כמו לאכול ענן: מאפה שמרים שמנת וריבת תות
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.1 קק״ל 6721.6 קק״לפחמימות 62.5 גרם 999.3 גרםשומן 13.7 גרם 219.9 גרםנתרן 99.6 מ״ג 1593.8 מ״גחלבון 6.5 גרם 103.6 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 24.7 גרםשומן רווי 7.8 גרם 125.4 גרםכולסטרול 93.1 מ״ג 1489.8 מ״גסידן 40.8 מ״ג 652.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 108.9 מ״ג 1741.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 45 דק׳כולל 4 שעות ו-15 דק׳
-
קלוריות420
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.1 קק״ל 6721.6 קק״לפחמימות 62.5 גרם 999.3 גרםשומן 13.7 גרם 219.9 גרםנתרן 99.6 מ״ג 1593.8 מ״גחלבון 6.5 גרם 103.6 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 24.7 גרםשומן רווי 7.8 גרם 125.4 גרםכולסטרול 93.1 מ״ג 1489.8 מ״גסידן 40.8 מ״ג 652.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 108.9 מ״ג 1741.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 8.6 מ״גסגור
כל שנה לקראת חג שבועות מתחיל המרדף אחר מתכון חדשני שישדרג את שולחן החג ויפתיע את האורחים.
עם השנים הבנתי שלישראלים בכלל ולסובבים אותי בפרט יש חולשה למאפים, בצקים וכל עולם השמרים.
אז כדי שכולם יהיו מרוצים, מבחינתי יריית הפתיחה לשבועות זה מאפה שמרים במרקם “עננים” הבצק נמס בפה ונשאר נימוח גם יומיים לאחר האפייה.
כמובן שמוטיב החלב של חג השבועות משולב במתכון. המילוי מכיל גבינת שמנת במתיקות עדינה, ניחוח וניל ורעננות של גרידת לימון ויחד עם פרי נוצרת חווית אכילה מושלמת וביס חלומי.
זה אחד המאפים המוצלחים שעשיתי בחיי!
מרכיבים 20 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 420 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
450 גרם קמח לבןקמח לחם
-
10 גרם שמרים יבשים
-
60 גרם סוכר לבן
-
240 גרם חלב 3%חם (חום שפתיים)
-
120 גרם חמאהמומסת
-
2 ביצים L
-
1 חלמון L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 קורט מלח דק
מילוי שמנת
-
250 גרם גבינת שמנת
-
80 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 לימון בינונימגורד לגרידת לימון
-
1 חלמון L
מילוי תותים
-
1 צנצנת ריבת תותניתן להחליף לכל ריבה שאוהבים, בעדיפות לריבה עם חתיכות פרי
מריחה לפני אפייה
-
1 חלמון Lמעורבב בכף חלב
סירופ סוכר
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים כוס קמח (מכלל הקמח במתכון), שמרים, סוכר והחלב שחומם כ-30 שניות במיקרו, מניחים בצד כחמש דקות לתסיסת השמרים.
- בקערה נפרדת ממיסים את החמאה במיקרו, בעזרת מטרפה מערבבים את הביצים והחלמון וחמאה המומסת למסה אחידה.
- יוצקים את מסת הביצים והחמאה לקערת המיקסר עם השמרים, מוסיפים את שאר הקמח, כפית תמצית וניל, המלח ולשים עם וו גיטרה כ-12 דקות.
- הבצק צריך להיות רך דביק שאינו מתגבש לכדור. בעזרת קלף או לקקן מגבשים את הבצק למרכז קערת המיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות התפחה.
- מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי היטב! מעבירים למקרר עד שימוש.
- על משטח מקומח קורצים מהבצק 16 כדורים שווים, מניחים כל שמונה כדורים בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ל-15 דקות מנוחה.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מקמחים את האצבעות, יוצרים גומה במרכז כל כדור ומשאירים שוליים עבים של בצק.
- בתוך כל גומה ממלאים ממלית השמנת עד גובה השוליים ובמרכז המלית יוצקים קצת ריבה.
- מורחים בשולי הבצק מתערובת החלמון והחלב, מעבירים לתנור שחומם מראש ל-15 דקות אפייה.
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את כל החומרים.
- מוציאים כאשר המאפה משחים בשוליים. מצננים, מברישים בסירופ סוכר כל מאפה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים כוס קמח (מכלל הקמח במתכון), שמרים, סוכר והחלב שחומם כ-30 שניות במיקרו, מניחים בצד כחמש דקות לתסיסת השמרים.
- בקערה נפרדת ממיסים את החמאה במיקרו, בעזרת מטרפה מערבבים את הביצים והחלמון וחמאה המומסת למסה אחידה.
- יוצקים את מסת הביצים והחמאה לקערת המיקסר עם השמרים, מוסיפים את שאר הקמח, כפית תמצית וניל, המלח ולשים עם וו גיטרה כ-12 דקות.
- הבצק צריך להיות רך דביק שאינו מתגבש לכדור. בעזרת קלף או לקקן מגבשים את הבצק למרכז קערת המיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות התפחה.
- מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי היטב! מעבירים למקרר עד שימוש.
- על משטח מקומח קורצים מהבצק 16 כדורים שווים, מניחים כל שמונה כדורים בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ל-15 דקות מנוחה.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מקמחים את האצבעות, יוצרים גומה במרכז כל כדור ומשאירים שוליים עבים של בצק.
- בתוך כל גומה ממלאים ממלית השמנת עד גובה השוליים ובמרכז המלית יוצקים קצת ריבה.
- מורחים בשולי הבצק מתערובת החלמון והחלב, מעבירים לתנור שחומם מראש ל-15 דקות אפייה.
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את כל החומרים.
- מוציאים כאשר המאפה משחים בשוליים. מצננים, מברישים בסירופ סוכר כל מאפה ומגישים.
תגובות (18)
אפשר להקפיא את העננים?
מומלץ להקפיא את העננים ללא המילוי והריבה. מרקם המילוי עלול לההרס בהקפאה.
ניתן להכין גם עם שוקולד?