מחווה בריאה לרמדאן! פטאייר זעתר מקמח כוסמין מלא
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 245.3 קק״ל 3680.2 קק״לפחמימות 29.4 גרם 441.3 גרםשומן 9.9 גרם 149.0 גרםנתרן 330.1 מ״ג 4952.1 מ״גחלבון 7.8 גרם 116.9 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 180.4 גרםשומן רווי 1.3 גרם 19.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 409.8 מ״ג 6146.8 מ״גברזל 18.1 מ״ג 271.7 מ״גאשלגן 451.5 מ״ג 6772.5 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 27.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעהכולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות245
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 245.3 קק״ל 3680.2 קק״לפחמימות 29.4 גרם 441.3 גרםשומן 9.9 גרם 149.0 גרםנתרן 330.1 מ״ג 4952.1 מ״גחלבון 7.8 גרם 116.9 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 180.4 גרםשומן רווי 1.3 גרם 19.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 409.8 מ״ג 6146.8 מ״גברזל 18.1 מ״ג 271.7 מ״גאשלגן 451.5 מ״ג 6772.5 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 27.9 מ״גסגור
אנחנו עדיין בענייני שבועות ושולחנות חגיגיים. והשנה החגיגה עוד יותר חגיגית ומיוחדת, כי זה החג הראשון מאז הקורונה, שאפשר לחגוג ביחד עם המשפחה והחברים.
מאפים תמיד הולכים טוב באירוח, במיוחד כשהם מגיעים במנות אישיות. את המאפה הזה החלטתי להכין לעצמי ולכבודי, אבל אין לי ספק שכולם יאהבו.
השילוב שבין בצק שהוא גם פריך וגם רך, עם מלית חמצמצה הוא פשוט חלומי. וזה בדיוק הפטאייר. מאפה דרוזי של בצק שמרים, עשיר בשמן זית וממולא בזעתר בר ובצל מטוגן, עם המון סומק שמוסיף חמצמצות משגעת לכל ביס.
או כמו שהילדים שלי הגדירו אותו – אוזני המן עם זעתר. לא נעלבתי.
הכנתי אותו אפוי מקמח כוסמין מלא, הפחתתי חצי מכמות השמן, והשתמשתי בזעתר שגדל לי בגינה. לא בדיוק זעתר בר, אבל לגמרי עשה את העבודה. ואם אין לכם מספיק זעתר, אתם יכולים להשתמש גם בתרד, מנגולד או קייל.
ומה אני אגיד לכם? יצא חלומי! שתי תבניות חוסלו תוך שעה, וכולם ביקשו עוד.
המתכון די פשוט להכנה. אמנם לא מדובר ב”תקתוק”, ונדרשת פה התפחה של הבצק, רידוד, קריצה ומילוי, אבל ברגע שתטעמו תבינו שזה לגמרי שווה את זה.
טיפ בריא:
בניגוד למה שהיה נהוג לחשוב בעבר, אין שום בעיה לאפות ולחמם שמן זית. הוא לא מתחמצן בטמפרטורה נמוכה כפי שחשבו, ויותר מזה – הוא עשיר בנוגדי חמצון ששומרים עליו גם בחימום. נסו לאפות גם עוגות ועוגיות עם שמן זית איכותי, התוצאה פשוט מדהימה.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 245 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 כוסות קמח כוסמין מלא
-
1 כפית שמרים יבשים
-
1 כפית סוכר קניםאו סוכר קוקוס
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 1/2 כוסות מיםחמימים
-
1 כפית מלח דק
מלית
אופן הכנה
- מתחילים בהכנת הבצק: מניחים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר ומתחילים לעבד עם וו הלישה.
- לאחר שהשמרים התפזרו בקמח, מוסיפים את הסוכר ומתחילים להוסיף בהדרגה את המים.
- כשמתחיל להיווצר בצק, מוסיפים את שמן הזית ואת המלח. ממשיכים ללוש כעשר דקות. הבצק צריך להיות חלק ומבריק ולא דביק. במידה והבצק עדיין דביק - מוסיפים עוד מעט קמח עד שמגיעים לתוצאה הרצויה.
- מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה של כ-45 דקות, עד להכפלת הנפח.
- בינתיים מחממים מחבת קטנה עם כפית שמן זית, ומטגנים את הבצל הקצוץ על אש בינונית עד שהוא הופך לשקוף (לא להזהיב). מורידים מהאש.
- במקביל - מרתיחים בסיר קטן מים עם מלח. כשהמים מבעבעים מוסיפים את עלי הזעתר, ומבשלים תוך כדי בעבוע כ-7 דקות, על מנת להיפטר מהמרירות שעשויה להיות לעלים. מורידים מהאש ומסננים.
- מערבבים את עלי הזעתר החלוטים עם הבצל המטוגן, מתבלים במלח, פלפל, סומק ושמן זית. מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך (אפשר להוסיף גם קצת מיץ לימון לחיזוק החמיצות).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- לאחר שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר, מחלקים לשני חלקים ומרדדים על גבי נייר אפייה מקומח או משומן לעלה דק בעובי של כחצי ס”מ. בעזרת כוס או חותכן קורצים עיגולים בקוטר של 7 ס”מ.
- מניחים כפית גדושה ממלית הזעתר במרכז כל עיגול שקרצנו, ומקפלים למשולש כמו שמקפלים אוזן המן. צובטים את הקצוות כדי להצמיד אותם ולסגור לחלוטין את המשולש. אפשר להשתמש במעט מים כדי להדביק את קצוות הבצק אחד לשני.
- מניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות.
- מוציאים ומגישים מיד. אפשר לשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם שוב בתנור, כדי לשמור על הפריכות.
אופן הכנה
- מתחילים בהכנת הבצק: מניחים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר ומתחילים לעבד עם וו הלישה.
- לאחר שהשמרים התפזרו בקמח, מוסיפים את הסוכר ומתחילים להוסיף בהדרגה את המים.
- כשמתחיל להיווצר בצק, מוסיפים את שמן הזית ואת המלח. ממשיכים ללוש כעשר דקות. הבצק צריך להיות חלק ומבריק ולא דביק. במידה והבצק עדיין דביק - מוסיפים עוד מעט קמח עד שמגיעים לתוצאה הרצויה.
- מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה של כ-45 דקות, עד להכפלת הנפח.
- בינתיים מחממים מחבת קטנה עם כפית שמן זית, ומטגנים את הבצל הקצוץ על אש בינונית עד שהוא הופך לשקוף (לא להזהיב). מורידים מהאש.
- במקביל - מרתיחים בסיר קטן מים עם מלח. כשהמים מבעבעים מוסיפים את עלי הזעתר, ומבשלים תוך כדי בעבוע כ-7 דקות, על מנת להיפטר מהמרירות שעשויה להיות לעלים. מורידים מהאש ומסננים.
- מערבבים את עלי הזעתר החלוטים עם הבצל המטוגן, מתבלים במלח, פלפל, סומק ושמן זית. מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך (אפשר להוסיף גם קצת מיץ לימון לחיזוק החמיצות).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- לאחר שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר, מחלקים לשני חלקים ומרדדים על גבי נייר אפייה מקומח או משומן לעלה דק בעובי של כחצי ס”מ. בעזרת כוס או חותכן קורצים עיגולים בקוטר של 7 ס”מ.
- מניחים כפית גדושה ממלית הזעתר במרכז כל עיגול שקרצנו, ומקפלים למשולש כמו שמקפלים אוזן המן. צובטים את הקצוות כדי להצמיד אותם ולסגור לחלוטין את המשולש. אפשר להשתמש במעט מים כדי להדביק את קצוות הבצק אחד לשני.
- מניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות.
- מוציאים ומגישים מיד. אפשר לשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם שוב בתנור, כדי לשמור על הפריכות.
תגובות (6)
במקרה הגעתי למתכון הנדיר הזה. פשוט מצויין תודה!
היי דניאלה,
היי דניאלה, ממש כיף לשמוע! תודה רבה
אפשר להמיר לקמח רגיל?
כן, אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהפחית רבע כוס מים
איזה כיף של תמונה!!! אלופה!