כנאפה של קיץ! כנאפה ביתי עם נקטרינות מקורמלות
כנאפה ביתי מדהים, עם נקטרינות מקורמלות בסוכר וקינמון, שיערות קדאיף קראנצ'יות, סירופ מתוק ופיסטוקים! קינוח מרשים ומתוק שכייף להגיש בסוף הארוחה
כנאפה ביתי מדהים, עם נקטרינות מקורמלות בסוכר וקינמון, שיערות קדאיף קראנצ'יות, סירופ מתוק ופיסטוקים! קינוח מרשים ומתוק שכייף להגיש בסוף הארוחה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 402.9 קק״ל 3223.4 קק״לפחמימות 51.5 גרם 411.7 גרםשומן 17.4 גרם 139.0 גרםנתרן 110.5 מ״ג 883.8 מ״גחלבון 4.4 גרם 35.3 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.1 גרםשומן רווי 7.0 גרם 55.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 74.7 מ״ג 597.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 193.1 מ״ג 1545.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות403
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 402.9 קק״ל 3223.4 קק״לפחמימות 51.5 גרם 411.7 גרםשומן 17.4 גרם 139.0 גרםנתרן 110.5 מ״ג 883.8 מ״גחלבון 4.4 גרם 35.3 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.1 גרםשומן רווי 7.0 גרם 55.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 74.7 מ״ג 597.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 193.1 מ״ג 1545.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 403 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
נקטרינות מקורמלות
-
3 נקטרינות בינוניותבלי חרצן, חתוכות לקוביות קטנות
-
2 כפות סוכר חום
-
1/2 כפית קינמון טחוןאופציונלי
כנאפה
-
300 גרם שערות קדאיףמופשרות לפי הוראות יצרן
-
150 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחמומס
-
50 גרם אבקת סוכרחצי שקית
קישוט
-
1 חופן פיסטוקים קלופים קלוייםקצוצים גס
אופן הכנה
- מכינים את הנקטרינות המקורמלות: שמים את הנקטרינות במחבת, מוסיפים את הסוכר והקינמון ומבשלים תוך ערבוב כ-10-15 דקות, או עד שהן מתרככות, מתכווצות טיפה ומתחילות להתקרמל. מכבים את הלהבה ומשאירים בצד.
- מכינים את הכנאפה: שמים את שערות הקדאיף בקערה גדולה ומפרידים אותן. מוסיפים את רוב הבלובנד (שומרים כ-3 כפות בצד) ואבקת הסוכר ומערבבים היטב, עד שכל השערות מצופות בשומן באופן אחיד.
- מחממים בערך כף בלובנד במחבת גדולה בקוטר 24 ס”מ. מניחים מעל 1/2 מכות שערות הקדאיף. מייצרים שכבה אחידה ככל שניתן, ללא חורים וקרחות. אפשר ממש להדק אותה לתחתית המחבת.
- תוך כדי הטיגון מפזרים את הנקטרינות המקורמלות - במרכז ובצדדים, כאשר נשארים שוליים נקיים של כ-1.5 ס”מ.
- מכסים את הנקטרינות עם יתרת שערות הקדאיף ומהדקים היטב בצדדים, אפשר בעזרת מרית.
- מטגנים את הכנאפה על הצד הראשון כ-5 דקות, או עד להזהבה (מרימים בזהירות את הקצה ובודקים האם השערות השחימו).
- שמים על המחבת צלחת בקוטר גדול יותר מהמחבת, מגש גדול או קרש ובזהירות הופכים עליו את הכנאפה.
- מוסיפים למחבת את יתרת הבלובנד ומחליקים את הכנאפה בעדינות חזרה למחבת. מטגנים כ-5 דקות נוספות, או עד שגם הצד השני מזהיב.
- מכינים את הסירופ: שמים בקלחת או סיר את המים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דקות, או עד שמתקבל סירופ סוכר.
- מעבירים את הכנאפה על צלחת הגשה (אפשר שוב להפוך, או להעביר בעדינות בעזרת פלטה רחבה) ומשקים בנדיבות בסירופ הסוכר.
- מפזרים את הפיסטוק ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הנקטרינות המקורמלות: שמים את הנקטרינות במחבת, מוסיפים את הסוכר והקינמון ומבשלים תוך ערבוב כ-10-15 דקות, או עד שהן מתרככות, מתכווצות טיפה ומתחילות להתקרמל. מכבים את הלהבה ומשאירים בצד.
- מכינים את הכנאפה: שמים את שערות הקדאיף בקערה גדולה ומפרידים אותן. מוסיפים את רוב הבלובנד (שומרים כ-3 כפות בצד) ואבקת הסוכר ומערבבים היטב, עד שכל השערות מצופות בשומן באופן אחיד.
- מחממים בערך כף בלובנד במחבת גדולה בקוטר 24 ס”מ. מניחים מעל 1/2 מכות שערות הקדאיף. מייצרים שכבה אחידה ככל שניתן, ללא חורים וקרחות. אפשר ממש להדק אותה לתחתית המחבת.
- תוך כדי הטיגון מפזרים את הנקטרינות המקורמלות - במרכז ובצדדים, כאשר נשארים שוליים נקיים של כ-1.5 ס”מ.
- מכסים את הנקטרינות עם יתרת שערות הקדאיף ומהדקים היטב בצדדים, אפשר בעזרת מרית.
- מטגנים את הכנאפה על הצד הראשון כ-5 דקות, או עד להזהבה (מרימים בזהירות את הקצה ובודקים האם השערות השחימו).
- שמים על המחבת צלחת בקוטר גדול יותר מהמחבת, מגש גדול או קרש ובזהירות הופכים עליו את הכנאפה.
- מוסיפים למחבת את יתרת הבלובנד ומחליקים את הכנאפה בעדינות חזרה למחבת. מטגנים כ-5 דקות נוספות, או עד שגם הצד השני מזהיב.
- מכינים את הסירופ: שמים בקלחת או סיר את המים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דקות, או עד שמתקבל סירופ סוכר.
- מעבירים את הכנאפה על צלחת הגשה (אפשר שוב להפוך, או להעביר בעדינות בעזרת פלטה רחבה) ומשקים בנדיבות בסירופ הסוכר.
- מפזרים את הפיסטוק ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן