כדורי חלבה ביתיים ובריאים ב-5 דקות, מ-4 מצרכים שיש לכם בבית!
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 163.5 קק״ל 1634.5 קק״לפחמימות 8.3 גרם 82.6 גרםשומן 13.5 גרם 134.7 גרםנתרן 3.9 מ״ג 38.9 מ״גחלבון 2.4 גרם 23.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 27.9 גרםשומן רווי 6.6 גרם 65.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.8 מ״ג 257.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 161.4 מ״ג 1613.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 5 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות164
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 163.5 קק״ל 1634.5 קק״לפחמימות 8.3 גרם 82.6 גרםשומן 13.5 גרם 134.7 גרםנתרן 3.9 מ״ג 38.9 מ״גחלבון 2.4 גרם 23.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 27.9 גרםשומן רווי 6.6 גרם 65.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.8 מ״ג 257.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 161.4 מ״ג 1613.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 6.8 מ״גסגור
אין ממתק יותר כיפי מחלווה. החלווה, היא פצצה מתוקה שמשתלבת מושלם לצד הקפה.
לאחרונה פגשתי לא מעט חלוות עם תוספות שפחות התחברתי אליהן והחלטתי הפעם להכין לעצמי כדורי חלווה שיהפכו כל קפה בבית למתוק, בריא, מפנק וכיפי יותר. זה מתכון שזמן ההכנה שלו הוא חמש דקות, הוא מורכב מארבעה מרכיבים בלבד ואת כולם יש לכם בבית.
כשתפגשו את כדור החלווה ליבכם יתמלא באושר, הוא צונן ורענן, הוא מתוק ועוצמתי, הוא משביע ומדויק, הוא בריא ומאוזן, הוא התגשמות של הרבה חלומות, הוא פצצה מתוקה לצד הקפה, הוא מהיר וקל להכנה והוא הפינוק הכי כיפי שתכינו בזמן הקרוב.
כמה דקות בודדות של ערבוב וגלגול וגם לכם יהיה כדורי חלווה משגעים במקרר.
ימי חלווה בריאים ומאושרים!
מרכיבים 4 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 164 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס קוקוס טחון
-
1/4 כוס סילאןאו דבש
-
3/4 כוס טחינה גולמית
ציפוי
-
1/4 כוס קוקוס טחון
אופן הכנה
- מכניסים לקערה את כל המצרכים מלבד הקוקוס לציפוי ומערבבים בעזרת כף עד שמקבלים עיסה דביקה אבל יחסית יציבה. בשלב זה טועמים ובודקים אםרוצים להוסיף עוד סילאן/דבש או לא.
- מפזרים בצלחת שטוחה את הקוקוס לציפוי.
- בעזרת ידיים מעט לחות מגלגלים את הבלילה לכדורים ומעבירים אותם לצלחת עם שבבי הקוקוס.
- מצפים את הכדורים בקוקוס ומכניסים לקופסה לקירור של מינימום שעה.
אופן הכנה
- מכניסים לקערה את כל המצרכים מלבד הקוקוס לציפוי ומערבבים בעזרת כף עד שמקבלים עיסה דביקה אבל יחסית יציבה. בשלב זה טועמים ובודקים אםרוצים להוסיף עוד סילאן/דבש או לא.
- מפזרים בצלחת שטוחה את הקוקוס לציפוי.
- בעזרת ידיים מעט לחות מגלגלים את הבלילה לכדורים ומעבירים אותם לצלחת עם שבבי הקוקוס.
- מצפים את הכדורים בקוקוס ומכניסים לקופסה לקירור של מינימום שעה.
הערות
- ניתן לשמור במקפיא למשך 3 חודשים ובמקרר למשך שבועיים.
- מומלץ לשלב טחינה משומשום מלא כדי ליהנות מכמות גבוהה של סידן (בהשוואה לטחינה שאינה משומשום מלא).
הערות
- ניתן לשמור במקפיא למשך 3 חודשים ובמקרר למשך שבועיים.
- מומלץ לשלב טחינה משומשום מלא כדי ליהנות מכמות גבוהה של סידן (בהשוואה לטחינה שאינה משומשום מלא).
הכנתם את המתכון?
תגובות (38)
האם ניתן להחליף את הקוקוס לא של הציפוי באבקת שקדים? (לאנשים שלא אוהבים קוקוס)
היי ליזה. אפשר, אבל אולי כדאי להחליף בשקדים גרוסים, אבקת שקדים עלולהלהפוך את הכדורים לרכים מדי.
באופן ההכנה כתוב לטעום ולבדוק אם רוצים להוסיף עוד מלח. כמה מלח צריף להוסיף לכתחילה?
היי מיכל, מדובר בטעות. התכוונו לבדוק אם צריך עוד סילאן/דבש. תיקנו כעת. תודה רבה!
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- הנמל
- הקונדיטוריה שלכם בבית
- ללא ביצים
- ללא חלב
- ממתקים
- מתכוני חגים
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- עוגיות
- קינוחים
- קינוחים אישיים
- קינוחים טבעוניים
- קינוחים ללא גלוטן
- קינוחים ללא סוכר
- קינוחים לפסח