כמה מלבב: לביבות עדשים מופלאות וסופר פריכות
מתכון מושלם ופשוט להפליא לארוחת צהריים צמחונית שכוללת לביבות עדשים מטוגנות מלאות כל טוב עם תוספת בריאה של ברוקומיני מבושל
מתכון מושלם ופשוט להפליא לארוחת צהריים צמחונית שכוללת לביבות עדשים מטוגנות מלאות כל טוב עם תוספת בריאה של ברוקומיני מבושל
- יהודה עמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 254.1 קק״ל 2540.8 קק״לפחמימות 68.7 גרם 686.7 גרםסוכר 44.0 גרם 440.5 גרםשומן 50.0 גרם 499.7 גרםנתרן 393.9 מ״ג 3938.5 מ״גחלבון 58.6 גרם 586.1 גרםסיבים תזונתיים 49.2 גרם 491.8 גרםשומן רווי 47.0 גרם 470.1 גרםכולסטרול 56.1 מ״ג 560.8 מ״גסידן 215.1 מ״ג 2151.3 מ״גברזל 44.8 מ״ג 447.6 מ״גאשלגן 84.9 מ״ג 849.0 מ״גאבץ 44.4 מ״ג 443.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות254
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 254.1 קק״ל 2540.8 קק״לפחמימות 68.7 גרם 686.7 גרםסוכר 44.0 גרם 440.5 גרםשומן 50.0 גרם 499.7 גרםנתרן 393.9 מ״ג 3938.5 מ״גחלבון 58.6 גרם 586.1 גרםסיבים תזונתיים 49.2 גרם 491.8 גרםשומן רווי 47.0 גרם 470.1 גרםכולסטרול 56.1 מ״ג 560.8 מ״גסידן 215.1 מ״ג 2151.3 מ״גברזל 44.8 מ״ג 447.6 מ״גאשלגן 84.9 מ״ג 849.0 מ״גאבץ 44.4 מ״ג 443.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 254 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
2 כוסות עדשים שחורותאו ירוקות (אפשר להשתמש בעדשים מוכנות בוואקום)
-
1 בטטהמגורדת
-
2 בצליםחתוכים לקוביות ומטוגנים
-
1 כפית שמן קנולה
-
4 כפות פטרוזיליהקצוצה
-
4 כפות כוסברהקצוצה
-
2 כפות שמירקצוץ
-
1 כוס כרוביתמבושלת ומעוכה לפירה
-
200 גרם גבינת פרמזןאו מיקס של גבינות מגורדות כמו - פטה, מוצרלה, פרמז׳ן
-
2 כפות קמח לבן
-
1 כף אבקת מרק עוף
תוספת
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים ב-7 כוסות מים. לאחר שמגיעים לרתיחה מבשלים במשך כ-30 דקות עד שהעדשים רכות ממש. מסננים ומקררים.
- מטגנים במחבת את הבצלים בכפית שמן עד שהם מזהיבים.
- מאחדים בין העדשים, הבצל המטוגן, הגבינות, הכרובית, הירוקים, הקמח ופלפל שחור לתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים בשמן זית על להבה בינונית, במשך 2 דקות מכל צד.
- מעבירים לצלחת עם נייר סופג או על רשת קירור.
- מרתיחים מים בסיר גדול ואז מכניסים את הברוקולי אל המים ומבשלים במשך כ-3 דקות. מסננים ומייבשים.
- מטגנים בשמן זית את שן השום ואז מוסיפים את הברוקולי לכמה הקפצות עם 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
- מגישים את הלביבות ולצדם את הברוקולי.
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים ב-7 כוסות מים. לאחר שמגיעים לרתיחה מבשלים במשך כ-30 דקות עד שהעדשים רכות ממש. מסננים ומקררים.
- מטגנים במחבת את הבצלים בכפית שמן עד שהם מזהיבים.
- מאחדים בין העדשים, הבצל המטוגן, הגבינות, הכרובית, הירוקים, הקמח ופלפל שחור לתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים בשמן זית על להבה בינונית, במשך 2 דקות מכל צד.
- מעבירים לצלחת עם נייר סופג או על רשת קירור.
- מרתיחים מים בסיר גדול ואז מכניסים את הברוקולי אל המים ומבשלים במשך כ-3 דקות. מסננים ומייבשים.
- מטגנים בשמן זית את שן השום ואז מוסיפים את הברוקולי לכמה הקפצות עם 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
- מגישים את הלביבות ולצדם את הברוקולי.
@foody_il קציצות עדשים ירוקות סופר בריאות! #קציצות #בריא_לי #מתכוניםבסיסיים ♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר בלי גבינה? רוצה שיהיה פרווה.
אפשר להמיר בשתי ביצים (לשים אותן אחרי שתערובת הירקות מוכנה)