מאפה תפוחי עץ פינק ליידי חגיגי
פינק ליידי, בצק עלים, רוטב משגע, מה עוד צריך? מאפה תפוחי עץ פינק ליידי חגיגי ומיוחד ואפילו כשר לפסח. הקינוח שיקשט לכם את שולחן החג
פינק ליידי, בצק עלים, רוטב משגע, מה עוד צריך? מאפה תפוחי עץ פינק ליידי חגיגי ומיוחד ואפילו כשר לפסח. הקינוח שיקשט לכם את שולחן החג
- איתי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1839.4 קק״ל 5518.1 קק״לפחמימות 212.6 גרם 637.9 גרםשומן 101.5 גרם 304.6 גרםנתרן 34.3 מ״ג 103.0 מ״גחלבון 20.0 גרם 60.1 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 13.4 גרםשומן רווי 54.0 גרם 162.1 גרםכולסטרול 73.5 מ״ג 220.4 מ״גסידן 55.0 מ״ג 165.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 128.8 מ״ג 386.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות1839
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1839.4 קק״ל 5518.1 קק״לפחמימות 212.6 גרם 637.9 גרםשומן 101.5 גרם 304.6 גרםנתרן 34.3 מ״ג 103.0 מ״גחלבון 20.0 גרם 60.1 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 13.4 גרםשומן רווי 54.0 גרם 162.1 גרםכולסטרול 73.5 מ״ג 220.4 מ״גסידן 55.0 מ״ג 165.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 128.8 מ״ג 386.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
למרות האהבה שלי לתפוחי עץ, עד גיל 22 שנאתי קינוחים עם תפוחי עץ , התפנית הגיעה כשהייתי במדבר עם חברים , ובאמצע הלילה החשוך, חבר שלף את הפאי שאמא שלו ארזה לו בקופסא , אכלתי חתיכה ועוד חתיכה , וזהו נכנסתי רשמית למועדון חובבי תפוחי עץ בקינוח.
מפה לשם הכנתי מתכון ששמרתי באינסטגרם לפני שנה וחיכיתי להזדמנות , תפוחי עץ פינק ליידי (התפוחים האהובים עליי), בציפוי בצק עלים כשר לפסח , קינמון , קרמל, זה יצא כל כך טעים ומפתיע
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 1839 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחים
-
3 תפוחי עץ פינק ליידי גדולים
-
1 חבילה בצק עליםכשר לפסח
-
1 כפית שטוחה קינמון טחון
-
1 כף סוכר חום
-
20 גרם חמאה
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים: חותכים את התפוח עץ ומסירים את הראש.
- מרוקנים את תפוחי העץ בזהירות, את המילוי שמים במחבת עם חמאה, סוכר חום וקינמון. מקפיצים טיפה , עד שהסוכר מתגבש מעט סביב התפוח ומתקרמל בערך 4 דקות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות חום עליון תחתון.
- קורצים עיגול גדול פי 2 מהתפוח, מניחים במרכז את התפוח ,חורצים קו ועוד קו סביבו, מקפלים את השולים כלפי פנים , מוסיפים את המילוי שהכנו במחבת ואופים עד להזהבה, בערך 25 דקות.
- מכינים את הרוטב: שמים את המרכיבים בסיר קטן, על אש בינונית ומערבבים כל הזמן ומנמיכים את האש ממשיכים לערבב כ4 דק עד שהרוטב מתייצב.
- מוזגים על התפוחים החמים ובתאבון!
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים: חותכים את התפוח עץ ומסירים את הראש.
- מרוקנים את תפוחי העץ בזהירות, את המילוי שמים במחבת עם חמאה, סוכר חום וקינמון. מקפיצים טיפה , עד שהסוכר מתגבש מעט סביב התפוח ומתקרמל בערך 4 דקות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות חום עליון תחתון.
- קורצים עיגול גדול פי 2 מהתפוח, מניחים במרכז את התפוח ,חורצים קו ועוד קו סביבו, מקפלים את השולים כלפי פנים , מוסיפים את המילוי שהכנו במחבת ואופים עד להזהבה, בערך 25 דקות.
- מכינים את הרוטב: שמים את המרכיבים בסיר קטן, על אש בינונית ומערבבים כל הזמן ומנמיכים את האש ממשיכים לערבב כ4 דק עד שהרוטב מתייצב.
- מוזגים על התפוחים החמים ובתאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
לא הבנתי איך זה כשר לפסח?
הי נחמי. שימו לב שהבצק עלים צריך להיות כשר לפסח.