מג’דרה בורגול ועדשים שחורות עם ירקות צלויים
ישראל אהרוני מכין את המנה הטבעונית שכולם אוהבים - מג'דרה בורגול ועדשים שחורות עם ירקות צלויים. תוספת בריאה לארוחה או מנה מזינה בפני עצמה
ישראל אהרוני מכין את המנה הטבעונית שכולם אוהבים - מג'דרה בורגול ועדשים שחורות עם ירקות צלויים. תוספת בריאה לארוחה או מנה מזינה בפני עצמה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 880.8 קק״ל 3523.3 קק״לפחמימות 128.4 גרם 513.5 גרםשומן 22.7 גרם 90.7 גרםנתרן 998.8 מ״ג 3995.3 מ״גחלבון 28.0 גרם 111.9 גרםסיבים תזונתיים 36.4 גרם 145.6 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 213.4 מ״ג 853.6 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.3 מ״גאשלגן 1560.0 מ״ג 6240.1 מ״גאבץ 69.1 מ״ג 276.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות881
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 880.8 קק״ל 3523.3 קק״לפחמימות 128.4 גרם 513.5 גרםשומן 22.7 גרם 90.7 גרםנתרן 998.8 מ״ג 3995.3 מ״גחלבון 28.0 גרם 111.9 גרםסיבים תזונתיים 36.4 גרם 145.6 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 213.4 מ״ג 853.6 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.3 מ״גאשלגן 1560.0 מ״ג 6240.1 מ״גאבץ 69.1 מ״ג 276.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 881 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות קלויים
-
4 גזרים צבעוניים בינוניים
-
5 סלקים בינוניים
-
5 בצלים סגולים בינוניים
-
3 לפתות בינוניות
-
2 כפות רכז רימונים
-
10 עלי מרווה
-
4 כפות שמן זית
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מג'דרה
-
3 כוסות בורגול עבה
-
1 כוס עדשים שחורות
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל סגול בינוני
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית כורכום
-
1/3 כוס מיץ לימון
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- קולפים וחותכים את הירקות לפרוסות. מערבבים עם יתר המרכיבים וצולים בתנור החם במשך חצי שעה.
- מכינים את המג’דרה: משרים את הבורגול במים קרים כחצי שעה ומסננים.
- מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים כעשרים דקות ומסננים.
- קוצצים דק את הבצל.
- בסיר רחב מחממים שמן, כאשר השמן חם, מטגנים בו את הבצל עד לשקיפות.
- מוסיפים את הבורגול, המלח והפלפל השחור ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים את העדשים וממשיכים לערבב.
- מוסיפים כורכום ומיץ לימון ומבשלים כשלוש דקות נוספות.
- מגישים: מניחים על צלחת מג’דרה ועליה מהירקות הצלויים ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- קולפים וחותכים את הירקות לפרוסות. מערבבים עם יתר המרכיבים וצולים בתנור החם במשך חצי שעה.
- מכינים את המג’דרה: משרים את הבורגול במים קרים כחצי שעה ומסננים.
- מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים כעשרים דקות ומסננים.
- קוצצים דק את הבצל.
- בסיר רחב מחממים שמן, כאשר השמן חם, מטגנים בו את הבצל עד לשקיפות.
- מוסיפים את הבורגול, המלח והפלפל השחור ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים את העדשים וממשיכים לערבב.
- מוסיפים כורכום ומיץ לימון ומבשלים כשלוש דקות נוספות.
- מגישים: מניחים על צלחת מג’דרה ועליה מהירקות הצלויים ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן