לפנק בצהריים: קציצות בקר ברוטב עגבניות ושעועית
ארוחת צהריים מושלמת מלאה בחלבון איכותי! קציצות בקשר ברוטב עגבניות עשיר עם שעועית לבנה וטעמים של בית, מומלץ להגיש עם אורז לבן
ארוחת צהריים מושלמת מלאה בחלבון איכותי! קציצות בקשר ברוטב עגבניות עשיר עם שעועית לבנה וטעמים של בית, מומלץ להגיש עם אורז לבן
- תמר שורצברד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 149.8 קק״ל 2247.6 קק״לפחמימות 6.8 גרם 102.1 גרםשומן 8.9 גרם 133.5 גרםנתרן 462.8 מ״ג 6941.5 מ״גחלבון 10.1 גרם 150.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 11.9 גרםשומן רווי 2.4 גרם 36.3 גרםכולסטרול 50.0 מ״ג 750.4 מ״גסידן 23.4 מ״ג 350.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 25.1 מ״גאשלגן 227.6 מ״ג 3414.4 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 35.3 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 35 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות150
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 149.8 קק״ל 2247.6 קק״לפחמימות 6.8 גרם 102.1 גרםשומן 8.9 גרם 133.5 גרםנתרן 462.8 מ״ג 6941.5 מ״גחלבון 10.1 גרם 150.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 11.9 גרםשומן רווי 2.4 גרם 36.3 גרםכולסטרול 50.0 מ״ג 750.4 מ״גסידן 23.4 מ״ג 350.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 25.1 מ״גאשלגן 227.6 מ״ג 3414.4 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 35.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 150 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
4 שיני שוםכתושות
-
2 כפות רסק עגבניותיכין
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
2 קופסאות שימורים שעועית לבנה מבושלת במיםיכין
-
1 1/4 כוסות מים
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
קציצות
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
2 1/2 כפות פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שטוחה בהרט
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מחממים סיר עם שמן ומטגנים תוך כדי ערבוב בצל קצוץ יחד עם השום.
- מוסיפים את רסק העגבניות וכל תבליני הרוטב ומערבבים כ-2 דק׳ לפתיחת טעמים.
- מוסיפים את קופסאות השעועית ו-1.25 כוס מים ומביאים לרתיחה.
- בינתיים מערבבים בקערה את חומרי הקציצות היטב ומכניסים למקרר להתייצבות כחצי שעה.
- מכינים קציצות בגודל כדורי פינג -פונג.
- לאחר שהתבשיל הגיע לרתיחה מוסיפים לו את עלי הפטרוזיליה ואת הקציצות ומבשלים כ-15 דק׳ על להבה נמוכה עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך מעט.
- מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
אופן הכנה
- מחממים סיר עם שמן ומטגנים תוך כדי ערבוב בצל קצוץ יחד עם השום.
- מוסיפים את רסק העגבניות וכל תבליני הרוטב ומערבבים כ-2 דק׳ לפתיחת טעמים.
- מוסיפים את קופסאות השעועית ו-1.25 כוס מים ומביאים לרתיחה.
- בינתיים מערבבים בקערה את חומרי הקציצות היטב ומכניסים למקרר להתייצבות כחצי שעה.
- מכינים קציצות בגודל כדורי פינג -פונג.
- לאחר שהתבשיל הגיע לרתיחה מוסיפים לו את עלי הפטרוזיליה ואת הקציצות ומבשלים כ-15 דק׳ על להבה נמוכה עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך מעט.
- מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (19)
רק 15 דקות ? בישול הקציצות?
כן, אפשר גם 20-25 דקות אבל זה מספיק
אפשר בלי פירורי הלחם? אם לא מה במקום?
אפשר לוותר על פירורי הלחם, רק חשוב לקרר היטב את תערובת הבשר, כדי שהקציצות לא יתפרקו.