רקע ראש השנה

כבד קצוץ קלאסי עם ריבת בצל של תמרה אהרוני

כבד קצוץ בליווי ריבת בצל זו פשוט מנת פתיחה שאף אחד לא יכול לסרב לה! כאן תמרה אהרוני מביאה לכם גרסה פשוטה וקלילה להכנה!
כבד קצוץ בליווי ריבת בצל זו פשוט מנת פתיחה שאף אחד לא יכול לסרב לה! כאן תמרה אהרוני מביאה לכם גרסה פשוטה וקלילה להכנה!
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    208
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 208.3 קק״ל 1666.2 קק״ל
    פחמימות 22.0 גרם 175.9 גרם
    שומן 8.1 גרם 64.8 גרם
    נתרן 533.7 מ״ג 4269.7 מ״ג
    חלבון 11.8 גרם 94.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 215.6 מ״ג 1725.0 מ״ג
    סידן 27.4 מ״ג 219.3 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 45.2 מ״ג
    אשלגן 301.0 מ״ג 2407.8 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    208
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 208.3 קק״ל 1666.2 קק״ל
    פחמימות 22.0 גרם 175.9 גרם
    שומן 8.1 גרם 64.8 גרם
    נתרן 533.7 מ״ג 4269.7 מ״ג
    חלבון 11.8 גרם 94.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 215.6 מ״ג 1725.0 מ״ג
    סידן 27.4 מ״ג 219.3 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 45.2 מ״ג
    אשלגן 301.0 מ״ג 2407.8 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור

הוא מגיע במקור ממזרח אירופה, יש לו המון גרסאות שונות ומשונות וכולן טעימות: כבד קצוץ מרגיש כמו חלק בלתי נפרד מסעודת הסדר וניכר שכמעט כולם מחפשים את המתכון המושלם. אז הנה לפניכם מתכון קליל במיוחד לכבד קצוץ פשוט וטעים שקל להכין ועוד יותר קל לטרוף.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
21 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כבד קצוץ

ריבת בצל


הוראות הכנה

  1. מכינים כבד קצוץ: מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם דק.
  2. מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן על להבה בינונית ומטגנים בו את הבצל 20 דק עד שהוא מתרכך ומשחים, מוסיפים מעט מלח ופלפל.
  3. מוציאים את הבצל לקערה.
  4. מנקים את הכבדים היטב ממליחים ומפלפלים אותם משני הצדדים.
  5. באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן נוספות.
  6. מטגנים את הכבדים 2-3 דק מכל צד (הכבדים צריכים להישאר וורדרדים במרכז).
  7. מוציאים את הכבדים לקרש חיתוך וקוצצים אותם בעזרת סכין.
  8. מוסיפים את הכבדים לקערה עם הבצל, מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  9. מכינים ריבת בצל: קולפים את הבצלים ופורסים אותם לחצאי טבעות דקות.
  10. שמים את כל המרכיבים במחבת ומביאים לרתיחה.
  11. מנמיכים ללהבה בינונית, ומבשלים 60-90 דקות, עד לקבלת ריבה סמיכה.
  12. מצננים היטב לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כבד קצוץ קלאסי עם ריבת בצל של תמרה אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    אביטל

    ריבת הבצל כבר קרוב לשעתיים על הגז ועדיין לא הצטמצמה לריבה סמיכה…. האם תקין או שצריך להוסיף משהו?

      Avatar
      מערכת Foody

      בעיקרון תקין, אפשר לתת מכת חום קטנה עם להבה גבוהה ולהנמיך שוב – חשוב מאוד לשים עין של ישרף, ממש דקות בודדות

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות