1 גרם 132.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.3 גרם
    שומן רווי 4.1 גרם 24.3 גרם
    כולסטרול 492.7 מ״ג 2956.2 מ״ג
    סידן 31.4 מ״ג 188.1 מ״ג
    ברזל 9.2 מ״ג 55.2 מ״ג
    אשלגן 354.2 מ״ג 2125.4 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 17.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 289.5 קק״ל 1736.8 קק״ל
    פחמימות 6.2 גרם 37.5 גרם
    שומן 18.7 גרם 112.2 גרם
    נתרן 687.3 מ״ג 4124.1 מ״ג
    חלבון 22.1 גרם 132.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.3 גרם
    שומן רווי 4.1 גרם 24.3 גרם
    כולסטרול 492.7 מ״ג 2956.2 מ״ג
    סידן 31.4 מ״ג 188.1 מ״ג
    ברזל 9.2 מ״ג 55.2 מ״ג
    אשלגן 354.2 מ״ג 2125.4 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 17.5 מ״ג
    סגור

כבד קצוץ אמיתי, נחשב למעדן של ממש. תמצאו אותו על השולחן בראש השנה, בפסח, בארוחות חגיגיות ותמיד יהיה איזה מתכון סודי כזה, שעובר במשפחה מדור לדור.

שי-לי ליפא מלמדת איך להכין כבד קצוץ משגע, כמו של סבתא, ב-20 דקות. תמיד טוב שיש מתכון כזה בהישג יד. אולי סבתא לא מוכנה לגלות את המתכון שלה, אולי במשפחה שלכם הכבד קצוץ לא כזה מדהים (למרות שכולם אומרים שכן). בקיצור תמיד טוב שיש עוד מתכון.

כבד קצוץ אמיתי תמיד יכיל ביצים קשות, בצל מטוגן, מלח ופלפל. את המתכון שלפניכם, אפשר כמובן לשנות בהתאם לטעמכם: להשתמש בשמאלץ במקום בשמן. בתפוח אדמה במקום בביצה קשה או להוסיף גם תפוח אדמה. יש שמוסיפים חצילים ויש שבכלל לא משתמשים בכבד ומכינים חצילים בטעם כבד, שזה כבר סיפור לפעם אחרת.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
שי-לי ליפא
X

24 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מוציאים את הכבדים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה. צולים על אש גלויה להכשרת הכבדים.
  2. מבשלים ביצים בסיר עם מים כ-10 דקות, עד שמתקבלות ביצים קשות. מצננים במים קרים ומקלפים.
  3. מחממים את המחבת על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית והבצל ומטגנים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים את הבצל לצלחת.
  4. מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.
  5. מוסיפים את הברנדי, מתבלים במלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.
  6. מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד המזון ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת תערובת גסה ואחידה, אך לא משחתית. טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. מחלקים לצנצנות ושומרים במקרר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שי-לי מכינה כבד קצוץ כמו בבית של סבתא

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    mikael zemmour

    יצא טעים בטירוף! ???

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    מירי

    הי תמיד אהבתי לראות את התכנית שלך מזמן לא צפינו בך בתכנית חדשה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מירי, תודה רבה על דברייך!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות