לביבות בטטה ותפוחי אדמה עם רוטב אסיאתי
הלביבות הכי טעימות שאף אחד לא יכול לעמוד בפניהן. השף משה שגב מכין לביבות בטטה ותפוחי אדמה עם רוטב אסיאתי משגע של ליים ופלפל חריף
הלביבות הכי טעימות שאף אחד לא יכול לעמוד בפניהן. השף משה שגב מכין לביבות בטטה ותפוחי אדמה עם רוטב אסיאתי משגע של ליים ופלפל חריף
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 408.1 קק״ל 2448.8 קק״לפחמימות 43.9 גרם 263.6 גרםשומן 23.0 גרם 138.3 גרםנתרן 3116.6 מ״ג 18699.6 מ״גחלבון 6.1 גרם 36.7 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 23.4 גרםשומן רווי 3.4 גרם 20.7 גרםכולסטרול 68.7 מ״ג 412.3 מ״גסידן 49.3 מ״ג 295.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 323.6 מ״ג 1941.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות408
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 408.1 קק״ל 2448.8 קק״לפחמימות 43.9 גרם 263.6 גרםשומן 23.0 גרם 138.3 גרםנתרן 3116.6 מ״ג 18699.6 מ״גחלבון 6.1 גרם 36.7 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 23.4 גרםשומן רווי 3.4 גרם 20.7 גרםכולסטרול 68.7 מ״ג 412.3 מ״גסידן 49.3 מ״ג 295.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 323.6 מ״ג 1941.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 408 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
4 בטטות בינוניות
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 כפות מלח גס
-
4 גבעולי כוסברה
-
1 לימון בינוני
-
2 חלמונים L
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 כוס פירורי לחם
רוטב
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 כף שורש ג’ינג’ר
-
1 שן שום
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1 ליים בינוני
-
1/4 כוס מירין
-
1 כף רוטב סויה מתוקה
טיגון
-
1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. שוטפים את הבטטות ותפוחי האדמה וחותכים לחצאים לאורכם. קוצצים את הכוסברה, ג׳ינג׳ר, שום ופלפל חריף. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון. פורסים את הבצל הירוק לטבעות דקיקות. סוחטים את הליים.
- מפזרים את המלח הגס בתבנית, מניחים עליו את הבטטות ותפוחי האדמה ואופים במשך שעה או עד שהם רכים. מסירים את הקליפה ושאריות המלח.
- שמים את הבטטות ותפוחי האדמה בקערה ומרסקים עם מזלג. מוסיפים את שאר הרכיבים, למעט פירורי הלחם, ומערבבים. מוסיפים את הפירורים בהדרגה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת לא דביקה מדי, אך גם לא יבשה.
- מחממים את השמן במחבת. יוצרים קציצות בגודל רצוי ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- שמים בקערה קטנה את רכיבי הרוטב, מערבבים ומגישים לצד הלביבות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. שוטפים את הבטטות ותפוחי האדמה וחותכים לחצאים לאורכם. קוצצים את הכוסברה, ג׳ינג׳ר, שום ופלפל חריף. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון. פורסים את הבצל הירוק לטבעות דקיקות. סוחטים את הליים.
- מפזרים את המלח הגס בתבנית, מניחים עליו את הבטטות ותפוחי האדמה ואופים במשך שעה או עד שהם רכים. מסירים את הקליפה ושאריות המלח.
- שמים את הבטטות ותפוחי האדמה בקערה ומרסקים עם מזלג. מוסיפים את שאר הרכיבים, למעט פירורי הלחם, ומערבבים. מוסיפים את הפירורים בהדרגה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת לא דביקה מדי, אך גם לא יבשה.
- מחממים את השמן במחבת. יוצרים קציצות בגודל רצוי ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- שמים בקערה קטנה את רכיבי הרוטב, מערבבים ומגישים לצד הלביבות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן