-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 36.3 קק״ל 1088.0 קק״לפחמימות 1.9 גרם 56.4 גרםשומן 2.8 גרם 83.3 גרםנתרן 78.6 מ״ג 2359.3 מ״גחלבון 1.2 גרם 37.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 51.0 גרםכולסטרול 7.3 מ״ג 219.7 מ״גסידן 23.6 מ״ג 708.5 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 22.1 מ״ג 662.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות36
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 36.3 קק״ל 1088.0 קק״לפחמימות 1.9 גרם 56.4 גרםשומן 2.8 גרם 83.3 גרםנתרן 78.6 מ״ג 2359.3 מ״גחלבון 1.2 גרם 37.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 51.0 גרםכולסטרול 7.3 מ״ג 219.7 מ״גסידן 23.6 מ״ג 708.5 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 22.1 מ״ג 662.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 36 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2כוסות או 480 מ"ל חלב 3%או חלב סויה
-
1/2 כוס קמח תירס אינסטנט
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות חמאהאו מרגרינה
-
1/4 כוס גבינת פרמזן
-
1 כוס גרגירי תירס
-
3 כפות חמאהמומסת, או מרגרינה
אופן הכנה
- מרתיחים את החלב בסיר ומוסיפים תוך כדי ערבוב בכף עץ את קמח התירס לחלב. ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
- מורידים את הסיר ממקור החום, מוסיפים את המלח, החמאה (או המרגרינה), פתיתי הפרמז’ן וגרעיני התירס ומערבבים היטב.
- מרפדים תבנית מלבנית בגודל של 20X30 ס”מ (פחות או יותר) בנייר אפייה (שהנייר יבלוט לגובה משולי התבנית) ומשמנים היטב את נייר האפייה בחמאה מומסת.
- משטחים את התערובת בתבנית (לעובי של 1.5-2 ס”מ). מכניסים למקרר לשעה עד שהתערובת מתייצבת לחלוטין.
- קורצים מהתערובת לביבות עגולות בקוטר של 4-5 ס”מ (או בצורות שאוהבים).
- מחליטים אם רוצים לאפות את הלביבות או לטגן.
- אם רוצים לאפות: מניחים את הלביבות על תבנית אפייה, ממיסים חמאה ומברישים את הלביבות משני הצדדים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.
- אם בא לכם לטגן את הלביבות: ממיסים חמאה במחבת וצורבים את הלביבות משני הצדדים עד לצבע זהוב-חום.
אופן הכנה
- מרתיחים את החלב בסיר ומוסיפים תוך כדי ערבוב בכף עץ את קמח התירס לחלב. ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
- מורידים את הסיר ממקור החום, מוסיפים את המלח, החמאה (או המרגרינה), פתיתי הפרמז’ן וגרעיני התירס ומערבבים היטב.
- מרפדים תבנית מלבנית בגודל של 20X30 ס”מ (פחות או יותר) בנייר אפייה (שהנייר יבלוט לגובה משולי התבנית) ומשמנים היטב את נייר האפייה בחמאה מומסת.
- משטחים את התערובת בתבנית (לעובי של 1.5-2 ס”מ). מכניסים למקרר לשעה עד שהתערובת מתייצבת לחלוטין.
- קורצים מהתערובת לביבות עגולות בקוטר של 4-5 ס”מ (או בצורות שאוהבים).
- מחליטים אם רוצים לאפות את הלביבות או לטגן.
- אם רוצים לאפות: מניחים את הלביבות על תבנית אפייה, ממיסים חמאה ומברישים את הלביבות משני הצדדים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.
- אם בא לכם לטגן את הלביבות: ממיסים חמאה במחבת וצורבים את הלביבות משני הצדדים עד לצבע זהוב-חום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
במה אפשר להמיר את הפרמז’ן (לרגישים)? או שאפשר פשוט להשמיט אותו?
אפשר לוותר על הפרמז’ן או להשתמש בתחליף צמחי או פרווה.
מתי אופים את הלביבות? לפי המתכון מטגנים אותן.
לאחר שהתערובת התייצבה במקרר, קורצים מהתערובת עיגולים בעזרת רינג או קורץ, מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים כ-13 דקות עד הזהבה. בהצלחה (:
אפשר להמיר את החלב במשהו פרווה?
כמובן, אפשר גם עם מים או עם חלב צמחי. בהצלחה!
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יותר בריא ויותר טעים
- לא מטגנים! אופים!
- לביבות מלוחות
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- פרווה לכל ארוחה